FC Baník Ostrava B - FK Frýdek-Místek 3:1

O s t r a v a - Dobrý nástup měla naše devatanáctka v pikantním utkání proti Baníku Ostrava. Domácí však dokázali ještě v první půli odpovědět. Když už se zápas chýlil k remíze, domácí bohužel udeřili.
21.kolo (19.4.2019) | ZŠ Šoupala UT
FC Baník Ostrava B - FK Frýdek-Místek
3:1


Komentář

Drobné zranění opět nepustilo do utkání kapitána Vojtu Kudláčka, céčko tak převzal i tentokrát Kuba Dudek. Zápas byl zajímavý pro gólmana Jirku Prokela, který ještě nedávno v Baníku působil, aby se následně opět vrátil na Stovky. Na ostravské straně pak bylo několik bývalých hráčů Frýdku-Místku. Nastup do utkání měli Valcíři dobrý a odměnou jim byla vedoucí branka. Po rohovém kopu se dostal k hlavičce ve 14. minutě Luděk Maceček. A mohlo být ještě veseleji. O pár chvil později jsme mohli proměnit rychlý protiútok. Na Křenkovu přihrávku však ve vápně nedosáhl těsně David Maceček, ani Pavela.

Místo veselí však přišel ve 25. minutě smutek. Po chybě ve středu hřiště se Baník nadechl k útoku a Pavel Juroška poslal míč přesně k tyči. Inkasovaný gól nás opařil, naopak, jak to tak bývá, soupeře posadil na koně. Dvakrát muselo Prokela zachránit břevno. To stejné ale platilo i na druhé straně. Bányácski orazítkoval hlavou po rohovém kopu také brankovou konstrukci, do stejného msíta pak poslal dorážku i David Maceček.

Druhé dějství načali svižněji domácí, jejich pokusy však dlouho mířily pouze mimo bránu. Když už se povedlo zamířit mezi tři tyče, zasáhl brankář Prokel. Až v 81. minutě se povedlo Baníku udeřit. Z bezprostřední blízkosti se z dorážky prosadil Josef Šafář. Na vyrovnání už Valcíři neměli síly, 81. minutě navíc přinesla ostravskou pojistku po trefě Jana Martiníka.

Ohlasy trenérů

Radomír Hlaváč (trenér Baníku Ostrava): Měli jsme slušný začátek, kdy jsme se dostali do slibných šancí, které však končily buď na břevně, nebo mimo branku soupeře. Ten nás potrestal hned z první standartní situace gólem, kdy jsme si při rohovém kopu nepohlídali zadní tyč. I po obdržené brance jsme byli stále aktivní a odměnili se vyrovnáním. Ještě do poločasu měl Frýdek jednu, ale v utkání poslední šanci, kdy v jedné situaci dvakrát za sebou nastřelil tyčku. Druhý poločas byl o dobývání soupeřovy branky. Měli jsme tlak, vytvářeli jsme si dobré střelecké příležitosti, které však většinou končily mimo branku.Tady nám chyběl větší klid, pohotovost, nebo přesnost v zakončení. Deset minut před koncem se nám podařilo vstřelit druhou branku a za tři minuty na to třetí. Zasloužené vítězství, ve kterém nám schází ke spokojenosti větší střelecká produktivita.



Roman Vojvodík (trenér Frýdku-Místku): Byl to zajímavý zápas, už z toho pohledu, že v kádru Baníku bylo šest hráčů, kteří prošli Frýdkem-Místkem. Kluci odevzdali na hřišti maximum, chybělo i trochu štěstíčko. Dlouhý čas byl nerozhodný stav, v závěru jsme bohužel inkasovali dva góly. Vstup do utkání se nám přitom povedl, dostali jsme se do vedení, které jsme vzápětí ještě mohli navýšit a soupeře tím možná zlomit. Bohužel jsme ale šanci neproměnili a Baník po našem zaváhání srovnal. Posléze jsme mohli jít znovu do vedení, v obrovské šanci nás dvakrát zastavila branková konstrukce. Nutno ale podotoknout, že i Baník nastřelil dvakrát břevno. Těžké zápasy, které máme na jaře za sebou, Opava, Olomouc, Zbrojovka, Baník, jsme výsledkově nezvládli, i když to herně nebylo špatné. Za poctivou práci, kterou hráči odvádí, se to ale musí zlomit.


Fotogalerie