Hruška: Osobní statistika těší, přednější je týmová

F r ý d e k-M í s t e k - Ačkoliv mu bude na konci listopadu teprve dvacet let, patřil na podzim Jan Hruška k nejvytíženějším hráčům našeho kádru. Překvapení to ale zdaleka není, vždyť na jaře si připsal odchovanec Valcířů 11 startů v druhé lize. Hráči, který střídal posty krajního obránce a záložníka, se první část sezóny povedla také statisticky. S pěti gólovými asistencemi se stal nejlepším nahrávačem týmu. Jak hodnotí tento fakt i celý uplynulý podzim, se dozvíte v našem povídání.

22 bodů a osmé místo v tabulce, jak si spokojený s podzimem?
Spokojený jsem tak napůl. Když se podívám na všechny okolnosti, osmé místo není vyloženě špatné, ale mohlo to být lepší. Na mohlo, se však nehraje.

Nastoupil si do všech utkání, posbíral si nejvíce gólových asistencí z celého týmu, k tomu přidal dva góly. I z toho se dá usoudit, že byl pro tebe podzim povedený, jak ho hodnotíš z hlediska osobních výkonů?
Statistiky mě celkem těší, nicméně opět se budu opakovat. Mohlo to být lepší. Ať si však každý říká, co chce, já spokojený částečně jsem. Jasně, byly tam i zápasy, které mi nevyšly tak, jak jsem chtěl, ale to je u mladých časté. Není jednoduché si udržet stabilní nadprůměrnou formu. Až se mi to podaří, pak budou osobní výkony a statistiky lepší a lepší.

Střídal si posty krajního obránce a záložníka. Kde ti to více vyhovuje? Nebo to nějak nerozlišuješ?
Už to ani nějak nevnímám. Vždy se snažím odvést maximum a je jedno, jestli to je na obránci nebo záložníkovi.

Půl rok ve druhé lize, nyní půl rok v MSFL. Jak moc velký je rozdíl mezi soutěžemi dle tvého mínění?
Z mého pohledu velký. Druhá liga je náročnější a samozřejmě rychlejší. Jsem rád, že jsem se v zimě probojoval do kádru a trenér Pulpit mi dal šanci.

Hodně se řešila otázka hry doma a venku. Zeptám se i tebe. Kde vidíš příčinu toho, že se nám na hřišti soupeřů vůbec nedařilo?
Pominu-li proměňování šancí doma a venku...Nejspíš to bude v mládí a nezkušenosti.

Ještě před začátkem MSFL si v jednom z rozhovorů říkal, že máš sice zkušenosti z druhé ligy, ale pořád jsi mladý hráč a máš se co učit. Změnilo se něco za půl roku? Vnímáš, že tvá role v týmu je významnější, o čemž vypovídají i tvé statistiky?
Nemyslím si, že by má role byla významnější. Cítím se pořád jako ten hráč na začátku sezóny.

Pokud se podíváme na podzimní zápasy v MSFL, od vysoké porážky v Petřkovicích jsme v dalších čtyřech utkáních posbírali pouze tři body. Vidíš v tom spojitost právě s prohrou v Petřkovicích? Jak moc velká rána to byla?
Poslední nezvládnuté zápasy mě upřímně mrzí daleko víc než porážka v Petřkovicích. Ten konec nám nevyšel. Samozřejmě i ta prohra 6:0 byla rána, ale to podle mě nemělo vliv na naši psychiku a výkonnost v dalších zápasech.

Který ze soupeřů byl podle tebe nejvíc nepříjemný?
Za mě byla nejvíc nepříjemná Líšeň. Hrála rychlý fotbal a protiútoky měla fakt dobré. Potom Kroměříž, Velké Meziříčí.

Jak bylo zmíněno, Frýdek přezimuje na osmém místě. Jak vidíš potenciál našeho týmu? Může na jaře bojovat o přední příčky? Co je třeba zlepšit?
Jelikož nevím, jaká bude situace v klubu, jaké bude pokračování, kdo tady zůstane a další věci, netroufnu si odpovědět.

Je něco, co tě za půl roku v MSFL překvapilo, ať už v pozitivním, či negativním?
Nepřekvapilo mě asi vůbec nic. Nic si momentálně nevybavuji.

Za podzim pět asistencí a dva góly. Máš nějakou metu pro jaro nebo osobní statistiky tolik nevnímáš?
Kdyby na konci ročníku byla ta čísla zdvojnásobená, nezlobil bych se. Spíše, než osobní statistiky, bych však upřednostnil ty týmové. Ty, ať jsou lepší a budu, budeme spokojení.

Který zápas z podzimu si dle tvého nejvíce povedl? Byl naopak nějaký, na který bys nejraději z pohledu osobního výkonu zapomněl?
Nejvíce se mi povedl zápas ve Valmezu a doma s Vrchovinou či Hulínem. Naopak, nepovedené poslední kolo v Benešově, domácí utkání s Otrokovicemi.

Na závěr trochu odlehčeněji. Máš před zápasy nějaký rituál? Jak relaxuješ před utkáním, co tě, jak se říká, dobře naladí?
Rituál nemám žádný. A co mě dobře naladí? Dobré jídlo, hudba, Playstation, rodina a přátelé.

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek