FK Frýdek-Místek - SK Sigma Olomouc B 1:3

F r ý d e k-M í s t e k - Sychravé, chladné počasí čekání na první jarní výhru U19 nezlomilo. Na začátku druhé půle sice odpověděl Matěj Křenek, na poločasové vedení Sigmy vyrovnávajícím gólem, Hanáci si však vedení v 66. minutě vzali zpět a ještě jej v závěru utkání potvrdili.
20.kolo (13.4.2019) | Stovky
FK Frýdek-Místek - SK Sigma Olomouc B
1:3


Komentář

Utkání se hrálo v opravdu velmi chladném počasí. Pro oba týmy tedy nic příjemného. Svižněji začali ve Stovkách hosté, kteří se také již ve 13. minutě dostali do vedení. Na míč do vápna nedosáhl Šostý, ani Procházka a Vojtěch Čech z blízkosti kostrbatě zavěsil míč do sítě. Nemuselo být ale tolik smutno, už o dvě minuty později totiž mohlo být vyrovnáno. David Maceček prodloužil míč hlavou za obranu na rozběhnutého Křenka, který však s velkou šancí nenaložil dobře a své zakončení prováhal. Valcíři se velmi složitě dostávali do nějakých možností, což ale v první půli platilo i o soupeři. Řezník nicméně mohl dát Sigmě pojistku, míč však poslal v malém vápně pouze mimo bránu.

Začátek druhé půle se svěřencům trenéra Vojvodíka vydařil. David Maceček šel do souboje a míč se odrazil do dráhy Matěje Křenka, ten byl u míče dříve než bránící hráč i brankář Nemček a poslal míč přes něj do sítě. Vyrovnáno. Vyrovnávající branka ale Sigmu nikterak nezaskočila, právě naopak. Svůj um musel několikrát dokázat brankář Málek. V 55. nejprve zlikvidoval samostný nájezd Kašpárka, v 61. minutě pak fantastickým zákrokem vyškrábl gólovou hlavičku opět Kašpárkovi, který už se takřka radoval z branky. Série velkých šancí soupeře se pak zakončila o chvíli později, kde byl na zadní tyči Řezník úplně sám, ale trestuhodně překopl bránu.

Dlouho to však netrvalo a Hanáci se vedoucí branky dočkali a byla to krásný gól. Martin Repček si navedl míč do střelecké pozice a zpoza vápna nedal technickou střelou pod břevno Málkovi žádnou šanci. V 83. minutě jsme přežili další úder Olomouce, jelikož gólovou oslavu přerušil ofsajd, když v této pozici bránil Řezník Málkovi ve výhledu. Z následné akce se pak mohlo urodit vyrovnání. Křenek dával pod sebe na penaltu Strouhalovi, ten však ve velké šanci zakončoval nedůrazně. A tak přišla konečná tečka za zápasem z kopaček soupeře. Zblokovaná střela se odrazila k Marku Hausknechtovi, který před prázdnou bránou neměl žádný problém.

Ohlasy trenérů

Roman Vojvodík (trenér Frýdku-Místku): Opět utkání, ve kterém jsme soupeři nabídli laciné góly, pokud neberu druhou branku, který byl trefená parádně. Ale místo toho, abychom dali na 2:2, tak jsme vzápětí dostali rozhodující gól na 1:3. Je to pořád dokola, nedůraz. Hra nevypadá špatně, ale nedůraz ve velkém vápně nás stojí body. To se týká i útočné fáze, chybí mi větší hlad po gólu ve velkém vápně. Na tréninku na tom pracujeme, ale stále se nám to nedaří přesunout do zápasu. Leží na nás nyní deka, chceme vyhrát každý zápas, ale bohužel se to nedaří. Na jarní výhru tak stále čekáme. Nemáme produktivitu, obrana nepracuje tak, jak chceme, dostáváme laciné branky. Ale nepodléháme panice, věříme, že se to zlomí a půjde to jako na podzim.



Roman Sedláček (trenér Sigmy Olomouc B): Týmový a bojovný výkon celého mužstva. V prvním poločase naše převaha, rychlá hra po křídlech, která dělala domácím velké problémy. Po pěkné akci z levé strany jsme vstřelili vedoucí branku, další šance jsme ale nedokázali využít. Po přestávce jsme po sérii chyb inkasovali vyrovnávací branku, po které jsme vypadli z tempa. Posledních třicet minut jsme pak znovu zvýšili pohyb a výsledkem byla krásná branka Repčeka. Utkání jsme pak dohráli s přehledem a pečetili vítězství třetí brankou.


×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B