FK Frýdek-Místek - Mostecký FK 2:3

F r ý d e k-M í s t e k - Po U16 změřila s Mosteckým FK U17 i naše U17. Zápas nebyl opět ušetřen mrazivého počasí. Svěřenci trenéra Karla Orla se soupeřem svedli statečnou bitvu, nakonec mu však o gól podlehli.
(24.1.2019) | Stovky UT
FK Frýdek-Místek - Mostecký FK
2:3


Komentář

Mrazivé počasí dělalo společnost oběma týmům i tentokrát, pocitovou teplotu navíc znepříjemňoval i místy ostrý vítr. Valcíři vstoupili do utkání dobře. Ve 28. minutě nás dostal do vedení Jan Marciňa. Soupeř naopak svoje šance neproměňoval a nedařilo se mu navázat na suverénní středeční výkon proti frýdecké U16. Důrazná rozmluva v kabině dle hostujícího trenéra soupeři pomohla. Ve druhém dějství hrál totiž Most prim. Už po dvou minutách druhého poločasu dokázal srovnat Klíč a i v následujících minutách se Lipina bránila, nad vodou ji v mnoha chvílích podržel brankář Rusek. V 64. minutě však ani on nestačil na zakončení z prostoru malého vápna, které bylo možná ještě tečováno, míč zapadl přesně k tyči. Definitivní pojistku pak Most přidal v 64. minutě. A bylo to opravdu po krásné akci, oblouček za obranu našel Klimta, který se nemýlil. Byli to ale nakonec Valcíři, kteří udělali tečku za utkáním Kryštof Merta.

Mostecký FK ukázal na herním soustředění ve Frýdku-Místku velkou kvalitu. V dalším utkání porazil také Vítkovice a narazil až na v duelu s Baníkem Ostrava. Tento zápas byl však pro Most již čtvrtým ve čtyřech dnech. Naše U17 se v dalším přípravě utká na umělé trávě ve Vítkovicích s domácím týmem.

Ohlasy trenérů

Karel Orel (trenér Frýdku-Místku): Kvalitní zápas z obou stran, soupeř měl velkou kvalitu. V prvním poločase jsme s ním ještě dokázali hrát poměrně vyrovnanou partii a především dvacetiminutovka, kdy jsme vstřelili branku, byla z naší strany velmi dobrá. Ovšem i Most si vypracoval několik brankových příležitostí, které díky výborným zákrokům našeho brankáře Kuby Ruska nedokázal proměnit.

Ve druhém poločase soupeř ještě zvýšil svou kvalitu a dostal nás pod neustálý tlak, ze kterého jsme se téměř celou dobu nedokázali vymanit, vytvářel si branková situace a tři z nich už proměnil. Naštěstí několik další opět výborně zlikvidoval Kuba Rusek. My jsme jen v závěru utkání dokázali z rychlého protiútoku po pěkné akci zkorigovat výsledek.



Libor Klič (trenér Mostecký FK): Do dnešního utkání s velice kvalitním soupeřem jsme vstoupili velmi zle. Scházela nám agresivita, pohybovali jsme se ve špatných prostorech a nabídka na míč byla minimální. Proti velmi dobře připravenému soupeři jsme se tak prosazovali velmi těžko. Třešničkou na dortu byla obdržená branka po naší velké chybě. Ve druhé polovině první půle jsme se přeci jen trochu zvedli, vypracovali jsme si tři jasné příležitosti, které jsme ale neproměnili. Poločas jsme tedy zaslouženě prohráli.

Po krátké a důrazné domluvě v kabině nastoupil do druhé půle jiný tým. Naše tempo hry se několikanásobně zvýšilo, soupeře jsme začali kondičně přehrávat a vypracovávali jednu šanci za druhou. Proti nám stál ale jednak velice dobrý domácí brankář, nebo malý klid v koncovce. Nakonec jsme ale z velké převahy vstřelili tři branky,výsledek naprosto zaslouženě otočili a i přes snížení v závěru z ojedinělé šance ve druhé půli utkání dovedli do vítězného konce.