Hráči si soustředění v Beleku pochvalují

Od neděle 24. února pobývají naši A muži v tureckém Beleku na herním soustředění. V Turecku nejde ale jen o samotnou hru, tým trenérů Jana Žižky, Josefa Slámy a kondičního trenéra Davida Arabasze, využívají místní tréninkové plochy k přípravě na nadcházející sezonu. Tu Valcíři zahájí v pátek 15. března na hřišti kroměřížské Slavie.

Veškeré dění frýdecko-místeckých A mužů mohou fanoušci sledovat nejen na facebookových stránkách MFK Frýdek-Místek, ale také i na našem instagramovém účtu. Na webu si nyní přečtěte přepis videorozhovoru s krajním záložníkem Tomášem Hykelem a čerstvou posilou do útoku, Václavem Vašíčkem.

Jak si užíváte soustředění?

TH: Myslím si, že si tady soustředění docela užíváme, je to tu super. Hned po příletu nás čekal náročný zápas, takže toho odpočinku po letu moc nebylo. Po utkání jsme však mohli dobře zrelaxovat a využívat všech možných služeb, co tady jsou.

VV: Já na Toma navážu. Všichni jsme se do Turecka těšili, jelikož je tam tepleji než doma. I když to počasí dnes (myšleno v úterý) není ideální. Ale kvitujeme, že můžeme trénovat na přírodní trávě, v což věříme, že si to pořádně ochytáme.

Jak hodnotíte utkání proti ruskému celku Křídla Sovětů Samara?

VV: Podle mě velmi kvalitní tým, šlo vidět, že mají v mužstvu šikovný hráče, kteří se perou o šanci hrát ruskou nejvyšší soutěž. Vzhledem k tomu, že jsme byli vůbec poprvé na přírodní trávě, tak náš výkon nebyl zlý. Teď už jen vylepšovat a pilovat na soutěž.

TH: Souhlasím s tím, že utkání bylo z obou stran kvalitní. Určitě se na naší hře dá ještě spousta věcí zlepšit, já ale věřím, že půjdeme nahoru.

Co k soupeřům, kteří vás v Beleku ještě čekají?

VV: Přiznám se, že jsem na ně sám zvědavý, protože vůbec nevím, jak kvalitní soupeři nás čekají. Hlavně jsem zvědavý na běloruský Minsk, jelikož to bude pro nás dobrá konfrontace, které nám mohou dát jen pozitivní věci.

TH: I já si myslím, že ten zápas s Minskem bude asi kvalitnější, než v pátek s těmi Nory. Uvidíme ale, co nás čeká, to si spíš zhodnotíme až po těch zápasech.

S jakým fotbalovým cílem jste do Frýdku šli?

TH: Já tu přišel s tím, že chci Frýdku pomoci postoupit do druhé ligy. Chceme skončit po sezoně do čtvrtého místa a doufat, že by eventuálně mohlo být ještě postupové. Jelikož jsem dlouho nehrál, tak chci samozřejmě hlavně pravidelně hrávat a být blíž domova.

VV: Na tomhle se určitě s Tomem shodneme, jelikož já jsem typ hráče, který nerad prohrává. Chceme v tabulce skončit co nejvýš a kdyby z toho bylpostup, bylo by to určitě skvělý. Mým cílem je hlavně dávat góly, jsem totiž útočník a ten tam je od střílení gólů. V poslední době jsem měl ale zdravotní patálie, takže doufám, že teď už to bude vše ok a já na hřišti potvrdím, že branky střílet umím, čímž Frýdku k tomu postupu pomůžu.

Jakou roli máte v kabině?

TH: Tak jsem tady nějakých čtrnáct dní, ale můžu říct, že partu máme super. Dokonce bych řekl, že po našem soustředění bude ještě lepší (smích). A jakou pozici v ní mám já? Podle mě zatím takovou neutrální.

VV: I já si myslím, že parta je ve Frýdku dobrá. Většinu kluků odtud jsem znal, takže s adaptací až tak velký problém nebyl. A jakou mám roli? (oddech) Spíš takový bavič v týmu bych řekl.

Kdo je tedy největší srandista v mužstvu?

VV: To jsem samozřejmě já (smích). Souhlasíš?

TH: Asi jo, Váša (Vašíček) a ještě bych k němu přidal Varyho (Varadi).

Co byste vzkázali našim fanouškům?

TH: Chtěl bych jim vzkázat, aby nás v prvním domácím jarním kole přišli podpořit v co největším počtu. Myslím si, že nebudou litovat, že náš tým je kvalitní a půjdeme společně za výhrami.

VV: Já bych je chtěl také pozvat na první domácí kolo (sobota 23. 3. od 15.00 h s týmem Velkého Meziříčí) a budeme dělat vše co je v našich silách. Hlavně dávat góly a vyhrávat.

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek