Starší žáci na suveréna soutěže nestačili

F r ý d e k-M í s t e k - Těžká mise čekala v rámci 24. kola Moravskoslezské žákovské ligy naše týmy starších žáků. Cestovali totiž do Ostravy, kde se střetli se suverénem soutěže. Baník Ostrava má obrovkou kvalitu, kterou také potvrdil, když si připsal nad Valcíři vysoká vítězství.

24.k.MSŽL | U15: Baník Ostrava - MFK Frýdek-Místek 8:2 (5:1)
Branky: 31., 34. a 47. Šudák, 19. a 68. Látal, 8. Šín, 10. Grygar, 49. Obuch - 16. a 57. M. Mikulenka.
Rozhodčí: Folvarčný - Laštuvka, Smetana. ŽK: Janál - Maléř. Diváci: 40.

Sestava Baníku: Hrubý (36. Kaláb) - Obuch, Grygar (36. Bitta), Šín (36. Frébort), Buryan, Látal, Maloň, Levčík, Šudák, Puchala (36. Macej), Jiříček (36. Janál). Trenéři: Jan Žemlík a Milan Chalupa.
Sestava FM: Folta (36. Dragon) - F. Kowalczyk (36. Sušeň), Pešek, Vykopal (48. Bartek), Maléř, Veselý, Kaňák, Kocián, M. Málek (36. Králík), M. Mikulenka, Stareček. Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.

Jana Žemlík a Milan Chalupa (trenéři Baníku): Velmi dobrý výkon s výjimkou obdržených gólů, kterým předcházela vždy série individuálních chyb, kterých bychom se neměli dopouštět. Naopak v ofenzivě jsme byli dostatečně rychlí, přesní i agresivní a nevyužili ještě řadu i těch nejvyloženějších šancí. V celkovém kontextu jsme ale spokojeni. A chtěli bychom pochválit i soupeře, který i přes nepříznivý vývoj se snažil hrát aktivně a v tempu, což přispělo k vysoké kvalitě utkání.
Lubomír Macíček (trenér Frýdku-Místku): V tomto zápase se ukázalo že jsme nastoupili proti nejlepšímu týmu v soutěži. Soupeř určoval vysoké tempo hry, se kterým jsme měli velké problémy a dopouštěli se k chybám. A ty Baník trestal. Nám tento zápas ukázal, že musíme na sobě hodně pracovat a chtít se zlepšovat. I když nás soupeř fotbalově přehrál, tak tam byly okamžiky, kdy si kluci byli schopni vytvořit šance a držet s Baníkem krok.


24.k.MSŽL | U14: Baník Ostrava - MFK Frýdek-Místek 8:1 (6:1)
Branky: 10., 13. a 19. Honajzer, 22., 30. a 58. Imider, 33. Krupička, 44. Koutný - 18. Křížek.
Rozhodčí: Laštuvka - Folvarčný, Smetana. ŽK: Řeha (FM). Diváci: 50.

Sestava Baníku: Ja. Remiáš - Krupička, Ji. Remiáš, Imider, Badošek, Sirotek, Šebesta, Honajzer (46. Gajdošík), Koutný (46. Dulínek), Čavera (46. Bubík), Krejčí. Trenéři: Michal Janík a Martin Šubrt.
Sestava FM: Řeha - Kunčík (36. Ježík), Cudzik (36. Žiga), Kuboš, Křížek, Hlosta, Švrček, V. Míček, Pastucha, Pikonský (36. Rašovský), Jedlička. Trenéři: Radek Šmíd a David Stachovec.

Radek Šmíd (trenér Frýdku-Místku): Bohužel, průměrné individuální výkony nebudou na takové týmy, jako Baník Ostrava, platit.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B