FK Ústí nad Labem - FK Frýdek-Místek 1:0

Porážka na severu Čech znamená sestup do MSFL!
30.kolo (28.5.2017) | MěS Masarykova
FK Ústí nad Labem - FK Frýdek-Místek
1:0


Komentář

Po čtyřech letech v druhé nejvyšší fotbalové soutěži se Lipina vrací do třetí ligy. Ani poměrně vydařený podzim a vstup do jarních bojů nestačil k tomu, aby se i v příští sezóně hrála na Stovkách profesionální soutěž. V posledních jedenácti (!) utkáních získali hráči Lipiny jen dva body! A to je bilance více než příšerná! Naposledy jsme se radovali z vítězství 2:1 v Prostějově, což bylo 18.března 2017. Od té doby jsme získali body jen za dvě domácí remízy se Sokolovem a Pardubicemi.

V Ústí se z našeho pohledu hrál zápas o všechno. Domácí hráli „jen“ o umístění. Arma hrála pohodově, přihrávali si na jeden dotek, procházeli přes naši středovou řadu bez větších problémů, vytvářeli si šance, ze kterých naštěstí nic nevytěžili. Stříleli totiž nepřesně nebo zasáhl Ondra Prepsl. Naši hráči byli u všeho pozdě, ztráceli míče už na vlastní polovině nebo těsně za půlící čarou. Jedinou větší šanci si v první půli vytvořili domácí ve 26. minutě, kdy po centru hlavičkoval ústecký Vaněk těsně nad naši bránu. A tak asi desítka věrných lipinských fandů jen nevěřícně kroutila hlavou nad výkonem našich hráčů, který nemohl na úspěch stačit. Statistiky první půle jsou jasné: střely na branku 3:0, mimo branku 7:1, rohy 7:2, fauly 4:13! Všichni přítomní měli jedinou otázku v očích: S touto hrou se chcete zachránit?

Do druhé půle jsme nastoupili o něco aktivněji a vypadalo to, že by to nakonec mohlo jít. Hned ve 46. minutě upaloval po pravé straně Ševčík prakticky sám na brankáře domácích, vystřelil křižnou ránu k levé tyči, ale gólman Ústí konečky prstů míč tečoval na roh! Z rohu jsme nic nevytěžili a začali hrát opět domácí hráči, kteří si znovu vytvořili převahu. Naše obrana odolávala za cenu faulů, autů, rohů a odkopů, žádná kloudná akce se našim nepodařila vytvořit. A tak po rohu v 64. minutě a zmatku před naší obranou se hlavou trefil Lukáš Vaněk a poslal domácí do zaslouženého vedení – 1:0! Naši hráči se téměř vytratili z hřiště, domácí kombinovali stále ve větším klidu. V 82. minutě nastřelil Kateřiňák tyč naší branky a Moulisova dorážka již byla z ofsajdu. V 87. minutě se po našem rohu krásně položil do střely na hranici vápna Slaninka a míč z jeho kopačky jen těsně minul levou tyč domácí branky! V 89. minutě ještě Pícha přehodil Prepsla, ale míč směřující do brány vyhlavičkoval Berežný. Na poslední naši šanci z rohu, už v nastaveném čase, si naběhl i Ondra Prepsl do šestnáctky, ale ani tentokrát nezapršelo. Chvíli na to rozhodčí ukončil zápas.

Naše porážka a současná vítězství Sokolova a Vítkovic nás nakonec odsoudily k sestupu.

O setrvání v soutěži jsme ale nebojovali jen v tomto utkání! Všichni hráči o možném riziku sestupu věděli několik kol před koncem sezóny. Potřebné tři body na záchranu však nebyli schopni získat! V zápase o vše jsme vystřelili na branku pouze dvakrát! Je potřeba, aby si všichni hráči a realizační tým sáhli do svědomí, zda se opravdu udělalo vše pro udržení FNL ve Frýdku-Místku!