Přehled zápasů v týdnu od 11.3. do 17.3.2019

Přehled utkání všech týmů MFK Frýdek-Místek v týdnu od 11. do 17. března 2019.

MUŽI

SK HS Kroměříž - muži 0:1 (0:1) - branka FM: Vašíček

DOROST

starší dorost U19 - SFC Opava 0:3 (0:1) 
Sestava FM: J. Málek - Kudláček, L. Maceček, Strouhal, Procházka - Chýlek (70. Psota), Forch (83. M. Míček), Packo (60. Bányácski), Dudek - D. Maceček, Křenek. Trenéři: Roman Vojvodík a Radomír Dian.
Všichni jsme udělali maximum pro to, abychom zvítězili. Že to nevyjde, se bohužel stává. Bojovný zápas rozhodly osobní souboje, ve kterých byli hosté úspěšnější, důraznější. Škoda, že jsme za nerozhodného stavu nevyužili velkou šanci Matějem Křenkem, utkání se mohlo vyvíjet jinak. Tím, že se odstup na čelo zvětšil na 14 bodů pro nás boj rozhodně nekončí, máme před sebou ještě celé jaro a budeme se snažit všechny před námi co nejvíce potrápit.

mladší dorost U17 - SFC Opava 2:0 (0:0) - branky FM: 73. Siedlok 79. J. Mikulenka.
Sestava FM: Hatoň - Hammer, M. Merta, Rakovcij, Mokroš, Brojač (43. Cempírek), J. Mikulenka, Marciňa, Kolář, Siedlok, K. Merta (78. Murín). Trenéři: Karel Orel a Miroslav Onufer.
Velmi těžké utkání. Stál proti nám velice kvalitní soupeř, i když některé kluky oproti loňsku, kdy jsme prohráli vysoko 0:8, Opava posunula výš. Pořád má ale velkou kvalitu. Z tohoto pohledu velká spokojenost s výsledkem. První poločas jsme ještě v určitých herních činnostech malinko zaostávali, kdy jsme nedostupovali k hráčům, byli jsme někde o krůček pozdě. I v důležitých osobních soubojích jsme propadávali. První půli nás Opava trochu přehrávala svojí herní aktivitou. Naštěstí se to obešlo bez nějakých výrazných brankových příležitostí. Ustáli jsme to. Druhý poločas se z naší strany herní činnost zlepšila. Byli jsme i aktivnější. I zmíněná aktivita pak byla odměněna dvěma góly. Za druhý poločas, kdy už jsme hráli aktivněji a soupeře v určitých momentech přehrávali, to bylo zasloužené vítězství. 

starší dorost U18 - MFK Vyškov 3:3 (1:2)branky FM: 42. Pětroš, 52. Chýlek, 77. Packo
Sestava FM: Prokel - Koval (62. Nytra), Bányácski, Šostý, Pavela - M. Míček, Niesner (17. Packo), Strouhal, Bača - Chýlek, Pětroš. Trenéři: Lukáš Čerňák a Petr Schmidt.

mladší dorost U16 - MFK Vyškov 5:1 (1:0) branky FM: 32. Střižík (Šeba), 42. Cempírek (Nevola), 59. Hrabec (Šeba), 69. Střižík (Kavka), 77. Šeba (Střižík)
Sestava FM: Müller - Vyvial (60. Tichánek), Březina, Murín, Račev - Plucnara (41. Hrabec), Cempírek (60. Kavka), Klimeš, Nevola - Střižík, Šeba. Trenéři: Kamil Raška a Milan Šponer.
Vstup do jarní části soutěže se nám výsledkově vydařil, i když první půle byla z naší strany plná nepřesností, zmatků a herních nedostatků. I přesto se nám snad po jediné kloudné akci podařilo vstřelit branku. Do druhého poločasu jsme pak vstoupili mnohem aktivněji a začali si vytvářet šance, které jsme také ve většině případů proměnili. Za výkon v druhé polovině utkání kluci zaslouží pochvalu.

ŽÁCI

starší žáci U15 - SK Sigma Olomouc 3:1 (2:1) - branky: 5. Kaňák, 32. Stareček, 52. M. Mikulenka - 16. Michl
Sestava FM: Folta - Šponer, Pešek, Ševčík, A. Kowalczyk, Veselý, Kaňák, Sušeň (36. Maléř), Králík (48. M. Málek), M. Mikulenka, Stareček (64. Bartek). Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.
Na to, že to bylo první jarní mistrovské utkání, tak bychom chtěli kluky pochválit. Zápas proti těžkému soupeři odmakali. Chvílemi jsme Sigmu přehrávali, především v první půli. V té druhé už nás soupeř zmáčkl a my těžili z rychlých protiútoků.

