Černaj: Věřím, že ke společné dohodě najdeme společnou řeč

Jak jsme před několika dny avizovali, novým sportovním ředitelem MFK Frýdek-Místek, a.s., se stal Daniel Černaj. Ten zároveň tehdy fanouškům slíbil, že na pár otázek se pokusí odpovědět. Přečtěte si tedy první rozhovor s novým sportovním ředitelem klubu.

Zkusme začít tím, že na začátku letošního roku byl ve funkci sportovního manažera třetiligového A týmu představen pan František Moric. Po třech měsících je ale vše jinak a sportovním manažerem jste byl jmenován vy?

Předně chci na začátku našeho rozhovoru pozdravit všechny fanoušky klubu. Pana Morice jsem vystřídal na jeho přání. Od začátku jeho vstupu jsme společně budovali A tým a nyní mi předal veškeré kompetence. Po dohodě s majitelem klubu MFK Frýdek-Místek, a.s., panem Hlavoněm, jsem se stal sportovním ředitelem. Pan Moric je nyní jedním ze zájemců o akcie klubu.

Co vše je vlastně vaší pracovní náplní? Jaké má sportovní manažer MFK pravomoce?

Dostal jsem od stávajících majitelů klubu generální plnou moc na veškerý chod akciové společnosti. Dá se tedy říct, že veškerý chod akciové společnosti nyní řídím já.

Ale majitelem a hlavním akcionářem MFK Frýdek-Místek, a.s., zůstal nadále pan Ivan Hlavoň?

Ano, hlavním akcionářem je pořád pan Hlavoň. Statutárním ředitelem pak pan Krištof. Tihle pánové mě pověřili chodem klubu.

Jméno pana Morice již v klubu tedy nijak nefiguruje?

Jak jsem už řekl, pan Moric momentálně jedná o koupi akcií společně ještě s dalšími partnery.

Trošku si to teď shrňme. Ve Frýdku-Místku nyní působí dva fotbalové subjekty. Tím jedním je MFK Frýdek-Místek, a.s., a tím druhým pak MFK Frýdek-Místek, z.s. V tomhle máme asi všichni jasno. Jaká je ale vaše vize vzájemné spolupráce? A je vůbec možné narovnat již tak pošramocené vztahy mezi těmito subjekty?

Řeknu to tak, že pro samotný fotbal ve Frýdku-Místku se tyto vztahy musí co nejrychleji dát do pořádku. Osobně denně jednám, scházím se, odpovídám na různé otázky všech fanoušků a lidí, kteří cítí určitě napětí mezi oběma subjekty. Osobně jsem se sešel také s fanoušky lipinských Ultras a o celé situaci jsme spolu mluvili. Sešel jsem se rovněž i s šéfem mládeže panem Vojvodíkem. Spousty věcí jsme si mezisebou vyjasnili a já věřím, že všichni budeme hledat společnou cestu k dohodě.

Máte připraven scénář pro variantu vzájemné shody obou subjektů, popřípadě pokud by k domluvě nedošlo, co by následovalo dál?

Já pevně věřím, že k té dohodě dojde. Pokud ne, nerad bych byl nyní poslem černých scénářů, že klub skončí v likvidaci nebo se přesune o kus dál. Tohle opravdu nikdo nechce, musí se prostě najít společná cesta. Poslední zprávu, co se ke mně dostala, je, že spolek zaplatil jeden z dluhů k panu Hlavoňovi, což je velice povzbuzující zpráva.

Takže ta varianta převedení klubu a soutěže mimo město Frýdek-Místek je reálná?

Ano, jedna z možností to je, ale tohle opakuji, nikdo nechce.

Pojďme také k samotnému fotbalu. Týmu se momentálně výsledkově daří, s čím možná nebude až tak velká spokojenost, tak je nejspíš předváděná hra v těch prvních jarních zápasech. Jak se na výsledky a hru A týmu díváte vy osobně?

Je jasné, že hra nebyla taková, jak si fanoušci asi představovali. Za mě ale říkám, že my jsme spokojeni, důležité je získávat body. Prozatím jsme neprohráli, navíc si stále tým drží nulu vzadu (už jich máme osm!!!!!) a to je rekord v MSFL, toto se nikomu ještě nepovedlo. Tým neskutečně drží pospolu i mimo hřiště a své zápasy vyhrávají. Tím se nám podařilo dotáhnout obrovskou ztrátu, kterou jsme na čelo tabulky měli po podzimu. Teď můžeme bojovat o patra nejvyšší, což je podle mne tou nejlepší vizitkou naší společné práce. Znovu opakuji, u náspanuje absolutní spokojenost. Proti Benešovu to byl krásný zážitek pro všechny fanoušky. Zápas od zápasu návštěvnost stoupá, za což jsme velice rádi a všem lidem děkujeme.