Benjamínci Lipiny ovládli domácí turnaj

O uplynulém víkendu se ve frýdeckých Stovkách odehrál výborně obsazený turnaj s názvem LIPINA CUP 2019. Jeho vítězem se nakonec stali mladí fotbalisté MFK Frýdek-Místek U8.

Šestnáctka přihlášených týmů (ročník narození 2011 a mladší) se ještě před zahájením samotného turnaje rozdělila na čtyři základní skupiny po čtyřech celcích. 

Skupinu "A" s přehledem ovládli mladí fotbalisté ostravského Baníku, kteří postupně porazili své vrstevníky z Třince 7:2, domácí MFK Frýdek-Místek modrá 10:0 a s Frýdlantem n. O. zvítězili 8:2. Druhá příčka patřila třineckým benjamínkům, třetí skončil Frýdlant a na čtvrté pozici se umístili domácí Valcíři.

Rovněž ve skupině "B" patřila první příčka týmu z Ostravska. Mladý celek Poruby ovládl skupinu po výsledcích: Uničov 8:1, Bruntál bílá 7:0 a Hukvaldy 13:2. Druhý pak skončil Uničov, třetí místo si vybojovali kluci z Hukvald a na čtvrtém místě skončil Bruntál bílá.

Do skupiny "C" byl zařazen druhý výběr MFK Frýdek-Místek, který byl označen bílými dresy. Valcíři s modrým pruhem přes prsa si postupně poradili s Vítkovicemi 6:1, s Hodonínem 10:0 a s Příborem 7:0, takže nebylo pochyb o jejich zaslouženém prvenství v základní skupině. Na druhé příčce skončily Vítkovice, třetí byl Příbor a čtvrtý Hodonín.

Aby byl výčet kompletní, přidejme si ještě výsledky základní skupiny "D". Tu vyhrál Bruntál červená, který rovněž neztratil ani bod. Se slovenským Brančem vyhrál 3:2, kluky z MFK FM (roč. 2012) porazil 9:1 a se Zašovou neměl slitování v poměru 12:0. Na druhém místě se umístil Branč, třetí byla Zašová a čtvrté místo patřilo domácímu Frýdku-Místku (2012).

Po odehrání všech utkání v základních skupinách se družstva následně rozdělila dle umístění. Ve skupině o konečné 13. až 16. místo si společně zahrály týmy: MFK Frýdek-Místek modrá, Bruntál bílá, FK Hodonín a MFK Frýdek-Místek (2012). Tuto skupinu se podařilo s přehledem vyhrát "modrým" Valcířům (Bruntál bílá 5:3, Hodonín 5:4, MFK FM mladší 6:0).

Ve skupině o konečné 9. až 12. místo si zahrály družstva Frýdlantu nad Ostravicí, Hukvald, Příbora a Zašové. Ve skupině o 5. až 8. místo bojovaly o co nejlepší umístění týmy z Třince, Uničova, Vítkovic a Branče.

Všechny přítomné fanoušky, hlavně ty domácí, pak zajímala finálová skupina. V ní o medailové umístění bojovaly celky jako FC Baník Ostrava, FC Poruba, Bruntál červená a domácí MFK Frýdek-Místek bílá. Obrovskou radost svým fanouškům, ale především rodičům a prarodičům, udělali Valcíři. Ti s Baníkem remizovali 2:2, Porubu porazili 7:2 a výhra 7:1 nad Bruntálem znamenala, že právě frýdecko-místečtí benjamínci se stanou vítězi na "domácím" turnaji. 

KONEČNÉ POŘADÍ LIPINA CUPU 2019
1. MFK Frýdek-Místek U8 bílá, 2. FC Poruba, 3. FC Baník Ostrava, 4. Bruntál červená, 5. SK Uničov, 6. FK Fotbal Třinec, 7. Branč, 8. MFK Vítkovice, 9. Příbor, 10. Hukvaldy, 11. 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí, 12. Zašová, 13. MFK Frýdek-Místek U8 modrá, 14. Bruntál bílá, 15. FK Hodonín, 16. MFK Frýdek-Místek U7 (2012).

"Za trenéry MFK FM U8 mohu jen konstatovat, že náš sobotní turnaj dle obsazenosti týmů byl na vysoké úrovni. Myslíme si, že jsme dokázali, že jsme konkurenceschopni utkávat se se špičkovými týmy z Moravskoslezského kraje i Slovenska. Máme kvalitu a výborné zázemí pro práci s mládeží. Přejeme našim malým borcům, aby bylo více takových malých krůčků vpřed a do budoucna nás mohli reprezentovat nejen na klubové úrovni," začal s hodnocením víkendového turnaje Lipina Cup trenér David Tarkoš.

"Chtěli bychom také poděkovat všem, kteří se podíleli na přípravě našeho turnaje a ochotně pomáhali. Tato zásluha patří všem rodičům, sponzorům, klubu MFK Frýdek-Místek i lipinským fans, kteří nás přišli horlivě podpořit," řekl na závěr Tarkoš, který tak mluvil i za své trenérské kolegy Romana Konečného a Karla Hrůzka.