starší žáci U14 - SK Sigma Olomouc 0:6 (0:3)branky: 37. a 43. Uriča, 1. Lenhart, 4. Táborský, 35. Chudoba, 67. Proniuk
Sestava FM: Řeha (43. Pohludka) - Kunčík (60. Žiga), Cudzik, Kuboš (51. Pikonský), Křížek, Hlosta, Švrček, V. Míček, Kováč, M. Málek, Rašovský (36. Chodura). Trenéři: Radek Šmíd a David Stachovec.
Úvodní jarní mistrovské utkání se nám vůbec nevydařilo. Rozhodly individuální chyby, po kterých jsme čtyřikrát inkasovali. Také se nám nedařilo proměňovat šance, které jsme si vytvořili. I proto je bohužel výsledek takový, jaký je.

mladší žáci U13 - ŠSK Bílovec 11:2 (3:2, 4:0, 4:0) - branky FM: Nalewajka 3, Foldyna 3, Grygar 2, Deingruber, Roman, Šmondrk
Sestava FM: Maruchnič - Vrobel, Stryja, Grygar, Karas, Šmondrk, Roman, Foldyna, Deingruber, Nalewajka. Trenéři: Robert Schedling a Petr Vokoun.
V dopoledním utkání hraném na přírodní trávě jsme se prezentovali kombinačním fotbalem s velkým množstvím šancí. Z toho vyšel i konečný výsledek. Kluky musíme pochválit.

FK Fotbal Třinec - mladší žáci U13 5:2 (1:0, 2:2, 2:0) - branky FM: Táborský, Maté
Sestava FM: Šimeček, Strack - Karas, Táborský, Matula, Teichmann, J. Míček, Foldyna, Michalík, Maté, Kabát, Nalewajka. Trenér: Petr Vokoun.
Odpolední utkání se nám moc nepovedlo. To, co nás zdobilo dopoledne, tak v Třinci bylo úplně naopak. Ve všem jsem zaostávali a zbytecně odevzdávali míč. Soupeři jsme se dokázali vyrovnat jen ve druhé třetině. Chyběla nám jiskra a chuť hrát.

FK Fotbal Třinec - mladší žáci U12 1:4 (x:x) - branky FM: Tvarůžka, Volný, Kakara, Molitor
Sestava FM
: Cáder, Strmiska - Závodný, Rodek, T. Rek, Hlavatík, Prepsl, Volný, Majer, Pečiva, Uhlář, Tvarůžka, Haselhofer, Gongol, Kakara, Bojda, Molitor. Trenéři: Martin Rojíček a František Hlavatík.
Dnes jsme odehráli poslední přípravné utkání. Proti Třinci jsme předvedli velice dobrý výkon, kdy jsme po většinu zápasu byli lepším týmem. Co nás ale mrzí je velké množství neproměněných šancí a důraz v pokutovém území soupeře. Za dnešek musím chlapce pochválit, vítězství je zasloužené.

starší žáci U15 - MFK Karviná 1:2 (1:1) - branka FM: 21. Králík
Sestava FM: Dragon - Šponer, Pešek, Ševčík, A. Kowalczyk (64. Vykopal) - Kaňák, Veselý, M. Mikulenka, Kocián - Stareček, Králík (48. Bartek). Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.
Dnešní domácí utkání proti poslední Karviné jsme vůbec nezvládli. Kluky jsme upozorňovali, že postavení soupeře v tabulce nic neznamená. Soupeř byl více agresivní, což nám dělalo problémy. V samotném utkání soupeř kopal dva pokutové kopy, kdy druhou penaltu Jirka Dragon zneškodnil, a z následného protiútoku jsme vyrovnali. Bohužel ve druhé poločase jsme dostali druhou branku a toto utkání prohráli. V samotném závěru chytil opět Dragon vyloženou šanci soupeře.

starší žáci U14 - MFK Karviná 5:2 (4:1) - branky FM: 13. Kováč (V. Míček), 16. V. Míček, 17. Kováč (V. Míček), 34. V. Míček (Cudzik), 36. O. Švrček (P. Dudek)
Sestava FM: P. Dudek (44. Řeha) - Kunčík, Cudzik, Pikonský (44. Žiga), Křížek - Kováč, Hlosta, Kuboš (50. Pastucha), O. Švrček - V. Míček, Rašovský (36. Jedlička). Trenéři: Radek Šmíd a David Stachovec.
Jsme spokojení jen s výsledkem, zní to divně, protože jsme dali pět branek, ale výkon nebyl úplně optimální. Ve středečním utkání jsme zase dle výsledku dostali výprask, ale výkony jednotlivců byly mnohem lepší a výsledek neodpovídal. Teď to bylo zase úplně naopak. Takový je mládežnický fotbal a my jedeme dále...

PŘÍPRAVKA

ročník 2009 - Fryčovice ?? (8.00 h)

ročník 2009 - Brušperk ?? (13.30 h)

OSTATNÍ - UT Stovky

Lískovec - Raškovice (sobota 16. 3. - 14.00 h)

Nošovice - Tošanovice (neděle 17. 3. - 18.00 h)