U17 najela opět na vítěznou vlnu

F r ý d e k-M í s t e k - V souhrnu výsledků našich týmů U18, U17 a U16 hraje prim U17. Ta měla totiž nejnabitější program. V osmi zápasech odehrála tři zápasy a odnesla si sedm bodů. U18 vyválčila v uplynulém víkendu bod proti Prostějovu, U16 a stejného soupeře nestačila.

22.k.MSDD-E | U18: MFK Frýdek-Místek - 1.SK Prostějov 1:1 (0:0)
Branky FM: 46. Chýlek - 50. Ježek.
Rozhodčí: Poláček - Šištík, Mitura. ŽK: Psota, Želazko - Ježek, Lužný. Diváci: 25.

Sestava FM: Prokel - Koval, Šostý, Kolář, Pavela - M. Míček (49. Želazko), Bányácski, Strouhal, Psota - Chýlek, P. Kováč (78. Pětroš). Trenéři: Lukáš Čerňák a Petr Schmidt.
Sestava Prostějova: Pitron - Jurtík, Ondroušek, Piňos, Rus (62. Lužný), Pazdera, Šup, Ježek (54. Ircing), Ráček, Janíček, Kovář (88. Smital). Trenér: Tomáš Gross.

Lukáš Čerňák (trenér Frýdku-Místku): Kvalitní utkaní z naší strany, kdy v prvním poločase jsme byli lepším týmen na hřišti, byli jsme silní na balónu, vypracovali jsme si čtyři výborné šance, ve kterých jsme bohužel selhali. Do druhého poločasu jsme chtěli vstoupit opět aktivně, dali jsme hned po rozehrávce gól. Po chvilce bylo srovnáno, po naší špatné komunikaci, kdy se srazili dva naši hráčí Prostějov vyrovnal. Blížícím se koncem utkání nám docházely síly a Prostějov nás začal přehrávat a vytvořil si dvě velké šance, ale skvěle chytající Prokel nás zachránil od prohry. Chválím kluky za aktivitu a nasazení po celý zápas.


23.k.MSDL | U17: MFK Vítkovice - MFK Frýdek-Místek 2:2 (0:2)
Branky FM: 50. Pribela, 54. Lajčok - 25. Šeba, 40. Brojač.
Rozhodčí: Kotala - Folvarčný, M. Dudek. ŽK: Kaspřík - Zrůnek. Diváci: 60.

Sestava Vítkovice: Pitřík - Ch. Woo, Hadaš, Kaspřík, Kouřil (58. D. Foldyna), Němec, Paseka, Pribela, Lajčok, S. Woo, Piecha (63. Strakoš). Trenéři: Leon Dostalík a Jiří Navrátil.
Sestava FM: Rusek - Hammer, M. Merta, Mokroš, Brojač, Šeba (87. Hodula), Kopčo (41. Klimeš), Marciňa, Zrůnek, Nytra (61. Kolář), Cempírek. Trenéři: Karel Orel a Miroslav Onufer.

Karel Orel (trenér Frýdku-Místku): Po předchozích třech zápasech se špičkou tabulky (Brno, Olomouc, Baník) jsme jeli do Vítkovic s cílem získat tři body. Byl to ale z obou stran spíš bojovný, soubojový zápas se spoustou zbytečných nevynucených ztrát míče a málo pohledných kombinačních akcí. Nám se v prvním poločase podařily dvě takové akce ze kterých jsme vstřelili Šebou a Brojáčem branky a vedli jsme 2:0. Ještě v úvodu druhého poločasu po centru Cempírka měl Dominik Brojáč tutovku, kdy z malého vápna nikým neatakován hlavičkoval vedle brány. Proměnit ji, zřejmě by výsledek dopadl jinak. Tahle situace jakoby nastartovala domácí, kteří následných 20 min. vyvinuli značný tlak kdy jsme se jen bránili, byli hodně pasivní, což vyústilo v to, že domácí vyrovnali. Naštěstí po vyrovnání jsme se herně zvedli, hru trochu vyrovnali a několikrát i ohrozili branku Vítkovic. Ovšem i domácí měli nějaké příležitosti ke vstřelení branky. Po dobře rozehraném prvním poločase jsme bohužel, zřejmě i s trochou štěstí v závěru utkání, dosáhli jen na remízový stav.

22.k.MSDL | U17: MFK Frýdek-Místek - MFK Karviná U16 5:1 (4:0)
Branky FM: 17. Michailidis vlastní, 18. Brojač, 26. Mokroš, 38. Marciňa, 47. Siedlok - 63. Malina.
Rozhodčí: Mikeska - Šabacký, Dudek. ŽK: bez karet. Diváci: 68.

