FK Frýdek-Místek - FC Viktoria Přerov 3:0

Devatenáctiletí Valcíři postupují mezi elitu!
25.kolo (27.5.2017) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FC Viktoria Přerov
3:0


Komentář

Datum 27. května 2017 se zapisuje do historie lipinské kopané! Mladí Valcíři postoupili do první dorostenecké ligy!

Vítězství našich hochů v tomto zápase by znamenalo jistotu prvního místa v tabulce soutěže. Tento fakt zřejmě vnesl nervozitu na kopačky domácích a rozjížděli se pomaleji. V 11. minutě po úniku z pravé strany přišel centr do vápna a hlavička domácích končí na gólmanovi. V 15. minutě střílel Hamšík do odkryté brány, ale na poslední chvíli míč srazil hostující obránce na roh. Hra byla poměrně vyrovnaná, hostující hráči dobře napadali již na půlce. Do šancí jsme se dostávali spíše po obou stranách, do šestnáctky létaly centry, ale obrana nebo výborný brankář vše likvidovali. V 31. minutě jsme se dostali zleva do zakončení, ale opět byl proti brankář hostů. Ve 40. minutě rozehráli hosté přímý kop na krátko a hostující hráč z osmnácti metrů trefil levou tyč naší branky! Celý poločas se hrála vyrovnaná partie, naši hráči však měli daleko více šancí, gól ale nepadl.

Do druhého dějství nastoupili Valcíři s chutí. Ve 47. minutě vnikl jeden z našich borců do pokutového území, byl podražen a kopala se penalta! Míč si postavil Bohdan Velička a nekompromisně zavěsil k tyči - 1:0! A rozjel se lipinský válec! Od této chvíle bylo na hřišti prakticky jen družstvo v bílém. Hned ve dalších minutách, konkrétně v 49. a 50., jsme mohli rozhodnout, ale ještě jsme se branky nedočkali. Až v 57. minutě chyboval hostující obránce při odkopu, míč se dostal k Honzovi Šohajovi, který obešel i brankáře a je to - 2:0! Na hřišti jsme měli stále jasnou převahu, z čehož pramenily i další šance. V 71. minutě bylo definitivně rozhodnuto, trefil se podruhé nejlepší střelec Moravskoslezské dorostenecké lize, Bohdan Velička - 3:0! A ještě v 74. minutě po dalekonosné ráně domácích se zatřáslo břevno brankáře Přerova! Ten byl jednoznačně nejlepším hráčem hostů a zabránil několika jasným gólům. Zápas jsme dohráli prakticky na půlce soupeře a připravili si ještě několik šancí. V 11:50 byl odpískán konec zápasu a začalo se slavit!

Mladým Valcířům vytvořila v honbě za potřebnými body výtečnou atmosféru početná skupina fanoušků. Jejich mohutné povzbuzování také přispělo k výbornému výkonu hráčů a nakonec i k vytouženému postupu! Velké díky i jim!

Ohlasy trenérů

Radek Punda (trenér Frýdku-Místku: Od počátku byla na hráčích znát velká snaha vstoupit do důležitého utkání co nejlépe, ale zároveň nám svazovala nohy nervozita po dvou předchozích nezdarech. Do předfinální fáze jsme se dostávali poměrně často, ovšem v koncovce jsme byli buď málo důrazní, nebo nepřesní, navíc jsme se s ohledem na vyrovnaný stav museli vyvarovat rizik v kombinační hře. Po přestávce jsme vstřelili rychlý gól. který nás uklidnil a poté jsme na hřišti již jednoznačně dominovali.