FK Frýdek-Místek - MFK Karviná B 1:0

F r ý d e k-M í s t e k - Na hlavním hřišti a za podpory fanoušků. Starší dorost si utkání proti osmnáctce Karviné užil a připsal si druhou výhru v řadě. Do utkání sice vstoupil lépe soupeř, ale postupem času se Valcíři dostali do hry a ve 28. minutě rozhodl jediným gólem utkání Luděk Maceček. Druhé čisté konto si připsal po dalším výborném výkonu Honza Málek.
22.kolo (27.4.2019) | Stovky
FK Frýdek-Místek - MFK Karviná B
1:0


Komentář

Jak, už jsme informovali v týdnu, trenér Vojvodík postrádal Jakuba Dudka, který utrpěl v zápase s Vítkovicemi zlomeninu lícní kosti a v pondělí jej čeká operace. Do základní sestavy se však vrátil kapitán Vojtěch Kudláček. Utkání s Karvinou bylo speciální, hrálo se totiž na hlavním hřišti a Valcíře podporovali svými hlasivkami lipinští Ultras. Úvod utkání však patřil hostům a nebýt brankáře Málka, mohlo být zle, nedobře. Už ve 3. minutě ukázal náš gólman skvělý reflex proti hlavičce Latochy, stejný hráč ohrožoval domácí bránu i v deváté minutě.

My jsme se poprvé osmělili v minutě jedenácté. Bača vyslal do šance Forcha, i na druhé straně se však zaskvěl gólmna. O chvíli později byl v nadějné pozici i Packo, ale střela mu vůbec nesedla. V patnácté minutě se pak dotřetice vyznamenal Málek, tentokrát proti nepříjemné jedovce zpoza vápna Streita. V dalším průběhu první půle už ale měli více ze hry svěřenci trenéra Vojvodíka. Ve 28. minutě se dostala Lipina do vedení a byl to gól vítězný. Packo poslal ze standardní situace míč do vápna, kde soupeř odvracel pouze k Luďkovi Macečkovi. Te zachoval klid a po zemi poslal míč přesně k tyči. Pro frýdeckého stopera je to již třetí gól v posledních pěti utkáních.

Ve druhém dějství se dlouho moc nedělo. Valcíři kontrolovali hru a Karviná si nemohla proklestit cestu k nějaké nebezpečné možnosti. Naopak, v 59. minutě málem udeřil po rohu Bányácski, jeho hlavička šla těsně vedle. Horké chvíle nastali až v poslední desetiminutovce. Havloník utekl po pravém křídle a jeho pas uklízel na zadní tyči do prázdné brány Szotkowki. Do role hrdiny se však pasoval Kuba Koval, který zabránil jistému gólu. To byla ovšem jediný infarktová situace. V závěru mohl ještě pojistit vedení Bányácski, jeho hlavičku po standardce však gólman vytěsnil. Hráči si tak mohli užít nejen výhru, ale také děkovačku s fanoušky, kteří vytrvale fandili po celé utkání.

Ohlasy trenérů

Roman Vojvodík (trenér Frýdku-Místku): Zápas na hlavním hřišti, krásná atmosféra, tři body, co víc si přát. Chtěli bychom fanouškům moc poděkovat za fandění, mít na utkání mládeže takovou podporu je super. Kluci si utkání užili. Odměnou za poctivý výkon jim byla výhra a děkovačka s fanoušky. Úvod utkání se nám moc nevydařil, hosté měli velkou šanci hned na začátku, kdy nás Jeňa podržel (Honza Málek pozn. red.). Postupem času jsme se ale dostali do hry, vyrovnali se soupeři v důrazu, agresivitě a se vstřeleným gólem jsme se uklidnili. Vyjma velké možnosti v poslední desetiminutovce, kdy nás zachránil Kuba Koval, jsme soupeře v druhé půli k ničemu nepustili. Škoda, že jsme nepřidali nějakou pojistku. Stejně jako ve středu proti Vítkovicím zaslouží kluci za výkon pochvalu. Věříme, že to tak půjde dál.



Petr Gibala (trenér Karviné B): Kvalitou hráčů jsme konkurenceschopní, bohužel se od začátku sezony potýkáme s produktivitou. To je naše slabina, a tím pádem nemáme výsledky. Projevilo se to také v tomto utkání ve Frýdku-Místku. V první půli jsme měli čtyři šance, které jsme měli dohrát do finální podoby, po změně stran jsme takové šance měli tři. Nestalo se a soupeř trestal z jedné šance. Myslím si, že by zápasu víc slušela remíza, ale realita je jiná.


Fotogalerie