A-tým odstartoval zimní přípravu

F r ý d e k-M í s t e k - Za mrazivého, ale poměrně slunečného počasí odstartovala A-týmu příprava na jarní část MSFL. První trénink vedl Roman Vojvodík. Nechyběly známé tváře, ale také hráči noví.

Úderem třetí hodiny odstartovala pro A-tým zimní příprava. Kabinu přivítal na její úvod předseda zapsaného spolku Radim Mamula a pochopitelně také trenér Roman Vojvodík s Ludevítem Grmelou, který bude prvně jmenovanému vypomáhat. Nechyběl ani sportovní ředitel mládeže Radek Šmíd. První trénink se tradičně odehrával na umělé trávě ve Stovkách.

K prvnímu tréninku se sešlo 16 hráčů, samozřejmě i s kapitánem Petrem Literákem, nechyběli ani někteří další hráči z podzimní části sezóny - Daniel Bialek, Jan Hruška, Patrik Strnad a další. Až na brankáře se zachovala prakticky celá osa týmu. Mezi novými hráči budou bojovat o místo v kádru například záložník Boris Förster, David Kučera z Frýdlantu, či brankáři Jakub Andrejko a Dominik Hill. Někteří hráči do prvního tréninku nemohli zasáhnout z důvodu zranění, záložník Martin Kutáč trénoval po zranění ruky individuálně, zdravotní neduhy nepustily do tréninku nejlepšího střelce Lipiny Adama Varadiho, Michal Švrček měl pracovní povinnosti.

Z podzimní kádru skončili obránce Jan Farský, David Dendis, Radek Smékal, Michal Střižík, pravděpodobně i Jan Ciesarík. Brankář Richard Mrozek nejspíše zakotví v Polsku, další gólman Filip Mucha načal přípravu v druholigovém Prostějovu.

K A-týmu se ze staršího dorostu připojilo do tréninkového procesu trio Vojtěch Kudláček, Jakub Dudek a Matyáš Blahuta. Kádr se pochopitelně bude postupem dní upravovat až do finální podoby. Ostatně času na jeho ladění bude dostatek, první mistrovské utkání čeká na Valcíře až 15. března v Kroměříži.

KÁDR NA STARTU ZIMNÍ PŘÍPRAVY

Jakub ANDREJKO, Dominik HILL - Petr LITERÁK, Michal ŠVRČEK, Daniel BIALEK, Jan HRUŠKA, Patrik STRNAD, Vojtěch VOKOUN, Adam MRKVIČKA, Martin KUTÁČ, Adam VARADI, Tomasz GOMOLA, Bohdan VELIČKA, Boris FÖRSTER, David KUČERA, Radim ŠAFNER, Jakub DUDEK (U19), Matyáš BLAHUTA (U19), Vojtěch KUDLÁČEK (U19)

ODCHODY:

Jan FARSKÝ, David DENDIS, Michal STŘIŽÍK, Richard MROZEK, Filip MUCHA, Radek SMÉKAL, Jan CIESARÍK ?