Přehled utkání v týdnu od 6.5. do 12.5.2019

Přehled utkání všech týmů MFK Frýdek-Místek v týdnu od 6. do 12. května 2019.

MUŽI

muži - SK Líšeň 2:2 (1:2) - branky FM: Hruška, Mozol z pk

DOROST

MFK Vítkovice U18 - starší dorost U18 2:0 (0:0)
sestava FM: Rusek - Kolář, Šostý (74. Pětroš), Strouhal (56. Želazko), Pavela, Bányácski, Kováč (12. J. Mikulenka), Bača, Psota, Procházka, Chýlek. Trenéři: Lukáš Čerňák a Petr Schmidt.
Nepovedený zápas z naší strany, chtěli jsme v utkání uspět a nechat Vítkovice v tabulce za námi. Chyběla nám větší kvalita v předfinální fázi, kdy jsme tyto situace špatně řešili a v zahrávání standardních situací, kdy jsme měli spoustu rohových kopů a nebyli jsme schopní se prosadit. Bylo o tom, kdo dá první gól, který jsme bohužel dostali my. Navįc jsme přišli o Petra Kováče, který si obnovil zranění kolene.

MFK Vítkovice U16 - mladší dorost U16 3:0 (1:0)
sestava FM: Müller - Büchi (52. Hrabec), Březina, Střižík, Račev - Kopčo (41. Rimmel), Jurga (61. J. Mikulenka), Klimeš, Marciňa - Šeba, Siedlok. Trenéři: Kamil Raška a Milan Šponer.
S lídrem soutěže jsme hráli vyrovnanou partii pouze v první půli, během které jsme si vytvořili tři velmi dobré brankové příležitosti, ty jsme však bohužel neproměnili. V druhém poločase již soupeř dokázal, že je v čele tabulky právem a pouze díky několika výborným zákrokům Davida Müllera jsme inkasovali jen třikrát.

starší dorost U19 - 1. FC Slovácko U18 3:0 (2:0) - branky FM: Forch, Křenek z pk, L. Maceček
sestava FM: J. Málek - Kudláček, Bányácski, L. Maceček, Pavela - Chýlek, Forch (73. Koval), Bača (85. Želazko), Strouhal (46. Psota) - Křenek, D. Maceček. Trenéři: Roman Vojvodík a Radomír Dian.
Stálo proti nám velice kvalitní mužstvo, což se také potvrdilo. Slovácko v první půli dobře kombinovalo, bylo více na míči, na což jsme se však připravovali. Soustředili jsme se na důraz, vsadili i na standardní situace a chtěli být trpěliví, počkat si na naší šanci, což se vyplatilo. Zlomovým momentem byla penalta v závěru první půle, po které jsme se dostali do dvoubrankového vedení. Ve druhé půli už jsme začali Slovácko přehrávat a přidali třetí branku. Opět skvěle zachytal Honza Málek, pochvalu ale zaslouží celý tým. Těší samozřejmě další čisté konto, třetí v posledních čtyřech utkáních.

mladší dorost U17 - 1. FC Slovácko U16 1:6 (0:5) - branka FM: J. Mikulenka
sestava FM: Hatoň - Hammer, Šeba (70. Račev), Brojač, J. Mikulenka, Kopčo, Hodula (73. Moják), Zrůnek, Kolář, Nytra, Siedlok. Trenéři: Karel Orel a Miroslav Onufer.
Byl to tak trochu bláznivý zápas. Do pěti minut jsme měli dvě velmi dobré možnosti ke vstřelení branky a v 16. minutě jsme prohrávali 0:4...Všechny tyto góly jsme dostali po jednoduchých nákopech nebo centrech do pokutového území. Hra naší defenzivy při této obranné činnosti byla doslova tragická. Do poločasu jsme ještě jednou inkasovali a nevypadalo to s námi vůbec dobře. Ke cti kluků patří, že zápas v druhém poločase nezabalili, naopak si vytvořili tři, čtyři velké šance, kdy při jedné z nich ani zcela volný míč na brankové čáře nedokázali dopravit do sítě.

starší dorost U18 - Slezský FC Opava U18 4:2 (3:1) branky FM: Bányácski, Chýlek, Pavela, V. Procházka
sestava FM: Prokel - Hammer, Bányácski, Šostý, Koval - Želazko (76. Pětroš), Psota, J. Mikulenka, Pavela - V. Procházka (90. Střižík), Chýlek (90. Rimmel). Trenéři: Lukáš Čerňák a Petr Schmidt.
Skvěle zvládnutý zápas, pro nás důležité vítězství proti kvalitnímu soupeři.V prvním poločase byla Opava silná na míči, přehrávala nás hlavně ve středu hřiště, naštěstí i my jsme si vypracovali po pěkných akcích šance a byli jsme v nich produktivní. Do druhého poločasu jsme šli s vědomím, že musíme rychleji dostupovat soupeře, přidat na důrazu v osobních soubojích a nutit ho chybám, což se klukům dařilo a Opava se už do kombinace tolik nedostával. Po jednom z našich zisků jsme předvedli pěknou akci, po které jsme zvýšili na 4-1. Opava sice snížila, ale po dobře odvedeném výkonu všech hráčů jsme se mohli radovat z vítězství.

