Starší dorost vyráží do boje!

F r ý d e k-M í s t e k - Muži odstartovali jarní část sezóny v pátek, na starší dorost čeká start v sobotu od 10:15 domácím zápasem proti lídrovy tabulky Opavě. Kde věříme, že Valcíři zúročí dřinu ze zimní přípravy.

V sobotu 16. března startuje pro Valcíře Moravskoslezská dorostenecká liga. A hned z kraje půjde o velmi důležitý duel. Do Stovek totiž zavítá SFC Opava, která po podzimu vévodí tabulce a je jedním z hlavních favoritů na postup. Frýdek se na lídra dívá ze šesté pozice s odstupem jedenácti bodů. Případná výhra by tak výrazněji oživila potenciální postupovou naději a Lipina se o ní chce rvát. Po Opavě můžeme mezi další favority soutěže přiřadit Líšeň, která nasbírala stejný počet bodů a na druhé místo ji pasuje pouze horší skóre. Ze zadních pozic pak budou útočit Vítkovice a také černý kůň Blansko.

Kádr se po podzimu příliš nezměnil. Z klíčovějších postav první části sezóny postrádá trenér Vojvodík pouze Matyáše Blahutu, který zamířil do Dolního Benešova, kde se popere o šanci v MSFL. Bohužel další kapitolou jsou zranění. Dlouhodobě je mimo hru Filip Želazko a Petr Kováč, kteří jsou aktuálně v rekonvalescenci. Drobná a větší zranění (například David Maceček pozn. red.) pak trápila v průběhu zimní přípravy několik fotbalistů, vše by ale mělo být v pořádku. V kabině se také objevily nové tváře. Tou nejpodstatnější se v zimě jevil záložník Martin Psota, kterému se zimní příprava vydařila solidně. V závěru přípravy se pak připojil k týmu také brankář Jiří Prokel z Baníku Ostrava. Ve Frýdku-Místku již dříve působil a ve starším dorostu by měl rozšířit konkurenci, ostatně je to teprve ročník 2003.

U19 se v celé přípravě potýkala s kvalitními soupeři, často mužskými týmy. Mladý celek například prověřil divizní Frýdlant, což je kvalita sama o sobě. A svěřenci trenéra Vojvodíka v utkání nezklamali, byť prohráli vysokým rozdílem, výkon byl příslibem. Pokud budeme mluvit o výrazně nepovedeném zápase, tak můžeme zmínit snad jen Zbrojovku Brno, do kterého šli hráči dle programu z plné zátěže. Ovšem v republice momentálně nenajdeme kvalitnější tým, než mají Jihomoravané. Ostatně příprava je i odhalování nedostatků i chyb. Věřme, že Valcíři vše na první mistrovské utkání vypilovali.

Nejlepším střelcem přípravy se stal se 14 góly Matěj Křenek, který v zimní přípravě disponoval skvělou formou a řadě soupeřů dělal svojí rychlostí a dravostí nemalé problémy. Dařilo se i Ondřeji Chýlkovi. Útočná síla navíc vzrostla po návratu zraněného Davida Macečka.

ZMĚNY V KÁDRU

PŘÍCHODY: Martin PSOTA (Vítkovice), Jiří PROKEL (Baník Ostrava), Ondřej PĚTROŠ (Lískovec)
ODCHODY: Matyáš BLAHUTA (Dolní Benešov MSFL), Jakub MIKA, Giacomo Corriero (Sigma Olomouc)