FK Frýdek-Místek - FK Staříč 11:0

F r ý d e k-M í s t e k - Jako první vstoupili zápasově do nového roku 2019 starší dorostenci. V mrazivý páteční večer si pozvali na Stovky A-tým Staříče a s chutí si zastříleli. Především v první půli však byli hosté velmi houževnatým soupeřem.
(11.1.2019) | Stovky UT
FK Frýdek-Místek - FK Staříč
11:0


Komentář

Utkání se hrálo v mrazivém počasí, což mělo vliv i na hřiště, hráči obou týmů se tak museli vypořádat s kluzkým terénem. Prim hráli od začátku mladí Valcíři. Oproti duu přípravných zápasů proti Staříči z konce listopadu však kladl soupeř především v první půli tuhý odpor. Byli to právě hosté, kteří mohli jít do vedení, překvapivé zakončení však dokázal Málek vytěsnit.

Na první gól se čekalo až do 22. minuty, kdy sice Chýlek orazítkoval tyč, ovšem míč vrátil do brány David Forch. O chvíli později se radovala Lipina podruhé a byla to krásná akce. Kudláček vybídl přihrávkou na hranici vápna Chýlka, který ještě elegantní patičkou nachystal střeleckou pozici pro Jakuba Strouhala. První půli pak uzavřel šťastným gólem Matěj Křenek.

V druhém dějství již byli svěřenci trenéra Vojvodíka naprosto dominantní. Jestli v první půli družina trenéra Blahuty držela krok, v druhé už se projevil úbytek sil, což se odrazilo i na skóre. Valcíři si zastříleli a konto soupeře zatížili osmi góly. Skóre uzavřel po povedené kombinace brankou do prázdné brány Libor Pavela. Další přípravný zápas čeká U19 na domácí půdě proti Slovácku v sobotu 19. ledna od 10 hodin.

Ohlasy trenérů

Roman Vojvodík (trenér Frýdku-Místku): Jsme rádi, že jsme mohli přípravné utkání se Staříčem odehrát. Je to takové zpestření po celkem náročném úvodním týdnu přípravy. První týden je vždy takový náběhový, i když je to s míčem. Tým Staříče v podstatě jediný z okresu trénuje, už máme tuto sezónu proti sobě odehrané snad čtvrté utkání. Vždy je lepší odehrát zápas, než trénovat. Za nás velká spokojenost. Výsledek v podstatě ani není důležitý. I soupeř měl nějaké šance, které neproměnil. Tyhle utkání potřebujeme, i když jsme dali 11 gólů. Byly tam pěkné akce, kombinace, vždy si z toho vytáhneme věci, které potřebujeme.



Martin Blahuta (trenér Staříče): Dvacet minut to vypadalo výsledkově i herně moc dobře, ale potom už byla vidět kvalita na straně Frýdku. Zejména ve druhém poločase jsme to domácím usnadnili, chyby v rozehrávce byly naivní, ale snad se z toho poučíme. Výsledek je špatný, ale jsem rád, že jsem viděl 14 hráčů v akci. Na trénink by tolik kluků nedorazilo. Je prostě jiná doba a já se s tím těžko smiřuji. Pořád mě napadá jen, co bychom za to kdysi dali, zahrát si na umělce pod světly takový zápas.