Blahuta reprezentoval na futsalovém Ostrava Cupu

F r ý d e k-M í s t e k - Záložník našeho staršího dorostu Matyáš Blahuta se zúčastnil s fustalovou Českou reprezentací do 19 let Ostrava Cup 2018. Zasáhl do všech utkání a v zápase proti Slovensku si připsal jednu branku.

Matyáš Blahuta válčí ve své fotbalové kariéře na dvou polích. Nereprezentuje jen Frýdek-Místek, kde aktuálně se svými spoluhráči válčí o body v Dorostenecké moravskoslezské lize, mimo to se věnuje i futsalu, kde je hráčem Baníku Ostrava. Není tedy překvapením, že se Matyáš objevil v nominaci České fustalové reprezentace do 19 let na Ostrava Cup 2018. Vytáhlý fotbalista nastoupil do všech čtyř utkání, v zápase se Slovenskem, který měl sváteční atmosféru, si pak připsal gól.

České reprezentaci se však turnaj výsledkově příliš nevydařil. Prohry s Maďarskem, Ukrajinou a Slovenskem lehce tlumilo vítězství nad Francií. Ani to však nepomohlo, aby dosáhla česká reprezentace lepšího umístění. Nakonec z toho bylo bohužel poslední místo, turnaj ovládlo suverénně Maďarsko. Příprava na kvalifikaci o Euro tak svěřencům trenéra Brůny příliš nevyšla.

Česká republika - Belgie 4:5 (2:2)
Branky: 5. Buchta, 9. Zajíček, 35. Zajíček, 38. Buchta – 10. Bakija, 16. Yachou, 30. Elouaraghi , 36. Bouri, 39. Bouri.
Sestava ČR: Lecjaks (Žežulka) – Slepčík, Špička, Zajíček, Buchta (C), Balog, Blahuta, Dziuba, Krakovčík, Demeter, Vokulič, Sita, Škljarskyj. Trenér Martin Brůna.

Česká republika - Ukrajina 1:4 (1:2)
Branky: 8. Sita – 6. Ovakimian, 16. Nahornyj, 29. Blank, 30. Ovakimian.
Sestava ČR: Žežulka (Lecjaks) – Slepčík, Špička, Zajíček, Buchta (C), Balog, Blahuta, Dziuba, Krakovčík, Demeter, Vokulič, Sita, Skljarskyj. Trenér Martin Brůna.

Francie - Česká republika 0:2 (0:1)
Branky: 2. Sita, 34. Slepčík.
Sestava ČR: Žežulka (Lecjaks) – Slepčík, Špička, Zajíček, Buchta, Balog, Blahuta, Demeter, Vokulič, Sita, Šklarskyj. Trenér Martin Brůna.

Česká republika - Slovensko 4:5 (0:3)
Branky: 24. Dziuba, 24. Blahuta, 25. Sita, 28. Zajíček - 6. Vrábel, 11. Marton, 12. Ševčík, 36. Koricina, 38. Ševčík.
Sestava ČR: Lecjaks (Žežulka) – Slepčík, Špička, Zajíček, Buchta, Balog, Blahuta, Dziuba, Krakovčík, Demeter, Vokulič, Sita, Škljarskyj. Trenér Martin Brůna.