SK Uničov - FK Frýdek-Místek 0:2

V Uničově vítězíme 2:0 a nadále si držíme v jarních odvetách neprůstřelnost.
20.kolo (14.4.2019) | Uničov
SK Uničov - FK Frýdek-Místek
0:2


Komentář

Začátek utkání se Valcířům v Uničově povedl. V 8. minutě zastavila domácí obrana Vašíčka pouze za cenu faulu. K zahrání trestného kopu se postavil Mozol. Uničovští sice dokázali jeho následný přízemní centr odvrátit, ale pouze k volnému Hykelovi, který míč dokázal napálit přesně do pravého rohu Uvízlovy branky - 0:1. 

Domácí fotbalisté o sobě v první polovině střetnutí dávali vědět převážně po standardkách, kterých měli opravdu hodně. S nimi si však pozorná obrana Valcířů dokázala pokaždé poradit. "Je to takový paradox, jelikož my se na jejich standardky před zápasem ani nezaměřovali. I přesto si ale myslím, že jsme je dokázali zvládnout," usmíval se po utkání hostující trenér.

V závěru prvního dějství jsme se dostali pod větší tlak, Uničov z něj dokázal vytěžit pouze nepříjemnou přízemní střelu, kterou však Kofroň zlikvidoval. "Klukům jsem před utkáním zdůrazňoval, abychom byli aktivní, že ty začátky zápasů nemáme špatné. Dali jsme gól, ale pak se zbytečně zatáhli před naší bránu. Uničov se tím dostal na koně, ale kromě jedné tutovky, kterou Kofroň chytil, tak naše defenzíva pracovala výborně," řekl k první půli trenér Jan Žižka.

Druhou půli začali domácí velkou šancí Vichty, toho naštěstí dokázal vykrýt brankář Kofroň, takže z toho byl pouze další roh hanáckého celku. Také v další šanci byli Uničovští. V 56. minutě se před naší bránu prodral Aleš Krč, i v tomto případě byl úspěšnější náš gólman. A tak udeřilo na druhé straně. K míči se dostal Hruška, který tak podruhé v zápase mohl rozjásat skupinku našich fans - 0:2. Devět minut před koncem střetnutí jsme mohli naše vedení ještě navýšit, když se po úniku Bialka dostal k zakončení Varadi. Jeho ránu ale dokázala domácí obrana zblokovat na roh. 

Z Uničova si tedy odvážíme tři body, takže jich máme nyní na svém kontě 35, což znamená, že na vedoucí Líšeň ztrácíme už jen osm bodů. Co je ale ještě pozitivnější, tak Valcíři neinkasovali ani v pátém jarním utkání v řadě, naše neprůstřelnost je momentálně na čísle - 523 minut. "My opravdu nekoukáme a nestudujeme tabulku, i když je pravdou, že tak nějak to člověk vnímá. Nás teď čeká zápas v Uherském Brodě, kde chceme hrát tak, abychom si odtamtud nějaký ten bod odvezli. Doma jsme s nimi prohráli, kdy nám dali z minima tři góly. Máme jim tedy co vracet," dodal Žižka.

V následujícím kole se tedy Valcíři opět představí na hřišti svého soupeře. Bude to však již v pátek 19. dubna, kdy se o další třetiligové body popereme s Uherským Brodem. Utkání na Slovácku začíná na Velký pátek v 15.00 hodin.

Ohlasy trenérů

Dušan Žmolík (trenér Uničova): Bohužel jsme tam vymysleli dvě chyby, které byly strašné a dostali jsme dvě branky. Tlak jsme měli. Jen v prvním poločase jsem napočítal asi deset rohů. Bohužel jsme to tam nedokázali dotlačit a když se takhle nedaří, tak se navíc od nás občas odkloní i štěstí, jak to bývá. Ten zápas byl pro nás velmi nešťastný, ale i takové ve fotbale jsou. Dva góly jsme si dali v podstatě sami a žádnou z asi pěti gólových šancí jsme neproměnili. Tak to někdy chodí. Ale výkon nebyl špatný.



Jan Žižka (trenér Frýdku-Místku): Před utkáním jsem na kluky apeloval, abychom byli od samého úvodu aktivní. Dali jsme brzký gól, ale pak se opět nepochopitelně stáhneme před naší bránu. Uničov byl častěji u míče, ale krom jedné tutovky, kterou zlikvidoval Kofroň, jsme je do ničeho nepustili. Ve druhé půli jsme chtěli víc držet míč nahoře. Děkovat můžeme především Kofroňovi, který nás podržel a opět vychytal s přispěním naší obrany čisté konto.