Vojvodík: Zkoušeli jsme tým v krizové situaci

F r ý d e k-M í s t e k - Starší dorost má za sebou dvě přípravná utkání v krátkém sledu. V pátek podlehl doma diviznímu Frýdlantu, v sobotu lídrovi Dorostenecké ligy Zbrojovce Brno. Zatímco páteční výkon hodnotil i přes vysokou prohru kladně, v sobotu tomu bylo naopak. Trenér Roman Vojvodík v rozhovoru vysvětloval, proč zvolil dva zápasy v řadě za sebou, a co se mu v Brně na výkonu týmu nepozdávalo.

Trenére, máme za sebou dva zápasy s velice kvalitními soupeři. S Frýdlantem snesl výkon i přes prohru určitě kladné hodnocení. Se Zbrojovkou to bude zřejmě naopak?
Čekaly nás dva přetěžké zápasy. Výborní soupeři nás prověřili. Jak si zmiňoval, i přes páteční prohru s Frýdlantem jsme nebyli zklamání a zápas zvládli. Chtěli jsme si tým vyzkoušet v krizových situacích a maximálním vytížení. Poznat jedince, jak se chovají v těchto situacích. Pravidlo, že týmový duch se pozná, když se mužstvu nedaří, zapůsobilo velice dobře dnes v Brně...

Takže to, že se hrálo v Brně v sobotu ráno po pátečním večerním utkání s Frýdlantem byl záměr?
Ano, jak jsem zmiňoval v předchozí odpovědi. Chtěli jsme dnes odehrát utkání v maximální únavě. Projevily se typy, které zápas zabalí za nepříznivého stavu. Nemají vůbec chuť něco na hřišti změnit. Někteří zase jako by na hřišti ani nebyli a schovávali se kde mohli, ať hlavně nedostanou přihrávku. Pak tam jsou samozřejmě rváči a na těch chceme stavět. Mrzí je výsledek a stále chtějí vykřesat a vybojovat nějakou naději, a to i přesto, že je skóre nepříznivé.

Jaké bude mít přístup týmu k utkání se Zbrojovkou vyústění?
V Brně se projevilo to, co jsme s kolegy předpokládali a s těmito informacemi budeme samozřejmě pracovat dále. Proběhnou pohovory, důrazné pohovory s hráči a budeme jim chtít vysvětlit, jakou cestou chceme stále jít a ukázat jim věci, kterými se můžou zlepšovat.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B