Sestava FM: Rusek (41. Hatoň) - M. Merta, Mokroš, Brojač, Hodula, Šeba (41. Siedlok), Marciňa, Kolář, Nytra, Klimeš (55. Packo), Cempírek. Trenéři: Karel Orel a Miroslav Onufer.
Sestava Karviné: Szkuta - Michailidis (53. Volný), Rohal, Lukáš, Kotula, Motyčka, Fukala, Popov, Ceniga, Holiš (53. Valoch), Malina. Trenér: Petr Němec.

Karel Orel (trenér Frýdku-Místku): Konečně po dlouhé době pohodové "utkání". Hlavně v první půli jsme hýřili aktivitou, dobře jsme kombinovali, vytvářeli si střelecké příležitosti, ze kterých jsme vstřelili čtyři brany. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že budeme pokračovat v aktivní hře směřem dopředu a pokusíme se přidat další góly. V úvodu jsme uzdraveným Markem Siedlokem vstřelili pátou branku a vypadalo to dobře. Jenže poté jsme polevili, nebyli už tak aktivní a dovolili jsme Karviné vytvořit si dvě, tři velké šance, z jedné z nich jsme inkasovali. Bohužel, což mě mrzí, jsme zbytek zápasu už jen dohrávali.

30.k.MSDL | U17: FC Hlučín - MFK Frýdek-Místek 0:2 (0:2)
Branky FM: 34. Cempírek, 37. Hodula.
Rozhodčí: Částečka - Broskevič, Bureš. ŽK: Lyčka (H) Diváci: 30.

Sestava Hlučínu: Walder - Lyčka, Bizon, Kovala, Kreuzer (41. Dostál), Kohoutek, Magera (74. Klapuch), Kolaska, Klečka, Sobek (58. Mučka), Handlíř (67. Kolaska). Trenéři: Aleš Březovský a Martin Rozhon.
Sestava FM: Hatoň (71. Rusek) - Hammer, M. Merta, Brojač, Hodula (71. Büchi), Kolář, Marciňa, Packo, Nytra, Siedlok (63. Račev), Cempírek. Trenéři: Karel Orel a Miroslav Onufer.

Karel Orel (trenér Frýdku-Místku): Další utkání, ve kterém jsme těžce skládali 11 zdravých hráčů do hry, jsme výsledkově, a ve většině pasáží hry, i herně zvládli. V prvním poločase jsme šli do vedení po hezké individuální akci, kterou chladnokrevně zakončil gólem Kuba Cempírek. Hned za chvíli jsme zvyšovali na 2:0 po křídelní akci z levé strany a dorážce Tomáše Hoduly. Ve druhém poločase jsme si znovu dokázali vytvořit tři velké šance, ovšem bez konečného brankového efektu. Hlučín se snažil vstřelit kontaktní branku, která by zřejmě utkání zdramatizovala, ale naše defenzíva pracovala spolehlivě a do nějakého tlaku, nebo velkých šancí jsme do konce utkání domácí nepustili.


22.k.MSDD-E | U16: MFK Frýdek-Místek - 1.SK Prostějov 1:5 (0:1)
Branky FM: 70. Kavka - 42. a 60. A. Klimeš, 15. Gottwald, 53. Skopal, 57. Kyas.
Rozhodčí: Šištík - Mitura, Poláček. ŽK: Račev, Mokroš, Rimmel - Bačovský, Němeček, Janeček. Diváci: 30.

Sestava FM: Müller - Vyvial, Březina, Mokroš, Račev - Rimmel (41. Střižík), Jurga (41. Cempírek), Klimeš, Kulhánek (57. Hrabec) - Plucnara, Šeba (64. Kavka). Trenéři: Kamil Raška a Milan Šponer.
Sestava Prostějova: Bokůvka - Bílek, Gottwald (53. Bažant), Lachman, Bačovský (74. Smital), Němeček (60. Horák), Spáčil, Kyas, Skopal, A. Klimeš (65. Vraj), Janeček (68. Král). Trenér: Petr Mrázek.

Milan Šponer (trenér Frýdku-Místku): V první půli jsme ještě drželi se soupeřem krok, ale těsně po zahájení druhého poločasu jsme ze sporné situace podruhé inkasovali, což nás bohužel zlomilo. Prostějovští už zbytek zápasu kontrolovali a skóre navýšili na nepopulární pětku. V závěru se Adamovi Kavkovi podařilo krutý výsledek alespoň korigovat.