Starší žáci náročný program zvládli

F r ý d e k-M í s t e k - Opravdu pořádnou porci zápasů měli na programu po návratu z mezinárodního turnaje v Německu starší žáci. Ve třinácti dnech odehráli čtyři zápasy! A s nabitým programem si poradili velmi solidně. Ano, v zápasech proti Vítkovicím byla znatelná únava z dlouhého cestování, pak však byli až na jednu vyjímku Valcíři stoprocentní.

27.k.MSŽL | U15: MFK Frýdek-Místek - MFK Vítkovice 3:3 (1:2)
Branky: 32. a 68. M. Málek, 64. Kocián - 31. a 65. z pk. Šušla, 25. Bureš. Rozhodčí: Mikeska - Bebenek, Mitura. ŽK: M. Mikulenka, Stareček - Barták, Kiš, Kedroň. Diváci: 77.

Sestava FM: Dragon - Barčák (36. Kaňák), Vykopal, Pešek, L. Rek - Sušeň (47. Ševčík), Veselý, M. Mikulenka, Maléř (36. Kocián, 66. Šponer) - M. Málek, Králík (58. Stareček). Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.
Sestava Vítkovic: Košec - Bureš, Trojanovský, Kedroň, Šušla, Dostalík, Kiš, Valík, Gryc, Barták, Matejov (36. Pavlišinec, 56. Kohut). Trenér: Jan Laslop.

Miroslav Poledník (trenér Frýdku-Místku): Po víkendovém turnaji v Mnichově nás čekal hned v úterý zápas proti Vítkovicím. V tomto utkání jsme využili našeho širšího kádru a dali příležitost ostatním klukům, kteří se neztratili a ukázali že jsou platnými členy. Kluci předvedli obrovskou vůli, když i za nepříznivého stavu 0:2 se snažili tento nepříznivý výsledek otočit. Po zlepšeném druhém poločase skončilo toto utkání remízou 3:3.

27.k.MSŽL | U14: MFK Frýdek-Místek - MFK Vítkovice 1:3 (1:0)

Branky: 9. Hlosta - 51. a 58. Galia, 61. Pilař. Rozhodčí: Bebenek - Mikeska, Mitura. ŽK: bez karet. Diváci: 35.

Sestava FM: P. Dudek - Křížek (36. Rašovský), Cudzik, V. Míček, Jedlička - Kunčík (50. Pikonský), Hlosta, Kuboš, Michalík (43. D. Němec) - Kováč, Švrček (50. Pastucha). Trenéři: Radek Šmíd a David Stachovec.
Sestava Vítkovic: R. Vavřík - Novotný, V. Vavřík, Janoušek, Fula, Pilař, Trantina, Polák (48. Mlečko), Čečotka (36. Kantor), Galia, Surovec (36. Volný). Trenér: Jan Tóth.

Radek Šmíd (trenér Frýdku-Místku): Musí nás mrzet konec utkání, kde jsme sami domácím dovolili zápas zdramatizovat.


28.k.MSŽL | U15: FC Fastav Zlín - MFK Frýdek-Místek 5:2 (2:1)
Branky: 8. a 63. Frolek, 35. Hönig, 41. Krystek, 54. Fuksa - 28. M. Mikulenka, 53. Šponer. Rozhodčí: Koláček - Ogrodník, Kadlčák. ŽK: bez karet. Diváci: 68.

Sestava Zlína: Neubauer - Slouk, Buchta, Švach, Slončík, Hönig, Šůstek (52. Cetkovský), Kynčl, Kovalčík, Krystek (58. Frolek), Hamalčík (46. Fuksa). Trenér: Milan Hanko.
Sestava FM: Dragon - Vykopal (52. Sušeň), Ševčík, Pešek, Šponer - Kaňák, Veselý, M. Mikulenka, Kocián (14. Maléř) - Stareček (54. Bartek), M. Málek. Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.

