FK Frýdek-Místek - 1. BFK Frýdlant n. O. 4:2

Krátce po svém návratu ze slunného Turecka poměřili Valcíři síly s ambiciózním divizním týmem 1. BFK Frýdlant n. O. Utkání, které se odehrálo na tréninkovém hřišti ve Staříči, se rozhodlo už v prvním poločase, který Frýdečtí vyhráli rozdílem tří branek (4:1).
(6.3.2019) | Staříč
FK Frýdek-Místek - 1. BFK Frýdlant n. O.
4:2


Komentář

Do vedení se dostal soupeř už v 7. minutě zápasu, kdy Kalinu překonal v brance Velička. "Bylo to po naší chybě, kdy jsme pustili jejich hráče k naší bráně z křídelního prostoru," čertil se kouč Valcířů Jan Žižka. Vyrovnání na sebe ale nenechalo dlouho čekat. Autorem vyrovnávací trefy na 1:1 byl Hykel. Také další góly padaly do sítě našeho soupeře. Postupně se prosadili Hýbl, Vašíček a znovu Hykel. Frýdlantu se po změně stran podařilo výsledek korigovat, když se mezi úspěšné střelce zapsal Škorík.

V sobotu 9. března čeká na frýdecko-místecké fotbalisty poslední přípravné střetnutí. V generálce na úvodní jarní zápas MSFL nastoupíme proti diviznímu SFC Opava B. "Mým přáním je, abychom hráli na našem hlavním stadionu ve Stovkách. Může se ale stát, že se bude nakonec hrát v Opavě. Musíme se na všem se soupeřem domluvit," dodal Žižka.

Přesné místo zápasu tedy fanouškům upřesníme, momentálně jim můžeme jen sdělit, že by se mělo hrát od 11 hodin.

Ohlasy trenérů

Jan Žižka (trenér Frýdku-Místku): Hrálo se na menším hřišti, takže to bylo hodně o soubojích. Terén k nějaké kombinační hře nenahrával, ale byl pro oba celky stejný. My jsme byli důraznější a těžili jsme z toho. V první půli padly po dorážkách tři branky. Výhra je pro mě cenná a zasloužená.



Martin Šrámek (trenér Frýdlantu): Pro nás to byl vůbec první kontakt s přírodní trávou v letošním roce, takže to na naší hře bylo i vidět. Terén nám evidentně dělal problémy, hlavně v obraně, kdy klukům odskakovaly míče. Jinak se na tom hrbolatém terénu moc kombinovat nedalo. Co se týče gólů, tak ty jsme soupeři doslova naservírovali. Dvakrát jsme se majdli a jednou je pustili do brejku. Škoda těch šancí, které jsme spálili v závěru. Buď Škorík, nebo Velička se Svatonským, měli něco proměnit.


Fotogalerie