Přehled zápasů v týdnu od 1.4. do 7.4.2019

Přehled utkání všech týmů MFK Frýdek-Místek v týdnu od 1. do 7. dubna 2019.

MUŽI

muži - Jiskra Rýmařov 1:0 (0:0) - branka FM: Vašíček

DOROST

FK Nový Jičín - starší dorost U18 1:1 (0:1) - branka FM: Chýlek
Sestava FM: Prokel - Šostý, Strouhal, Koval, Pavela, Bača, Cempírek (51. Bányácski), Pětroš (62. Kováč), Forch, Kopčo (68. Brojač), Chýlek (74. Nytra). Trenéři: Roman Vojovdík, Lukáš Čerňák a Petr Schmidt.
Škoda, že jsme nezvítězili, ke třem bodům bylo blízko. Je ale pravda, že soupeř měl také šance a v několika případech náš podržel brankář Jirka Prokel. Do vedení jsme se dostali v první půli po krásném gólu Ondry Chýlka a ve druhé poločasu pak nevyužili nějaké možnosti k navýšení skóre, soupeř pak bohužel vyronval. Kluky musím pochválit za nasazení, takhle se bojuje o body. Těší mě také návrat Petra Kováče na hřiště po dlouhodobějším zranění.

FK Nový Jičín - mladší dorost U16 1:5 (1:3) - branky FM: 4. Střižík (Šeba), 7. Šeba (Střižík), 22. Büchi (Šeba), 43. Šeba (Klimeš), 79. Cempírek
Sestava FM:
Müller - Vyvial, Březina, Büchi, Račev - Plucnara, Hrabec (58. Cempírek), Klimeš, Kulhánek (49. Rimmel) - Střižík (53. Jurga), Šeba. Trenéři: Kamil Raška a Milan Šponer.
V Novém Jičíně jsme i přes velmi důraznou hru soupeře od počátku diktovali tempo hry, byli jsme lepší ve všech herních činnostech a až na několik nevýrazných pasáží drobných zmatků jsme dobře kombinovali, vytvářeli jsme si brankové příležitosti a po zásluze zvítězili. Kluci si opět zaslouží pochvalu.

FC Zbrojovka Brno B - starší dorost U19 3:1 (1:0) - branka FM: L. Maceček
Sestava FM: J. Málek - Koval (81. Nytra), L. Maceček, Bányácski, Procházka - Dudek, Forch, Packo (75. Cempírek), Psota - D. Maceček, Křenek (46. Bača). Trenéři: Roman Vojvodík a Radomír Dian.
Musím říct, že to bylo z naší strany asi nejlepší jarní utkání. Paradoxně jsme jej nezvládli výsledkově, herně to vůbec nebylo špatné. V podstatě tomu neroumím doteď, že si nevezeme ani bod. Je mi kluků líto, výkon si bodový výsledek zasloužil.

FC Zbrojovka Brno B - mladší dorost U17 7:1 (3:1) - branka FM: Zrůnek
Moják - Hammer, M. Merta, Rakovcij, Mokroš, Brojač (59. Nytra), J. Mikulenka, Kopčo (69. Hodula), Marciňa (59. Cempírek), Zrůnek, Murín. Trenéři: Karel Orel a Miroslav Onufer.
Vstup do obou poločasů byl z naší strany tragický, z prvního nákopu a první akce jsme vždy dostali branku. V prvním poločase jsme ještě dokázali odpovědět po hezkém vysunutí Zrůnka a vyrovnali. Zdálo se v průběhu dalších asi patnácti minut že můžeme Brnu úspěšně konkurovat, měli jsme 2-3 zajímavé útočné pokusy, ale bez patřičného důrazu v koncovce. A technicky, kombinačně a dynamicky velmi silný soupeř nás postupem času začal přehrávat. Do poločasu vstřelil dvě branky a druhý poločas zcela ovládl. Nutno říct, že jsme mu to svým výkonem a individuálními chybami hodně ulehčili. Oproti předcházejícím zápasům dnes nebylo mnoho hráčů, kteří by snesli alespoň trochu přísnější měřítko jejich výkonnosti.

