FK Frýdek-Místek - TJ Valašské Meziříčí 1:0

Utkání, ve kterém každý fanoušek očekával snadné vítězství Valcířů, skončilo nakonec hubenou výhrou 1:0. O jedinou trefu v zápase se po půlhodině hry postaral útočník Václav Vašíček.
22.kolo (26.4.2019) | Stovky
FK Frýdek-Místek - TJ Valašské Meziříčí
1:0


Komentář

Valcíři se dle papírových předpokladů usadili od úvodních minut na polovině soupeře. Už v 9. minutě našel Kaizar za obranou Valachů volného Varadiho, ten však v pádu nemířil přesně. O dvě minuty později to byl znovu náš nejlepší střelec v soutěži, tentokráte mu selhalo zakončení pravačkou, stejně se pak vzápětí nedařilo ani Hykelovi. Silně omlazená sestava hostů statečně odolávala až do 30. minuty. To Hykel našel v šestnáctce hostí Vašíčka, ten se obtočil kolem hostujícího Matyáše a přesnou ranou na bližší tyč nedal Pobořilovi šanci - 1:0. Další změnu skóre mohla přinést až 41. minuta, kdy Hýbl zkoušel najít nabíhajícího Vašíčka. Tomu bohužel k možnosti zakončení chyběly centimetry. A tak se úvodní pětačtyřicetiminutovka skončila naším vítězstvím v poměru 1:0, jelikož se do černého netrefil v samém závěru ani Hýbl.

"První poločas, to je taková naše klasika. K tomu už snad ani není co říct," kroutil po utkání hlavou domácí trenér Jan Žižka.

S průběhem a především s předváděnou hrou domácí trenérské duo spokojeno rozhodně nebylo. Do druhého dějství se tak místo Mozola s Hýblem dostali na hřiště Duda s Hruškou. Hra Valcířů přeci jen ve druhé půli snesla přísnější měřítko, tolik potřebný uklidňující gól ale nakonec nepadl. A tak duel nejlepšího týmu jara s posledním skončil vítězstvím domácích 1:0. "Zkusili jsme střídáním naší hru oživit, což se myslím i povedlo. Ve druhé půli jsme byli jednoznačně lepší. To, že nedáme branky, tak to zkrátka k fotbalu patří. Zaplať Pán bůh, že jsme vstřelili alespoň tu jednu," začal s hodnocením utkání trenér Žižka. 

Ten pak prozradil, co mu od jeho svěřenců chybělo v utkání nejvíce. "Určitě to byl v prvním poločase větší pohyb a hlavně lepší kvalita v naší finální fázi, kdy jsme jí řešili hodně nepřesně. Ve druhém poločase jsme se snažili dát míč více na zem a daleko více jsme kombinovali, ale jednoznačně jsme si ukázali, že profesorský fotbal se nedá hrát se žádným soupeřem," zdůraznil Žižka.

Od fotbalu si diváci příliš dlouho neodpočinou. Už ve středu 1. května totiž ve Stovkách hostíme celek Dolního Benešova. Výkop je plánován na 15 hodinu. "Už z toho důvodu, že hrajeme v týdnu další utkání, jsme byli pro, aby se náš domácí zápas s Valašským Meziříčím odehrál o den dříve. Hráči tak můžou lépe zregenerovat a připravit se na další těžké utkání. Co jsem naopak slyšel, tak páteční termín není až tak špatný, vždyť došlo kolem šesti stovek diváků," uzavřel hodnocení frýdecko-místecký trenér. 

Když to sečteme, tak si Valcíři připsali devatenáctý jarní bod. V průběžném pořadí jsme sice zůstali na čtvrtém místě, ale na vedoucí Líšeň, která se vrátila do čela třetiligové tabulky, ztrácíme nyní už jen tři body. Obrana Frýdku-Místku v čele s brankářem Zdeňkem Kofroněm (během neděle vám přineseme s našim gólmanem pozápasový rozhovor) znovu odolala a jejich neprůstřelnost trvá už neskutečných 703 minut!!

Ohlasy trenérů

Jan Žižka (trenér Frýdku-Místku): Každý počítá, že takový zápas dopadne pro nás výhrou o tři, čtyři, pět, ale budu se nejspíš opakovat, když řeknu, že pro nás jsou důležité body. Naše hra v první půli nebyla vůbec dobrá, ale to už je taková naše klasika. Udělali jsme v poločase dvě změny, myslím si, že naše hra získala na aktivitě. Byli jsme pak jednoznačně lepší. To, že jsme nepřidali druhou branku, tak to bohužel k fotbalu patří. My jsme rádi, že jsme dali alespoň tu jednu.



René Bača (asistent trenéra Valašského Meziříčí): Hrajeme nejnáročnější fotbal ve třetí lize a doplácíme na to. Je neuvěřitelné, co v utkání naběháme. Bohužel balon nedokážeme udržet. Chybí nám mezihra. Pokud nedokážeme kvalitu nahradit dřinou, budeme biti každý zápas. Frýdek ukázal svoji kvalitu, ale kdybychom nedostal hloupý gól, mohli jsme i přes špatný výkon bodovat. Hráči se snažili, ale bylo to málo. Moc šancí ke skórování jsme neměli. Frýdek vyhrál zaslouženě. My jsme se po většinu utkání spíše bránili.


Fotogalerie