mladší dorost U16 - Slezský FC Opava U16 2:8 (1:4) - branky FM: 35. Šeba (Büchi), 53. Šeba (Jurga)
Sestava FM: Müller - Račev, Büchi, Březina, Střižík - Rimmel, Hrabec, Klimeš, Jurga - Šeba, Siedlok. Trenéři: Kamil Raška a Milan Šponer.
V nedělním utkání jsme bohužel neproměnili několik dobrých brankových příležitostí, za což nás velmi kvalitní ofenziva soupeře krutě trestala. Vzhledem k početné absenci jsme byli nuceni odehrát zápas bez střídaní, takže chlapcům už v závěru docházely síly a i přes hrozivé skóre všichni zaslouží pochvalu za nasazení a bojovnost.

ŽÁCI

mladší žáci U13 - FK Šumperk 8:6 (2:2, 3:1, 3:3) - branky FM: Šimeček 4, Nalewajka 2, Roman 2
Sestava FM: Maruchnič - Vrobel, Táborský, Karas, J. Míček, Foldyna, Michalík, Nalewajka, Teichmann, Tománek, Šmondrk, Deingruber, Roman, Matula, Šimeček. Trenéři: Robert Schedling, Petr Vokoun a Ján Balko.
Do ligového kolotoče jsme se vrátili po delší pauze. Zápas proti Šumperku se hrál sice v tempu, byli jsme zprvu i tvořivějším týmem, ale v zakončení to bylo velké trápení. Pochválit musíme Šimiho, který byl dnes náš rozdílový hráč, a to je přitom brankář. Dařilo se rovněž i Matěji Romanovi.

mladší žáci U12 - FK Šumperk 1:13 (0:6, 1:1, 0:6) - branka FM: Tvarůžka
Sestava FM: Cáder - Gongol, Hlavatík, Hrůzek, Gongol, Rek, Prepsl, Haslhofer, Pečiva, Majer, Volný, Molitor, Meca, Tvarůžka, Moravec, Bojda. Trenéři: Martin Rojíček a František Hlavatík.
I přes výsledek, který vypadá nehezky, musíme konstatovat, že chlapci na hřišti odevzdali všechno. Soupeř byl opravdu velice kvalitní a hlavně důrazný před oběma brankama. Střed hřiště překonával dlouhými míči a výborným presingem nás nutil k chybám. Bohužel těch chyb z naší strany bylo moc. My jsme se po zisku míče snažili kombinovat a nutno podotknout, že některé akce byly velice pohledné. Mrzí nás, že jsme se v utkání neprosadili vícekrát, protože šance jsme si vytvářeli. Naopak je třeba kluky pochválit, že i přes narůstající skóre nic nezabalili a jezdili až do konce. Kluci hlavu nahoru, fotbal se stále učíme.

SK Sigma Olomouc - starší žáci U15 3:1 (2:1) - branka FM: M. Málek (Sušeň)
Sestava FM: Dragon - Šponer, Vykopal, Pešek (36. Ševčík), Maléř - Sušeň (50. Barčák), Veselý, Kaňák, M. Mikulenka - Stareček (60. Bartek), M. Málek. Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.
V zápase se Sigmou jsme nebyli horším mužstvem, ale projevila se větší kvalita Sigmy v zakončení. Zápas nám ukázal, že jsme schopni hrát kvalitní zápasy s Top týmy ale musíme se vyvarovat chyb v obraně a využít šancí k zakončení.

SK Sigma Olomouc - starší žáci U14 7:0 (5:0)
Sestava FM: Řeha - Kunčík, Míček, Cudzik, Jedlička (36. Žiga) - Kováč (54. Pikonský), Hlosta, Křížek, Němec (36. Kuboš) - Rašovský (59. Pastucha), Švrček. Trenéři: Radek Šmíd a David Stachovec.
S takovými týmy, jakým byl náš dnešní soupeř, musí být výkony jednotlivců za hranicí naších možností, protože opravdu musíme uznat velkou kvalitu soupeře. A když se k tomu přidají individuální chyby, tak bohužel výsledek nebude překvapení. I tak si musíme něco z takového zápasu vzít a ponaučit se.

