U17 statečně bojovala, U16 stále na vítězné vlně, U18 za bod

F r ý d e k-M í s t e k - Hanácký víkend mají za sebou naše dorostencké týmy U18, U17 a U16. Ve Stovkách jsme totiž hostili Sigmu Olomouc a HFK Olomouc. Osmnáctka vydřela proti Holici bod, šetnáctka zvítězila a prodloužila svoji sérii neporazitelnosti. U17 pak statečně bojovala proti lídrovi tabulky Sigmě Olomouc.

20.k.MSDD-E | U18: MFK Frýdek-Místek - 1.HFK Olomouc U19 1:1 (1:1)
Branky FM: 39. P. Kováč - 17. Hrdlička.
Rozhodčí: Kulička - Zd. Kneisl, Žurovec. ŽK: Kotek, Svrčina, Görlich, Hrdlička (vš. HFK). Diváci: 30.

Sestava FM: Prokel - Kopčo (57. Nytra), Kudláček, Bányácski, M. Míček, Pětroš (76. Rimmel), Kováč, Psota, Strouhal, Pavela, Packo. Trenéři: Roman Vojvodík, Lukáš Čerňák a Petr Schmidt.
Sestava HFK: Kotek - Pavlica, Tylich, Schlimbach (46. Galko), Fleischmann, Svrčina, Koníček, Hrdlička, Filípek, Görlich, Doseděl. Trenér: Martin Drabiščák.

Roman Vojvodík (trenér Frýdku-Místku): Utkání se nám vůbec nepovedlo, soupeř byl lepší, dostal se do vedení a mohl jej několikrát navýšit. Nám se nedařilo zhola nic, naštěstí jsme dokázali využít chyby hostů a ještě v první půli srovnat zásluhou Petra Kováče. Těší nás, že se po zranění dostává zase do zápasové rytmu. Bod je pro nás doslova vydřený a můžeme být za něj vzhledem k průběhu utkání rádi, hodně k němu také pomohl brankář Jirka Prokel, který nás opět několikrát podržel.


20.k.MSDL | U17: MFK Frýdek-Místek - Sigma Olomouc B 1:3 (0:2)
Branky FM: 50. Šeba - 1. a 5. Hadaš, 74. Vítek.
Rozhodčí: Ham - Matějek, Krupa. ŽK: akovcij (FM). Diváci: 50.

Sestava FM: Hatoň - Hammer, M. Merta, Rakovcij, Mokroš, Brojač (31. Klimeš), Šeba (70. Hodula), Kopčo, Zrůnek, Nytra, Cempírek. Trenéři: Karel Orel a Miroslav Onufer.
Sestava Sigmy Olomouc: Stoppen - Waclawik, Coufal, Vítek, Paar (57. Smolka) - Skopal, Fabiánek (57. Opatřil), Saňák, Hadaš, Vyhlídal (63. Hřivnáč) - Seehof. Trenér: Jan Krajčovič.

Karel Orel (trenér Frýdku-Místku): Bez absence pěti hráčů jsme chtěli být důstojným soupeřem lídrovi naší soutěže. Pomohli nám hráči U16 a nutno říci, že na hřišti byli vidět a hráli velmi dobře. S tak kvalitním soupeřem jako je Sigma, je třeba hrát s obrovským nasazením, obětavostí a hlavně maximální koncentrací od prvních vteřin utkání. Bohužel hned z prvního útoku soupeře, snad po patnácti vteřinách, jsme dostali první branku, hned za chvíli pak další. V tu chvíli to s námi vypadalo velmi špatně. Naštěstí jsme do poločasu tlak a některé šance Sigmy ustáli a dále neinkasovali. Ve 2. poločase jsme se herně trošku zvedli. Dokonce jsme po krásné akci z brejku snížili Šebou na 1:2 a nastřelili Filipem Klimešem břevno. V závěru ale Sigma po standardní situaci třetí brankou definitivně rozhodla o svém zcela zaslouženém vítězství.
Jan Krajčovič (trenér Sigmy Olomouc): Do zápasu jsme vstoupili velmi aktivně a rychle se dostali do dvoubrankového vedení. Dobře jsme soupeře napadali při jeho rozehrávce a po zisku velmi přesně kombinovali. Byli jsme i nadále lepším týmem, který diktoval hru a vytvářel si další šance. Chtěli jsme utkání zlomit třetím gólem, což se nám bohužel nedařilo a soupeř ve druhém poločase z ojedinělé akce snížil. Přesto jsme i nadále utkání kontrolovali a v závěru jsme po standardní situaci utkání rozhodli. I po velmi náročném programu kluci utkání zvládli na výbornou a připsali si další zaslouženou výhru.


20.k.MSDD-E | U16: MFK Frýdek-Místek - 1.HFK Olomouc U17 4:1 (3:1)
Branky FM: 10. Šeba (Kulhánek), 26. Hodula (Šeba), 32. Šeba (Plucnara), 71. Cempírek - 23. Schlimbach.
Rozhodčí: Zd. Kneisl - Žurovec, Kulička. ŽK: Kročil (HFK). Diváci: 9.

Sestava FM: Müller - Vyvial, Březina, Büchi, Račev - Plucnara, Hrabec (60. Cempírek), Klimeš, Kulhánek (50. Rimmel) - Hodula (50. Jurga), Šeba (60. Kavka). Trenéři: Kamil Raška a Milan Šponer.
Sestava HFK: Špaček - Rábel, Hovád, Ponížil, Malý, Schlimbach, Breznický, Kročil, Krones, Stoppen, Chládek. Trenér: Ivo Hlaváček.

Milan Šponer (trenér Frýdku-Místku): V Novém Jičíně jsme i přes velmi důraznou hru soupeře od počátku diktovali tempo hry, byli jsme lepší ve všech herních činnostech a až na několik nevýrazných pasáží drobných zmatků jsme dobře kombinovali, vytvářeli jsme si brankové příležitosti a po zásluze zvítězili. Kluci si opět zaslouží pochvalu.


Fotogalerie