Starší žáci vyrazí na zkušenou do Německa

Frýdecko-místečtí mládežníci se v termínu od 20.4.-21.4.2019 zúčastní prestižního mezinárodního turnaje Bayern Trophy, kde budou reprezentovat nejen klub, ale pochopitelně i město Frýdek-Místek.

Do německého Mnichova tak odcestují obě družstva našich starších žáků (kategorie U15 a U14). "Jedná se o opravdu velký turnaj, na který zavítajídružstva z dvanácti zemí světa. V okolí Mnichova se tak rázem sjede více jak sto tým napříč všemi mládežnickými kategoriemi," řekl sportovní ředitel mládeže MFK Frýdek-Místek Radek Šmíd.

Kromě fotbalu si mladí Valcíři zpestří pobyt i návštěvou fotbalového stánku Allianz Arena, která je domovským stánkem týmu FC Bayern Mnichov. "Cestou se zastavíme ještě v Plzni, kde naše oba týmy sehrají s tamní Viktorií přípravné utkání. I to bude pro všechny velmi cenná zkouška a zkušenost," zdůraznil Šmíd.

Celá akce se koná za vzájemné spolupráce fotbalového klubu MFK Frýdek-Místek, z.s., Zinasport a vedení mládežnického úseku MFK FM. "Jsme moc rádi za to, že naši mládežníci mohou vycestovat a poznat nejen fotbalovou stránku, ale i jinou životní kulturu," řekl Radek Šmíd.

Oba frýdecko-místecké celky již znají také podrobné rozlosování turnaje. "Hodně se do Německa těšíme, jelikož budeme moci porovnat své síly se stejně starými družstvy z Francie, Itálie, Nizozemí, Skotska, Polska, Belgie, Rakouska, Švýcarska, Maďarska a domácího Německa," dodal Šmíd.

A nám nezbývá, než všem trenérům a především hráčům, držet palce. Kluci, ať se daří!!!