FK Frýdek-Místek - GKS Jastrzębie 5:2

F r ý d e k-M í s t e k - Starší dorostenci si zpestřili zimní přípravu soupeřem ze zahraničí. Ve Stovkách přivítali polské Jastrzębie. A rozhodně bylo, na co koukat. První půle byla výsledkově ještě vyrovnaná. Druhé dějství už však patřilo plně Valcířům. Dva góly se prezentoval Matěj Křenek, který má v přípravě velmi solidní střeleckou formu.
(2.2.2019) | Stovky UT
FK Frýdek-Místek - GKS Jastrzębie
5:2


Komentář

Trenér Roman Vojvodík může být dozajista s přípravou na jarní část zatím spokojený. Kvalitní soupeři, solidní výsledky a především solidní výkony. A to hrají mladí Valcíři kvůli indispozicím stále v poměrně úzkém složení, to je ostatně jediný neduh, který trenérský štáb trápí. Srovnání se zahraničním soupeřem je vždy v přípravě vítanou změnou. Pokud pak jde ještě o soupeře kvalitního, platí to dvojnásob.

Lipina vlétla do utkání skvěle, už ve třetí minutě se totiž prosadil stoper Luděk Maceček a ve 12. minutě zvyšoval na 2:0 Matěj Křenek. Rychlé vedení možná trochu domácí uchlácholilo a tempo utkání začal diktovat polský soupeř, který si vytvořil tlak a po zásluze se tak dočkal vyrovnání. Druhé dějství už však bylo pod taktovou Valcířů. V 65. minutě je za vítězstvím svým druhým gólem v utkáním nasměroval Křenek a potvrdil roli nejlepšího střelce přípravy. Pojistku přidal v 72. minutě Martin Míček a v závěru utkání opět zaúřadovala naše produktivní defenziva, když se trefil Marek Bányácski. 

Další zápas čeká starší dorostence v sobotu 9. února ve Stovkách proti mužům FK SK Polanka.

Ohlasy trenérů

Roman Vojvodík (trenér Frýdku-Místku): Další kvalitní soupeř, a to z Polska, se dnes představil na naší domácí půdě. Jiný herní styl a nasazení od hostů jsme zvládli a zaslouženě vyhráli. Zápas ovšem nebyl tak jednoduchý, jak napovídá výsledek. Soupeř si v prvním poločase vytvořil za stavu 2:0 tlak a zaslouženě vyrovnal. Druhý poločas už nebyl soupeř tak nebezpečný a my jsme si šli pro vítězství.



×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek