Kubáň si zahrál proti Itálii a Rakousku

Česká reprezentace do 18 let sehrála dva přípravné zápasy. V Římě se nejprve střetla se stejně starým týmem Itálie, ve Znojmě je pak čekal zápas s Rakušany. V obou těchto zápasech nastoupil náš bývalý hráč Michal Kubáň.

Proti Italům, se kterými český tým v zápase třikrát vedl, ale domácí celek pokaždé dokázal srovnat, nastoupil Michal Kubáň až v průběhu střetnutí. "V Itálii jsme odehráli velice dobrých sedmdesát minut. Dobře jsme kombinovali, drželi míč a dokázali vstřelit góly. Potom jsme už bohužel nedokázali tak dobře míč držet a soupeř nás zatlačil. Nicméně výsledek 3:3 je určitě výborný," komentoval průběh prvního přípravného střetnutí Kubáň.

Přípravný zápas v Římě nabídl nejen šest branek, ale také parádní trefu z poloviny hřiště, kterou se prezentoval Žambůrek. "O Žambim všichni víme, že je skvělý fotbalista a tento gól to jenom potvrdil. Viděl tu situaci fantasticky," chválil svého spoluhráče z reprezentace Michal Kubáň (ten je na obou fotografiích v dresu s číslem 6). 

"S kvalitním soupeřem jsme odehráli velmi dobré utkání. Zejména 1. poločas byl náš výkon do ofenzivy výborný. Vstřelili jsme tři branky a ještě jednu nám neuznali. Zejména gól Žambůrka z půlky hřiště hned po obdržené brance byl výstavní," uvedl po utkání trenér české osmnáctky Luboš Kozel.

ITÁLIE U18 - ČR U18  3:3 (2:3)
Branky:
22. Piccoli, 33. Vergani, 80. Sala – 4. a 45. Firbacher, 24. Žambůrek.
ČR U18:
Jaroš – Čejka, Gabriel (46. Vincour), Vlček, Kosek – Vít (89. Szewieczek), Červ – Radosta (46. Kubáň), Žambůrek (69. Hájek), Zeronik (69. Cienciala) – Firbacher (85. Bláha). Trenér: Luboš Kozel.

Český výběr do 18 let pak zakončil letošní rok vítězstvím nad Rakouskem 1:0, když se o jedinou branku utkání postaral šestnáct minut před koncem obránce Šimon Gabriel po rohovém kopu. „Můžeme být spokojeni s vítězstvím a defenzivní činností, kdy jsme soupeře pustili jen do jedné šance,“ uvedl k zápasu trenér Luboš Kozel. „I když jsme oproti utkání v Itálii udělali šest změn, v ofenzivní fázi jsme mohli situace řešit přesněji a lépe. Přesto někteří noví hráči nezklamali,“ pokračoval Kozel. „Utkání jsme rozhodli po rohovém kopu gólem Gabriela. Hráči zaslouží pochvalu za přístup i výkony v obou utkáních tohoto srazu,“ dodal trenér Kozel.

Michal Kubáň se proti rakouskému týmu postavil hned od začátku do středu zálohy, v 65. minutě jej pak na hřišti vystřídal třinecký útočník Lukáš Cienciala. "Zápas s Rakouskem byl z obou stran lehce opatrný, ale určitě měl svou kvalitu. Věděli jsme, že Rakušani jsou silní v rychlých protiútocích, a to se nám dařilo dobře eliminovat. Nakonec jsme rozhodli po dobře sehraném rohu," těšilo Michala Kubáně, který v dresu Frýdku-Místku zaujal skauty pražské Slavie, kde momentálně hraje. "Podzim ve Slavii byl celkově povedený," začíná s hodnocením sezony v pražském klubu Kubáň. "Čeká nás ještě jeden zápas s Pardubicemi a ten když zvládneme, tak snad budeme přezimovat v tabulce na první pozici. Tým máme složený prakticky jen z ročníku 2001, takže určitě musíme být spokojeni. Ale všichni v týmu víme, že druhá půlka podzimu už nebyla tak vydařená, jako ta první. Ve Slavii se mi líbí, nastupuju za U19, s ostatními hráči jsme výborná parta a já věřím, že s touhle partou máme na to vyhrát mistrovský titul," přeje si Kubáň, který se už těší, že se po sezoně znovu podívá do svého rodného Valašska. "Po sezoně si určitě na chvíli odpočinu. Po delší době se podívám k nám domů, ale tam to nebude jen o tom odpočinku. Je spousta věcí, na kterých bych chtěl o zimní přestávce zapracovat," prozradil Kubáň.

ČR U18 - RAKOUSKO U18  1:0 (0:0)
Branka:
74. Gabriel.
ČR U18:
Trefil – Szewieczek, Gabriel, Vincour, Žilák – Kulig (85. Vlček), Červ (65. Bláha), Kubáň (65. Cienciala), Žambůrek (90. Vít), Zeronik (46. Radosta) – Firbacher (85. Hájek). Trenér: Luboš Kozel.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B