Je super, že se takhle daří, těší záložníka U17 Karla Zrůnka

F r ý d e k-M í s t e k - U17 momentálně hraje ve velké pohodě. Svoji formu ze závěru podzimu přenesla i do jarní části a aktuálně drží sérii devíti zápasů bez prohry. Po vítězném utkání nad Kroměříží, které bylo už sedme v řadě, jsme se bavili se záložník Karlem Zrůnek, který navíc v tomto utkání zaznamenal dvě branky.

Karle, sobotní výhra nad Kroměříží byla již sedmou v řadě, jak jsi utkání viděl?
Začátek utkání se nám moc nepovedl, ale paradoxně jsme se hned brzy ujali vedení. Poté jsme se rozehráli a druhý poločas už byl lepší. První to nebylo ono, hodně jsme ztráceli míče. Jak už jsem zmiňoval, v druhé půli se to zlepšilo a zaslouženě jsme zvítězili.

Byl tvůj úvodní gól pro vývoj zápasu hodně důležitý?
První gól byl hodně důležitý, vedení vám vždy pomůže.

První zápas na přírodní trávě, jak se hrálo?
Zahráli jsme si na trávě po dlouhé době, takže jsme se těšili. Terén se celkem dal, vzhledem na to, jak to vypadalo, ještě před pár dny.

Byl trochu měkčí...
Bylo to měkčí, ale bylo to v pohodě. Myslím, že jsme se s přechodem na přírodní trávu vypořádali dobře.

Jak bylo zmíněno na začátku, držíte úspěšnou sérii. Již devět zápasů v řadě jste neprohráli. Sledujete tuto statistiku nějak podrobněji?
Jasně, sledujeme to. Je super, že se nám takhle daří. Myslím si, že pro morálku v týmu je to hodně důležité. Cítíme se lépe i při dalších zápasech.

Je to i jeden z motivačních prvků do dalších utkání, natáhnout tuto úspěšnou sérii o další korálek?
Určitě, dává nám to sebedůvěru a každý další zápas chceme úspěšnou sérii ještě prodloužit.

Začátek sezóny nebyl úplně výsledkově povedený. Čím to, že se nyní tak daří?
Abych pravdu řekl, ani pořádně nevím. Nakoplo nás vítězství nad Zlínem, pak jsme přidali další výhry a teď už se to veze na vlně.

Proti Kroměříži jste měli možnost zahrávat pokutový kop, Marek Siedlok je určený nebo se domlouváte na hřišti podle pocitu?
Mara je určený a navíc se mu dařilo i v přípravě, takže mu stoprocentně věříme. I když penaltu proti Kroměříží neproměnil, tu další určitě promění.

Kdybys měl lidem přiblížit jaký si typ fotbalisty, co bys o sobě řekl?
Jsem náběhový typ, nemusím balón do nohy, ale spíše do rychlosti, do běhu. Samozřejmě hlavní role je pak, abych vytvořil nějaké zakončení nebo sám zakončoval.

V mnoha rozhovorech se ptám na fotbalové vzory, jaký je ten tvůj, pokud jej máš?
Můj velký vzor je dlouhodobě Cristiano Ronaldo. A v poslední době se mi hodně líbí Mou Salah. Minulou sezónu měl hodně dobrou, to jsem jej taky pořádně zaregistroval a začal mu fandit. Tuhle sezónu nejde úplně tolik vidět jako v té předchozí, ale stále dává góly a je důležitým článkem ve hře Liverpoolu. Aktuálně je to asi můj největší vzor.

Ale, hypoteticky, přišli by Ronaldo a Salah, že si s tebou chtějí zakopat a měl sis jednoho vybrat, který by to byl?
Asi Ronalda, protože je to můj vzor už od malička. (s úsměvem)