U18 proti Vyškovu bod, U16 tři. U17 vítězně proti Opavě

F r ý d e k-M í s t e k - Do jara samozřejmě nevystoupila jen U19, ale i další tři dorostenecké týmy Valcířů. A můžeme říct, že se jim dařilo. U18 vybojovala proti Vyškovu bod, U16 stejného soupeře rozstřílela a U17 si připsala cenný skalp Opavy.

16.k.MSDL | U18: MFK Frýdek-Místek - MFK Vyškov 3:3 (1:2)
Branky FM: 42. Pětroš, 52. Chýlek, 77. Packo - 22. a 30. George, 59. Machálek.
Rozhodčí: Lukašík - Dedek, Částečka. ŽK: Bača, Strouhal - George, Machálek. Diváci: 40.

Sestava FM: Prokel - Koval (62. Nytra), Bányácski, Šostý, Pavela - Míček, Niesner (17. Packo), Strouhal, Bača - Chýlek, Pětroš. Trenéři: Lukáš Čerňák a Petr Schmidt.
Sestava Vyškova: Čech - Jaroš, Kučera, Ambroz, Machálek, Zbořil, Kříž, A. Dvořák (46. Doležal), George, Konečný (79. Dvořák), Formánek. Trenér: Josef Mazura.

Lukáš Čerňák (trenér Frýdku-Místku): V prvním poločase jsme nedotáhli několik nadějných akcí po stranách, naopak soupeř vstřelil krásný gól z přímého kopu a hned za chvíli potrestal naší individuální chybu. Naštěstí jsme do poločasu snížili. Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně, začali jsme Vyškov přehrávat, odměnou bylo vyrovnání. Bohužel opět po naší nesmyslné individuální chybě šel Vyškov do vedení. Měli jsme dost příležitostí na to, abychom zápas otočili v náš prospěch, nakonec se nám podařilo jen srovnat, opět po pohledné akci. Musím kluky pochválit za herní projev, nasazení a taky morální vlastnosti, kdy se i za nepříznívého pořád rvali o vítězství.


16.k.MSDL | U17: MFK Frýdek-Místek - SFC Opava 2:0 (0:0)
Branky FM: 73. Siedlok, 79. J. Mikulenka.
Rozhodčí: Šimeček - Janáč, Macrineanu. ŽK: bez karet. Diváci: 22.

Sestava FM: Hatoň - Hammer, M. Merta, Rakovcij, Mokroš, Brojač (43. Cempírek), J. Mikulenka, Marciňa, Kolář, Siedlok, K. Merta (78. Murín). Trenéři: Karel Orel a Miroslav Onufer.
Sestava Opavy: Bega - Kutty, Vojtěšek (62. Buda), Pawlita (53. Rovenský), Hanel, Večerka, Silber, Falhar, Židek, Latoň, Knapp (73. Slivka). Trenéři: René Vojtěšek a Zdeněk Knopp.

Karel Orel (trenér Frýdku-Místku): Velmi těžké utkání. Stál proti nám velice kvalitní soupeř, i když některé kluky oproti loňsku, kdy jsme prohráli vysoko 0:8, Opava posunula výš. Pořád má ale velkou kvalitu. Z tohoto pohledu velká spokojenost s výsledkem. První poločas jsme ještě v určitých herních činnostech malinko zaostávali, kdy jsme nedostupovali k hráčům, byli jsme někde o krůček pozdě. I v důležitých osobních soubojích jsme propadávali. První půli nás Opava trochu přehrávala svojí herní aktivitou. Naštěstí se to obešlo bez nějakých výrazných brankových příležitostí. Ustáli jsme to. Druhý poločas se z naší strany herní činnost zlepšila. Byli jsme i aktivnější. I zmíněná aktivita pak byla odměněna dvěma góly. Za druhý poločas, kdy už jsme hráli aktivněji a soupeře v určitých momentech přehrávali, to bylo zasloužené vítězství.


16.k.MSDL | U16: MFK Frýdek-Místek - MFK Vyškov 5:1 (1:0)
Branky FM: 32. Střižík (Šeba), 42. Cempírek (Nevola), 59. Hrabec (Šeba), 69. Střižík (Kavka), 77. Šeba (Střižík) - 75. Prokop.
Rozhodčí: Dedek - Částečka, Lukašík. ŽK: Račev (FM). Diváci: 50.

Sestava FM: Müller - Vyvial (60. Tichánek), Březina, Murín, Račev - Plucnara (41. Hrabec), Cempírek (60. Kavka), Klimeš, Nevola - Střižík, Šeba. Trenéři: Kamil Raška a Milan Šponer.
Sestava Vyškova: Smékal (60. Pernica) - Formánek (60. Petroušek), Ress, Pušpacher (M. Kříž), Vráblík (A. Kříž), Zimmermann (58. Prokop), J. Klimeš, Zouhar (58. Tesáček), Moural, Ševčík, Formánek. Trenér: Jaroslav Liška.

Milan Šponer (trenér Frýdku-Místku): Vstup do jarní části soutěže se nám výsledkově vydařil, i když první půle byla z naší strany plná nepřesností, zmatků a herních nedostatků. I přesto se nám snad po jediné kloudné akci podařilo vstřelit branku. Do druhého poločasu jsme pak vstoupili mnohem aktivněji a začali si vytvářet šance, které jsme také ve většině případů proměnili. Za výkon v druhé polovině utkání kluci zaslouží pochvalu.


×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek