1. SK Prostějov - FK Frýdek-Místek 1:1

P r o s t ě j o v - Tříbodový cíl na závěr podzimu se našemu staršímu dorostou naplnit nepovedlo. V dohrávce 13. kola MSDL jsme naopak na půdě Prostějova museli dotahovat vedení soupeře z úvodu druhé půle. To se nám nakonec povedlo v 86. minutě, kdy dělbu bodů trefil Vojta Kudláček.
14.kolo (13.11.2018) | Olympijská ul.
1. SK Prostějov - FK Frýdek-Místek
1:1


Komentář

Valcíři jeli k dohrávce 13. kola Moravskoslezské dorostenecké ligy naladěni vysokou domácí výhrou nad Hlučínem. V Prostějově je však čekal boj, boj a boj. Na těžkém terénu se především válčilo a byla to opravdu bitva o každý metr. Velké šance byly vzácností a to především v první půli. Tu největší měl Kováč, který se dokázal prosadit přes obranu, obelstil i gólmana, své zakončení ale bohužel poslal těsně vedle brány. Domácí obrana hrála jinak v prvním dějství velice kompaktně a naši ofenzivu již do žádné větší možnosti nepustila.

V samotném úvodu druhého poločasu však přišel velký šok. Takřka ihned pro rozehrání se Prostějov dostal do útoku a Denis Kubušek se zpoza vápna trefil skákavou střelou přesně tyči. Ledová sprcha byla natolik velká, že to mohlo být vzápětí o dvě branky, nicméně soupeř po Sedláčkově zisku po zaváhání frýdecké obrany pojistku vedení odmítl. A tak postupně začal narůstat tlak Lipiny. Přes dobře bránící Prostějov však bylo velmi složité protlačit se do šancí.

Když už jsme se k nějaké možnosti dostali, zradila nás koncovka. Mimo bránu pálili Křenek, Forch a nad bránou skončila i hlavička Blahuty po rohovém kopu. To už na hrotu útoku operoval i stoper Bányácski, který byl trenérem vyslán podpořit ofenzivu. Nakonec se vyplatilo. V 86. minutě trefil Procházkův roh šťastně ramenem Vojtěch Kudláček a míč se zatřepotal v síti. Starší dorost tak přezimuje v tabulce na šesté pozici se ziskem 24 bodů.

Ohlasy trenérů


Roman Vojvodík (Frýdek-Místek): Mrzí mě, že jsme zaspali začátek druhé půle. Byla to škoda, protože jsme vedení domácím v podstatě darovali. I za nepříznivého stavu jsme ale pořád věřili, že předvedenou hru přetavíme v nějaký gól. Stupňovali jsme tlak, nepřipouštěli jsme si, že bychom měli odjet bez bodu. Škoda, že nebylo po vyrovnání ještě více času. Jeli jsme si pro tři body, máme bod, takže spokojenost není.