Kutáč: Proti Hlučínu jasný cíl, vyhrát

F r ý d e k-M í s t e k - Pouhé dva zápasy zbývají do konce podzimní části MSFL. Zatímco úvod sezóny se Valcířům povedl, v posledních utkáních se výsledkově trápíme. Naposled jsme podlehli těsně ve Vyškově. K utkání jsme se vrátili v rozhovoru s mladým krajním záložníkem Martinem Kutáčem a v našem povídání nezůstalo samozřejmě jen u tohoto tématu.

Vraťme s k utkání s Vyškovem. Jak si utkání viděl z pohledu obou poločasů?
Myslím, že oba poločasy byly vyrovnané. Po naší chybě jsme bohužel dostali ke konci zápasu gól na 2:1, což byla velká škoda. Myslím, že to byl remízový zápas. Víceméně jsme plnili to, co po nás trenér chtěl. Jeli jsme do Vyškova s cílem získat nějaké body, což nevyšlo, musíme zvládnout domácí zápas s Hlučínem.

Jaký byl terén, dělal velké problémy? Máme už konec října, navíc vytrvale pršelo...
Terén nebyl dobrý, takže jsem se ani nepouštěli do nějaké kombinační hry, na tom hřišti to nešlo. Ale nemůžeme se na to vymlouvat, bylo to pro oba týmy stejné.

V čem byl soupeř nejvíce nepříjemný?
Největší problémy nám dělaly křižné balóny. Ale, že by nám soupeř dělal s něčím extrémní problém, to bych neřekl. Myslím, že jsem si v obraně až na výjimky vedli dobře. Rozdíl byl v proměňování šancí.

Tři prohry v řadě. Dá se mluvit již o nějakém řekněme "trápení", krizi?
Krizí bych to určitě nenazval. Na začátku sezóny se nám dařilo dávat góly, teď si dokážeme vypracovat šance, ale neproměníme je. Navíc děláme zbytečné chyby. Takže krize ne, jsme mladí kluci, sbíráme zkušenosti, jdeme zápas od zápasu.

Úvod sezóny se nám přitom povedl. Vidíš nyní hlavní problém opravdu v proměňování šancí?
Myslím, že ano. Až na zápas v Petřkovicích, který jsme nezvládli...V úvodu sezóny jsme lépe plnili pokyny trenéra a byli jsme také efektivní, i z mála možností jsme dokázali vstřelit branku. Teď máme šancí hodně, ale střelecky se nám nedaří.

Rozebírají se tři prohry v řadě v kabině hodně, jaká je atmosféra?
Prohrává se, takže atmosféra není nejveselejší, kdyby se dařilo bylo by to určitě lepší. Ale, že bychom se v tom nějak utápěli, to ne. Soustředíme se na zápas s Hlučínem, jdeme do něj s jasným cílem vyhrát.

Do konce podzimu zbývají dva zápasy, bude těžké je nyní zvládnout?
Bude. Každý zápas je těžký. Dali jsme si cíl, že ze tří posledních zápasů chceme získat alespoň tři body. První zápas jsme prohráli, o to to budeme mít těžší.

Máš ty osobně nějak v hlavě tu nepříznivou sérii bez výhry? Ty jsi loni zažil hodně dlouhou v dorostu, to se ale nedá srovnávat...
To se nedá srovnávat. V dorostu to bylo jiné, chyběla nám řada hráčů, jaro se v podstatě jen dohrávalo. Nyní si až na zápas s Petřkovicemi zápasy prohrajeme vždy nějakým hloupým gólem.

Sbíráš první starty v mužském fotbale, v MSFL. Jako jsou tvé pocity?
Je to super zkušenost. Je to o hodně jiné, než dorostenecký fotbal, jak z hlediska hry, přípravy na zápas.

Když to vezmeme v globálu, který zápas, do nějž jsi nastoupil, byl pro tebe dle tvého mínění nejpovedenější, který ti nejvíce sedl?
Myslím, že nejlépe jsem hrál v utkání s Uherským Brodem. Ten jsme však prohráli, takže se ten výkon moc nepočítá. Kdyby se vyhrálo, tak by se to hodnotilo jinak. Do každého utkání se snažím dát maximum, někdy to ale nevychází, jak bych chtěl. Jsem ještě mladý a sbírám zkušenosti, je těžké si v tomto věku udržet konstantní výkonnost bez výkyvů.


REPORT: VYŠKOV - MFK F-M 2:1
ŽIŽKA: VEDENÍ A-TÝMU S NÁMI NEKOMUNIKUJE