Soustředění v Turecku chválí i ti zkušení

Na slovíčko s Kristýnou si tentokráte našli čas jedni z nejzkušenějších hráčů v našem A týmu. Na balkon zavítal útočník Adam Varadi a středopolař Michal Skwarczek. Co zajímavého v rozhovoru oba řekli? Zde vám přinášíme přepis toho, co na kameru pověděli.

Jak vůbec hodnotíte soustředění v tureckém Beleku?

AV: Jelikož jsme třetiligový klub, tak musím říct, že soustředění je to opravdu nadstandardní. Ve své kariéře jsem už několik takových zažil. Musím se ale přiznat, že v takové soutěži je to má premiéra. Věřím ale, že nám soustředění na jaře prospěje a pomůže nám do bojů o postup do druhé ligy. Co se týče našeho kádru a týmu, musím jen říct, že je super, co kluci na hřišti předvádí. Teď už jen získávat pravidelně body a mít výsledky.

MS: I já musím říct, že tohle soustředění je na třetiligové podmínky doslova nadstandardní, jelikož málokterý klub z naší soutěže si může dovolit letět v zimě do Turecka. Vyšlo nám tady i počasí, na podmínky si v žádném případě stěžovat nemůžeme.

Co volný čas? Jak jej v Beleku trávíte?

AV: Je to sice přímořské středisko, ale je tady opravdu co dělat. Někteří si chodí zahrát tenis, je tu k dispozici posilovna, k moři také není daleko. Na pokoji si pak s klukama zahrajeme karty a večer se všichni společně sejdeme a pokecáme o celém dni.

MS: Vary (Varadi) asi řekl úplně všechno, já jej jen můžu doplnit ještě v tom, že tady mají vynikající wellnes, kde chodíme do bazénu. Podle mě je ještě tady důležité to stmelování týmu.

V sobotu vás čeká běloruský Luch Minsk. Co od svého posledního zápasu v Beleku očekáváte?

AV: Podle mě nás čeká vůbec nejtěžší soupeř, se kterým jsme tady hráli. Doufejme, že pro nás dopadne zápas kladně, i když půjde o soupeře z nejvyšší běloruské ligy.

MS: Tyhle zápasy jsou pro nás velkou zkouškou. Ligové týmy mají široké kádry, je tedy úplně jedno, zda hrajete proti jejich základní jedenáctce, nebo dalšímu sledu. Pořád je to kvalitní a těžký soupeř. Na utkání se moc těšíme, jelikož bude tou pravou prověrkou.

A co vzkážete fanouškům vy?

MS: Tím, že jsem ve Stovkách zažil osobně i druhou ligu, tak vím, že lidi tady fotbal mají rádi. Vždyť na zápasy tehdy chodilo dva i dva a půl tisíce lidí. Pro nás by určitě na jaře bylo super, kdyby se fanoušci na stadion v takovém počtu vrátili a my je samozřejmě těšili předvedenými výkony.

Na závěr pak oba shodně se zaťatou pěstí nad hlavou zvolali: DYCKY LIPINA!!!

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek