Ostrák podepsal s Kölnem profi smlouvu

Odchovanec Valcířů Tomáš Ostrák udělal v pondělí další z důležitých kroků ve své kariéře. V německém Kölnu působí od léta 2016, nyní podepsal s klubem profesionální smlouvu, gratulujeme! Opět se tak potvrzuje, že MFK Frýdek-Místek je líhní velkých fotbalových talentů.

Talentovaný fotbalista, mládežnický reprezentant a odchovanec Valcířů Tomáš Ostrák přestoupil z Frýdku-Místku do 1.FC Köln v létě 2016. Už tehdy se jednalo o velký úspěch samotného hráče a také mládeže MFK Frýdek-Místek. Tomáš v tradičním německém klubu od začátku naplňoval svůj potenciál a není tedy divu, že postupem času začal nakukovat kapitán U19 do prvního týmu. Osmnáctiletý záložník si na začátku roku připsal debut za A-tým, když nastoupil v přípravě proti holandskému Groningenu.

V pondělí 21. ledna přišla další velká chvíle, za svoji píli a odhodlání si Tomáš vysloužil podepsání profesionálního kontraktu až do roku 2022. „Tomáš udělal od začátku sezóny opět obrovský skok. V U19 se stal klíčovým hráčem, podává stabilní výkony a neustále tvrdě pracuje, aby naplnil svoje cíle, řekl pro klubový web šéftrenér 1.FC Köln Markus Anfang. „Má všechny schopnosti, které potřebuje k tomu, aby se stal členem A-týmu. Absolutně Tomášovi věříme, doplnil výkonný ředitel Armin Veh.

A dojmy Tomáše po podpisu? „Pro mě je zásadní, abych cítil důvěru trenérů. Tak je tomu v juniorském a v současné době i v prvním týmu. Chtěl bych se zde nadále rozvíjet a tvrdě pracovat, abych se prosadil do A-týmu 1.FC Köln.“ 

Pro zajímavost uvádíme, že A-tým 1.FC Köln je momentálně v 2. Bundeslize na druhé příčce a je tak na nejlepší cestě k návratu mezi německou elitu. Pevně věříme, že k tomu přispěje i Tomáš a držíme palce.