Žižka: Vedení A-týmu s námi nekomunikuje

V y š k o v - Valcíři zamířili ve 13. kole MSFL na půdu Vyškova, kde bohužel ztratili bod v závěru utkání. Již tři zápasy tak čekají na výhru. Hodnocení utkání trenérem Janem Žižkou bylo velmi otevřené. Kouč odhalil v jaké situaci jeho svěřenci na podzim bojují.

Trenére, měl jsem nachystanou otázku, jestli jste spokojený s bodem. Nakonec jsme bohužel v závěru inkasovali. Jak jste utkání viděl?
Přijeli jsme si do Vyškova pro body, bohužel odjíždíme s prázdnou. Dostali jsme branku šest minut před koncem, což mrzí. Potvrdilo se pravidlo nedáš, dostaneš. Měli jsme tutovku v podobě Adama Varadiho těsně před inkasovaným gólem. Těžko se mi to hodnotí.

Při absenci Daniela Bialka jste sáhl, řekněme k osvědčené variantě s Michalem Švrčkem na stoperu. Měl jste připravené i jiné varianty?
Měl jsem nachystanou další variantu, ale ta už je teď bezpředmětná, protože jsme rozhodli pro tuto variantu. Nebylo to špatné. Pořád ve mě hlodá inkasovaný gól v závěru utkání, je to škoda.

Kdyby jsme zužitkovali naši šanci v závěru utkání, vyšel by i záměr hrát zezadu, čekat na svoji šanci, brejk...
Určitě, my jsme tak chtěli hrát, protože jsme věděli, že Vyškov je v domácím prostředí dobrý, nebezpečný. Chtěli jsme vycházet ze zabezpečené obrany, nikoliv z hlubokého bloku, a čekat na svoji příležitost v podobě brejků. Jeden jsme mohli proměnit a odvést si klidně tři body, jedeme však s prázdnou.

Nelze se nezeptat, tři zápasy bez výhry, dá se mluvit o nějaké krizi?
O krizi bych úplně nemluvil. Kluci se snažili, bojovali. Byl i hodně těžký terén, tento terén, tomu se dalo říct s prominutím pole. Ale na to se nebudeme vymlouvat. Spíše mě mrzí a trápí jiná věc.

Co máte na mysli?
Hra se vytrácí, ale nemůžeme se hráčům úplně divit. Již více než tři měsíce s námi vedení A-týmu vůbec nekomunikuje. Pokud by nebylo podpory ze strany zapsaného spolku, nevím, co by se do této chvíle vůbec dělo.

To bylo doposud, řekněme takové veřejné tajemství...
Není přece možné vlastnit klub, respektive mužskou kategorii, ovládat statutární pozice a přestat s námi komunikovat, což mě potvrdil předseda zapsaného spolku Radim Mamula. Myslím tímto pana Mariána Krištofa, statutárního ředitele a Ivana Hlavoně majoritního akcionáře. Jak pak mohu, kdy sám nevím, vštěpovat hráčům vize.

I přes tyto zmíněné problémy však vyšel start do sezóny na jedničku...
My samozřejmě chceme vyhrávat za každých okolností. Bez dobré psychiky je to však o něco složitější. Snad se vše dá do pořádku a budeme normálně fungovat.

Zmínil jste psychiku, jak se tým bude vypořádávat v závěru sezóny s třemi prohrami v řadě v této nelehké situaci, která panuje mimo hřiště?
Musím přiznat, že jsme ještě nerozdýchali pecku ze zápasu proti Petřkovicím. Věřím, že se semkneme a v posledních dvou utkáních, a hlavně v posledním domácím zápase proti Hlučínu, zabereme, budeme bodovat a věříme, že nás diváci přijdou povzbudit.

Když se tak otevřeně bavíme, jakou má na celou situaci názor kabina?
Za slovy, které jsem v předchozích odpovědích řekl, stojí celá kabina i realizační tým. Jsme na jedné lodi.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B