Starší žáci reprezentovali klub na Bayern Trophy vzorně!

F r ý d e k-M í s t e k - Velké německé dobrodružství starších žáků MFK Frýdek-Místek přineslo spoustu zážitků, fotbalových příběhů a nezapomenutelných dojmů. Valcíři si vyzkoušeli konkurenci fotbalových týmů z celého světa a rozhodně nezklamali! Za vzornou reprezentaci klubu a města jim patří velká pochvala! Za Bayern Trophy se ohlédneme pohledem trenérů Miroslava Poledníka a Radka Šmída.

TURNAJ POHLEDEM TRENÉRA U15 MIROSLAVA POLEDNÍKA


Základní skupina v moci Valcířů

Na turnaji v Mnichově jsme odehráli šest kvalitních zápasů se soupeři s několika různých zemí. V první hrací den jsme ve skupině C porazili domácí tým TSV Allershausen 7:0, v dalším zápase italské Bienate Magnago 1:0 a ve třetím švýcarský Sipag Kaya 4:1 a vyhráli skupinu. Tím jsme se kvalifikovali mezi mužstva soupeřící o 1. až 8. místo.

Dramatická bitva s Holanďany a skalp akademie AC Milán

Druhý hrací den jsme v prvním zápase změřili síly s hráči nizozemského J.V.C CUIJK a po vyrovnaném zápase jsme smolně dostali gól v poslední minutě a přišli o možnost si zahrát o medaile. Ale i tak se nám naskytl v dalším zápase soupeř asi nejzvučnější slavný AC Milán a nám se podařilo postoupit po penaltách! Když utkání skončilo 1:1. V posledním zápase o 5. místo jsme hráli s Německými kluky z TUS Königsdorfu a prohráli opět 1:0. Tak jsme na turnaji skončili na pěkném 6. místě z osmadvaceti mužstev různých evropských zemí.

Na místě Riberyho, Alaby, Müllera

Musíme ocenit vysokou kvalitu tohoto turnaje a hlavně kluky pochválit za příkladnou reprezentaci našeho klubu. Pro kluky to byl zážitek prohlédnout si Allianz Arénu slavného Bayernu a na chvíli pobýt v šatně takových borců jako je Robben, Ribery, Alaba, Müller, Lewandowski. Takže, určitě máme důvod všichni na sobě pracovat, aby tam někdo z nás, někdy mohl hrát, případně trénovat!!!


Základní skupina: TSV Allershausen (D) 7:0, - Polisportiva Bienate Magnago (ITA) 1:0, - Sipag Kaya FC (SUI) 4:1. Čtvrtfinále: FM - j.v.c Cuijk (NL) 0:1. O 5. - 8. místo: FM - ASD Unione Graticolato (ITA) 2:1 po pen. O 5. místo: FM - TuS BW Königsdorf 0:2
Konečné pořadí: 1. Vysočina Jihlava, 2. j.v.c. Cuijk, 3. FK Baník Sokolov, 4. Be Quick 1887, 5. TuS BW Königsdorf, 6. MFK Frýdek-Místek, 7. ASD Unione Graticolato, 8. ASD Low Ponte...

TURNAJ POHLEDEM TRENÉRA U14 RADKA ŠMÍDA


Italská mentalita, francouzská technická vyspělost, švýcarská zarputilost. Sehr gut Lipina!

Další mezinárodní turnaj jsme absolvovali tentokrát v Mnichově na Bayern Trophy. Kluci si zase zahráli s dalšími pro nás neznámými týmy a hlavně byly znát rozdílné fotbalové styly. Museli jsme se vyrovnávat třeba s klasickou italskou mentalitou, francouzskou technickou vyspělostí a švýcarskou zarputilostí. Co se týká zrovna italského týmu Settignanese, tak s tím, co se dělo na hřišti, jsme se na mládežnickém poli potkali snad úplně poprvé. Vyvolávání neustalých diskuzí jak s námi, rozhodčím, a k tomu se přidávalo za stavu 1:0 pro našeho soupeře polehávání a klasická italská gesta byly až za hranicí fotbalu. Tady jsme se ovšem nenechali unést a zcela zaslouženě zápas otočili v náš prospěch. Po tomto utkání jsme přijímali od jiných trenérů týmu z Francie a Švýcarska pochvalu a obdiv, což samozřejmě potěší.

Hráči až z Filipín

Celkově tento turnaj bereme opět jako velmi dobrou zkušenost, a to jak po stránce sportovních zážitků, tak i poznání jiných kultur, mentalit atd. Vždyť naši starší kluboví kolegové hráli s týmem, který hrál sice pod holandskou vlajkou, ale hráči byli až z Filipín.

Při melodii Ligy Mistrů běhal mráz po zádech

Kromě tohoto turnaje jsme navštívili neskutečný fotbalový stánek Bayernu Mnichov, projít si tento stadion bylo obrovským zážitkem, podrobně si prohlédnout zázemí fotbalového skvostu na poli stadionů, byl opravdu zážitek. Sednout si v šatně, kde sedávají hvězdy jako Alaba, Müller, Lewandowski nebo třeba jít chodbou směrem k trávníku za melodie Ligy mistrů je opravdu pocit, kdy po těle běhá mráz.

Velké díky

Tímto chceme poděkovat našemu klubu MFK Frýdek-Místek z.s. za podporu absolvovat tento turnaj. Dále obrovskou poklonu zaslouží dopravce ČSAD Frýdek-Místek v čele s panem řidičem Milošem Muchou, protože takový komfort nám nemůže nabídnout žádný jiný dopravce.


Základní skupina: ASD Unione Graticolato (ITA) 0:1, - Polisportiva Bienate Magnago (ITA) 6:0, - Rapid Lugano (SUI) 1:2.
O umístění: FM - ASD Barca Reno (ITA) 3:0, - U.S. Setignanese (ITA) 3:1, - E.S. Boulazac (FRA) 6:0.
Konečné pořadí: 1. Vysočina Jihlava, 2. ASD Unione Graticolato-1, 3. FK Baník Sokolov, 4. Arse Floreffe, 5. Csepel Hungary, 6. ASD Unione Graticolato-2, 7. Rapid Lugano, 8. La Dominante, 9. MFK Frýdek-Místek...