Lubomír Macíček (trenér Frýdku-Místku): Zápas ve Zlíně byl v první půli vyrovnaný, šance byly na obou stranách. Nás může mrzet gól, který jsme si nechali dát těsně před odchodem do šaten. I ve druhém poločase jsme hráli vyrovnanou partii ale dva góly, které jsme soupeři sami připravili, určil výsledek tohoto zápasu.

28.k.MSŽL | U14: FC Fastav Zlín - MFK Frýdek-Místek 2:5 (1:3)
Branky: 19. Frolek, 59, Hrazdíra - 8. a 26. Michalík, 9. a 53. O. Svrček, 68. D. Němec. Rozhodčí: Ogrodník - Koláček, Kadlčák. ŽK: bez karet. Diváci: 30.

Sestava Zlína: Vystrčil - Pumprla, O. Navrátil (36. Petruta), Antolák (49. F. Navrátil), Frolek, Průcha, Marcaník, Martinko (56. Bruštík), Malenovský, Grygera, Branecký (56. Hrazdira). Trenér: Michal Hlavňovský.
Sestava FM: Pohludka - Pikonský (49. Kuboš), V. Míček, Cudzik, Jedlička - Kováč (49. Kunčik), Křížek, Hlosta, Michalík (60. D. Němec) - Rašovský (76. Žiga), Švrček. Trenéři: Radek Šmíd a David Stachovec.

David Stachovec (trenér Frýdku-Místku): Po úterním nevydařeném utkání proti Vitkovicím jsme zavítali do Zlína, kde jsme si potřebovali proti výbornému soupeři zvednout sebevědomí. Jsme rádi, že kluci opravdu do zápasu vlétli a po výborném a hlavně rychlém začátku na obou stranách se nám podařilo během dvou minut vstřelit dva góly po individuálních příležitostech Michalíka a Švrčka, které bych chtěl za dnešní výkon pochválit. Díky své bojovnosti a důrazu okořenili svůj výkon oba dvěmi brankami. Po vstřelených gólech jsme bohužel polevili a výborně, hlavně rychlostně hrající Zlín, svůj výkon okořenil kontaktním gólem. O pár minut později si svým důrazem navíc vybojoval pokutový kop, který naštěstí neproměnil a my z následného útoku zvýšili na 3:1. Ve druhém poločase soupeř vše soustředil do útoku a my jsme po výborných akcích zvyšovali na 4:1. Za dnešní výkon chceme kluky pochválit a věříme, že si tento výkon přenesou do dalších utkání.


30.k.MSŽL | U15: MFK Frýdek-Místek - FK Hodonín 2:0 (0:0)
Branky: 51. M. Mikulenka z pk., 55. Maléř. Rozhodčí: Částečka - Šištík, Chýlek. ŽK: bez karet. Diváci: 30.

Sestava FM: Dragon - Šponer, Ševčík, Vykopal, A. Kowalczyk (13. Bartek) - Kaňák, Veselý (61. Sušeň), M. Mikulenka, Maléř - Stareček (68. F. Kowalczyk), M. Málek. Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.
Sestava Hodonína: Bobčík - Šural, Jakubíček (55. Jandásek), Kutarňa, Polanský (57. Koštuřík), Grabec, Beneš, Kosíř, Pelikán, Břečka, Kadeřávek. Trenér: Lukáš Bajan.

Lubomír Macíček (trenér Frýdku-Místku): V zápase proti Hodonínu jsme nastoupili na hlavním hřišti ve Stovkách a byla znát nervozita, která klukům jakoby svazovala nohy. Během krátké chvíle jsme soupeři připravili tři brankové možnosti, které nevyužil. To nás semklo a začali jsme soupeře přehrávat a dostávat se do šancí, ale nedařilo se je proměnit. To se nám povedlo až ve 2. půli, kdy nařízenou penaltu proměnil M. Mikulenka a o chvíli později po pěkné kombinační akci vstřelil druhý náš gól Ondra Maléř. Zápas už jsme dohráli s míčem pod naší kontrolou.