ŽÁCI

mladší žáci U13 - MFK Karviná 6:4 (3:1, 3:2, 0:1) - branky FM: Foldyna 2, Nalewajka 2, Stryja, Michalík
Sestava FM: Šimeček, Maruchnič - Karas, Teichmann, Táborský, Matula, Stryja, Deingruber, Michalík, Foldyna, J. Míček, Nalewajka. Trenéři: Robert Schedling, Petr Vokoun a Ján Balko.
Hrálo se velmi bojovné utkání. My jsme v první části zápasu těžili především z lepší produktivity, soupeř se dokázal totiž prosadit pouze po dvou standardkách a gólu z penalty. Ostatní své šance naštěstí proměnit nedokázal. Náše nejpovedenější pasáž zápasu byl úvod druhé třetiny, kde jsme si dokázali vypracovat pětibrankový náskok (6:1). Pak jsme ale nepochopitelně začali bránit výsledek a ve třetí třetině se soupeři jen bránili.

mladší žáci U12 - MFK Karviná 15:1 (5:0, 6:1, 4:0) - branky FM: 14., 15. a 52. Volný, 26., 51. a 53. Prepsl, 61., 66. a 86. Molitor, 22. a 56. Moravec, 33. a 83. Tvarůžka, 7. Meca, 48. Bojda
Sestava FM: Strmiska - T. Rek, Haslhofer, Gongol, Moravec, Hlavatík, Pečiva, Molitor, Bojda, Tvarůžka, Majer, Meca, Prepsl, Volný. Trenéři: Martin Rojíček a František Hlavatík.
Za dnešní utkání musíme všechny kluky moc pochválit. Od úvodní minuty jsme do utkání vstoupili s chutí a nadšením, což se okamžitě projevovalo na předvedené hře. Hráli jsme rychlý a kombinační fotbal. V utkání jsme si vytvořili velké množství šancí a spoustu jsme jich i proměnili. Nutno podotknout, že výsledek je pro hosty až příliš krutý. Soupeř se snažil držet míč a v žádné situaci se neuchýlil k nakopávání. My jsme, ale byli všude o krok dříve a vítězství v tomto zápase je naprosto zasloužené. Každý chlapec na hřišti předvedl kvalitní výkon. Kluci jen tak dále.

starší žáci U15 - 1. SK Prostějov 5:0 (1:0) - branky FM: 31. a 68. Kaňák, 48. Stareček, 53. M. Mikulenka, 66. Bartek
Sestava FM: Dragon - Vykopal, Ševčík, Pešek, Maléř - Kaňák, Veselý, M. Mikulenka, Kocián (48. Sušeň) - Stareček (56. Bartek), M. Málek. Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.
Do utkání s Prostějovem jsme vstupovali s tím, že musíme zvítězit. Tento společný cíl začali kluci plnit od první minuty a na hřišti dominovat. Druhý poločas už byl zcela v naší režii. Za dnešní výkon chceme všechny kluky pochválit. Za zmínku taky stojí výkon M. Málka, který přihrál na čtyři branky.

starší žáci U14 - 1. SK Prostějov 1:3 (1:1) - branka FM: Hlosta z pk
Sestava FM: Pohludka (36. Řeha) - Kunčík, Cudzik, Žiga (47. Ježík), Křížek, Hlosta, Švrček, V. Míček, Pastucha (36. Kuboš), Rašovský, Jedlička. Trenéři: Radek Šmíd a David Stachovec.
Tohle utkání nám nevyšlo po žádné stránce, nedůraz v soubojích, před oběma brankama a k tomu pomalá práce s míčem. Proto jsme nemohli být dnes úpěšní, a je třeba pracovat na změně.

FK Těrlicko - starší žáci Future U15 0:5 (0:3) - branky FM: 21. P. Němec, 22. L. Rek, 35. F. Kowalczyk, 40. Michalík, 60. Strack
Sestava FM: Šimeček - Grygar, A. Kowalczyk, L. Rek, Michalík - P. Němec, Roman, Stryja, Deingruber - Zezula, F. Kowalczyk. Střídali: Strack, Nalewajka, Kabát. Trenér: Adam Filip.

FK Těrlicko - mladší žáci Future U13 1:14 (0:4) - branky FM: Moravec 5, Michalík 4, Cáder 3, Roman, Krasula
Sestava FM: Strack - Stryja, Roman, Nalewajka, Kabát, Grygar, Deingruber, Michalík, Cáder, D. Kakara, Krasula, Rodek, Moravec. Trenér: Adam Filip.

PŘÍPRAVKA

ročník 2008 - triangl (sobota 6. 4. - hř. Třinec, 9.00 h)
Za účasti: FK Fotbal Třinec, MFK Frýdek-Místek a ???

FK Fotbal Třinec - ročník 2009 (sobota 6. 4. - hř. Třinec, 9.00 h) PU