FC Hlučín - FK Frýdek-Místek 1:2

H l u č í n - Parádní obdobní prožívají starší dorostenci. Svěřenci trenéra Vojvodíka navlékli v posledních osmi dnech už třetí vítězný korálek. Po výhrách nad Vítkovicemi a Karvinou se radovali i v Hlučíně. Po bezbrankové první půli dostal Valcíře do vedení Luděk Maceček, na nějž následně gólově navázal i Matěj Křenek. Domácí sice utkání zdramatizovali proměněnou penaltou, výhru jsme si ale vzít nenechali.
30.kolo (1.5.2019) | Hlučín
FC Hlučín - FK Frýdek-Místek
1:2


Komentář

Při absenci Vojty Kudláčka a Kuby Dudka vedl tým do utkání s kapitánskou páskou Luděk Maceček. A byl to právě on, kdo mohl v 11. minutě otevřít skóre. Po rohovém kopu se dostal k zakončení, brankář Chvěja ale dokázal jeho střelu zlikvidovat. Čtvrtý jarní gól tak frýdecký stoper zatím nepřidal. První část úvodní půle patřila Valcířům. Další šanci měl totiž opět náš tým. Bača výborně vyslal do možnosti Křenka. Ten to zkoušel technicky na zadní tyč, branu ale minul.

Pak už ale začali přebírat otěže utkání domácí a vytvořili si minimálně tři velké šance na skórování. První jim překazil za pět minut dvanáct dobrým obranným zákrokem Strouhal, se zbývajícími dvěma si poradil brankář Honza Málek. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Ten ve druhém dějství nevydržel. Nejprve ještě domácí navázali na konec prvního poločasu a hrozili, poté však přišla naše chvíle. Nejprve ještě Křenka vychytal gólman, z následného rohu se už však blýskalo. Luděk Maceček potvrdil skvělou jarní formu a produktivitu a míč poslal v 58. minutě po rohovém kopu do sítě.

Vstřelenou brankou jsme se samozřejmě dostali na koně a vsadili na pečlivou obranu. Tento plán vycházel, a když v 78. minutě hlučínský brankář nastřelil Matěje Křenka, od něhož míč doputoval do sítě, vypadalo vše rozhodnuto. Situaci jsme si však ještě zkomplikovali. Krátce po vstřelené brance jsme neodstranili míč z našeho pokutového území, z čehož rezultoval faul a následná penalta. Tu proměnil v 81. minutě David Bílý nekompromisně a Honza Málek po dlouhých 262 minutách kapituloval.

Závěr utkání byl ještě poměrně nervózní. Hlučín usiloval o kýženého vyrovnání, nevrácený aut po zranění jednoho z hráčů, byl však v jinak férovém utkání poměrně zbytečný. Valcíři vedení uhájili i v nastavném čase a mohli se radovat z třetí výhry v řadě.

Ohlasy trenérů


Roman Vojvodík (trenér Frýdku-Místku): Kluci mají za sebou náročné obdobíí. V osmi dnech odehráli tři utkání a proti Hlučínu se doslova vyždímali, klobouk dolů. Utkání jsme začali sice dobře, v druhé části první půle jsme ale lehkovážnějším bráněním pustili soupeře do několika šancí, které naštěstí neproměnil. Po naší vedoucí brance z druhé půle jsme utkání kontrolovali a přidali ještě druhý gól. Místo, abychom utkání v klidu dohráli, udělali jsme z něj penaltou ještě drama, ale zvládli jsme to. Jak jsem zmiňoval po Vítkovicích, potvrdilo se, že je to o jedné výhře. Tam jsem to zlomili a teď se po zásluze daří. Tři zápasy, devět bodů, absolutní spokojenost. Ještě nás však čekají další zápasy, kde samozřejmě budeme chtít také uspět, nesmíme usnout na vavřínech.