30.k.MSŽL | U14: MFK Frýdek-Místek - FK Hodonín 3:1 (3:1)
Branky: 8. V. Míček, 15. Cudzik, 19. Michalík - 18. Jandásek. Rozhodčí: Šištík - Částečka, Chýlek. ŽK: bez karet. Diváci: 45.

Sestava FM: P. Dudek - Kunčík, Cudzik, V. Míček, Jedlička - Kováč, Hlosta, Křížek (45. Žiga), Michalík (36. D. Němec) - Švrček (52. Pastucha), Rašovský (55. Pikonský). Trenéři: Radek Šmíd a David Stachovec.
Sestava Hodonína: Kundrata - Foltýn, Jandásek, Beneš, Trecha (46. Zicháček), Charvát, Trojan, Kopeček, Mezihorák, Klimovič (58. Zavadil), Michálek. Trenér: Vlastimil Polák.

Radek Šmíd (trenér Frýdku-Místku): V tomhle zápase jsme dominovali, ale ve druhém poločase nám chyběla větší chuť a klid v zakončení. Je to škoda, protože šance jsme si vytvořili, ale bohužel nebyly dotáhnuté do konce.


17.k.MSŽL | MFK Frýdek-Místek - FC Fastav Zlín 1:0 (1:0)
Branky: 18. Stareček. Rozhodčí: Bebebenek - Kyselý, Kontoršikov. ŽK: bez karet. Diváci: 40.

Sestava FM: Dragon - Šponer, Pešek, Vykopal, Maléř - Sušeň (56. Ševčík), Veselý, M. Mikulenka, Kaňák - M. Málek (68. F. Kowalczyk), Stareček (49. Bartek). Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.
Sestava Zlína: Michalčík - Slouk, Buchta, Kovalčík, Švach, Slončík, Hönig, Šůstek, Kynčl (17. Polašek), Hamalčík (64. Frolek), Fuksa (56. Ovesný). Trenéři: Milan Hanko a Josef Zapletal.

Miroslav Poledník (trenér Frýdku-Místku): V utkání se nám podařilo vrátit Zlínu týden starou porážku. V prvním poločase jsme hráli aktivně a dařilo se nám vytvářet brankové příležitosti. V obranné činnosti jsme se vyvarovali chyb a naopak v 18. minutě po krásné akci šli do vedení. Ve druhém poločase se hra přelévala z jedné strany na druhou. S přibývajícím časem si soupeř vytvořil převahu a naši kluci vyráželi k rychlým protiútokům, které se nám nepodařilo zakončit. Za dnešní zodpovědný výkon chceme všechny kluky pochválit a velice si ceníme této těsné výhry.

17.k.MSŽL | U14: MFK Frýdek-Místek - FC Fastav Zlín 3:2 (2:1)
Branky: 8. D. Němec, 28. Rašovský, 63. Křížek - 43. Branecký, 11. Grygera. Rozhodčí: Kyselý - Bebebenk, Kontoršikov. ŽK: bez karet. Diváci: 38.

Sestava FM: P. Dudek (36. Řeha) - Kunčík, Cudzik, Rašovský (63. Žiga), Hlosta, O. Švrček (53. Pastucha), Jedlička, V. Míček, V. Kováč (21. Michalík), Křížek, D. Němec (36. Pikonský). Trenéři: Radek Šmíd a David Stachovec.
Sestava Zlína: Vystrčil - Pumprla (60. Ovesný), Navrátil, Antolák (36. Suchomel), Frolek, Marcaník, Martinko, Malenovský, Jurik (36. Petruta), Grygera, Branecký. Trenér: Jaroslav Plišťák.

Radek Šmíd (trenér Frýdku-Místku): V krátké době jsme porovnávali síly s timto soupeřem, a i podruhé jsme zvítězili, ale dnes to nebyl z naší strany tak přesvědčívý výkon jako v prvním utkání. V útočné fázi nám dělala starosti spusta pokažených přihrávek.