MFK Karviná - starší žáci U15 2:2 (2:0)branky FM: M. Mikulenka 2
Sestava FM: Dragon - Šponer (67. Barčák), Vykopal (36. Bartek), Ševčík, L. Rek - Kaňák, Pešek, M. Mikulenka, Sušeň (36. Maléř) - Stareček, Veselý (48. M. Málek). Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.
Utkání v Karviné bylo o dvou úplně rozdílných poločasech. První poločas byl z naší strany velice špatný, na hřišti byli asi jen čtyři hráči, kteří se snažili s výsledkem něco udělat. O přestávce jsme museli na kluky trochu zvýšit hlas a podle toho se také odvíjel poločas druhý. Kluci přidali na aktivitě, důrazu a po zásluze se nám podařilo vyrovnat. Druhý poločas kluci předvedli velice kvalitní výkon, ale celkově jsme toto utkání měli zvládnout a zvítězit. Bereme to tak, že jsme zbytečně přišli o dva body.

MFK Karviná - starší žáci U14 0:8 (0:5) branky FM: O. Švrček 2, M. Málek 2, Kováč, Rašovský, Němec, Kunčík
Sestava FM: Dudek - Kunčík, Křížek, Cudzik, Jedlička - Kováč, Němec (46. Žiga), Kuboš (51. Pastucha), Švrček - Málek, Rašovský (36. Foldyna) Trenéři: Radek Šmíd a David Stachovec.
Těžili jsme z velké produktivity a je vidět, že v této soutěži není hlad po gólech..... a o tom to je, aby v žácích měli hráči neustále chuť hrát.

SK Uničov - mladší žáci U13 0:10 (0:2, 0:3, 0:5) - branky FM: Táborský 3, Michalík 2, Máté, Šimeček, Roman, Šmondrk, Čapčuch
Sestava FM: Maruchnič - Vrobel, Teichmann, Grygar, Karas, Šmondrk, Stryja, Táborský, Michalík, Čapčuch, Roman, Kabát, Máté, Šimeček, Nalewajka. Trenéři: Robert Schedling a Petr Vokoun.
I když konečný výsledek vypadá jednoznačně, tak zápas se nám až tak nepovedl. Navíc můžeme poděkovat soupeři, který spálil i ty nejvyloženější šance a někoilk samostatných nájezdů. Tady musíme vyzdvihnout výkon brankáře Maruchniče, který byl doslova bezchybný. V takovém utkání bychom ale po klucích vyžadovali daleko větší herní chuť a projev. Nešlo poznat, že se fotbalem baví. Částečné zlepšení přišlo až ve třetí třetině, kterou jsme dokázali ovládnout 5:0. Po delším čase se střelecky prosadil Ondra Táborský, autor hattricku.

SK Uničov - mladší žáci U12 5:3 (1:1, 2:1, 2:1) - branky FM: Molitor, Bojda, Haslhofer
Sestava FM: Strmiska - Haslhofer, Moravec, Volný, Hlavatík, Pečiva, Molitor, Bojda, Tvarůžka, J. Žáček, Majer, Meca, Prepsl, T. Rek. Trenéři: Martin Rojíček a František Hlavatík.
V Uničově jsme odehráli utkání, které bylo více bojovné než fotbalové. Celý zápas byl vyrovnaný a nás mrzí, že takové zápasy se nám nedaří strhnout na naší stranu. Stále inkasujeme branky po laciných chybách a naopak šance, které si vytvoříme, se nám nedaří proměnit. Kluci makali na sto procent. Věříme, že se jim píle brzy vrátí i co se týče výsledků.

starší žáci Future U15 - Horní Žukov 8:1 (8:0) - branky FM: Bartek, Zezula, Žiga
Sestava FM: Řeha - Zezula, Pastucha, Žiga, Barčák, Bartek, F. Kowalczyk, P. Němec, L. Rek, Foldyna, Stryja, Deingruber, Matula. Trenér: Adam Filip.

mladší žáci Future U13 - Horní Žukov 10:2 (6:0) - branky FM: Vrobel 4, Máté 2, Uhlář, Deingruber, Kakara, Hrůzek
Sestava FM: Hlavatík - Tománek, Vrobel, Deingruber, Matula, Hrůzek, Kakara, Nešetřil, Máté, Uhlář, Rodek. Trenér: Martin Rojíček.

PŘÍPRAVKA

ročník 2009 - turnaj (středa 8. 5. - hř. Slovácko, 8.30 h)

OSTATNÍ

McDonald´s Cup - pondělí 6. 5. (UT Stovky - 8.00 h) 1. - 3. třídy

McDonald´s Cup - úterý 7. 5. (UT Stovky - 8.00 h) 4. - 5. třídy

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B