Zapsaný spolek reaguje na článek statutárního ředitele MFK F-M a.s.

Městský fotbalový klub Frýdek-Místek, z.s. považuje za nutné ohradit se a reagovat prostřednictvím jeho předsedy k vyjádření statutárního zástupce akciové společnosti MFK Frýdek-Místek Mariána Krištofa na oficiálních klubových stránkách mfkfm.cz z dnešního dne, tedy 12. května 2019.

Pane Krištof,

před dvěma roky jste podivně svolali valnou hromadu a přeškrtli datum na pozvánce, neb v den, kdy bylo datum opraveno tak, aby to bylo správně a valná hromada proběhla, Vám pozvánku nemohl tehdejší předseda pan Jaroslav Jež podepsat, protože byl na neschopence. Je otázka, co na to pan notář. Letos jste VH svolali opět náramně. Pominuli pozvánku a samotný program, uveřejnili jste vše na stránkách www.mfkfmas.cz

O těchto stránkách neví ani fanoušci, veřejnost, ani my. Jejich obsah jste krásně naaranžovali tak, aby vypadaly, že byly založeny někdy v roce 2017. Akorát jste zapomněli, že tato doména, tedy www.mfkfmas.cz, byla poprvé zaregistrována v listopadu roku 2018! Náhoda, opět?

To nemluvím o průběhu dubnové valné hromady, kde jste před notářem bez skrupulí přejmenovali klub, změnili sídlo do Hranic! Místo toho si pánové na nedávné valné hromadě z pozice většiny odsouhlasili zrušení předkupního práva pro ostatní akcionáře, tedy také zapsaného spolku. Proč asi?

Dodnes nebyla ani městu předložena platná nabídka, tedy nabídka podepsaná vlastníkem akcií, nikoli Vámi. Asi jste zapomněl, že akcionář nejste. A není podstatné, zda by město nabídku akceptovalo nebo ne. Jako statutární zástupce pan Krištof řídil dvě předešlé sezóny ve druhé lize. Výsledek? Lipina pod jeho vedením dvakrát sestoupila.

Takže dnes opět jen útoky, pomluvy. Absolutní neúcta k fotbalu a klubu, jen osobní zlost. Ignorace práce všech, kteří v klubu oddaně pracovali a dřeli, když tam, jak se říká "netekla ani voda". Také jste zapomněl napsat, že družstva mužů a hráči byli převedeni na akciovou společnost ovládanou slovenským akcionářem za 0 Kč! To hovoří o Vašem skutečném zájmu o klub.

Vaše tvrzení, že jste klubu potažmo spolku nabídli oddlužení, je naprostá lež. Naopak, v roce 2016, jste jako "partneři" podali na Městský fotbalový klub Frýdek-Místek z.s. exekuci.

Pan Krištof také zapomněl na to, jak perfektně vedl fotbalový klub Bytča na Slovensku, který se dostal na pokraj zániku a jeho pád do 5. ligy hovoří za vše. Za vše hovoří také to, že pan Krištof nebyl nikdy schopen předstoupit před zastupitele, ani fanoušky a sdělit jim záměry, vize, plány.

To, že MFK Frýdek-Místek, a.s. mělo zkrácenou podporu, na tento rok dokonce nedostalo žádnou, protože o ní požádali špatně, taktéž dokresluje schopnosti tohoto pána.

Co se týká kauzy přestupu V. Mozola a následného sporu, mohu jen dodat, že celá věc se řeší u Městského soudu v Praze. Co je naprosto úchvatné, jedním ze svědectví je prohlášení tehdejšího funkcionáře Hlučína pana Daniela Černaje. 

Městský fotbalový klub Frýdek-Místek z.s. nemá v rozpočtu jen podporu města, ale také jiné příjmy. Já osobně jsem zapůjčil BEZÚROČNĚ nemalé prostředky, aby klub existoval a překonal ve prospěch dětí a soutěží, které se tady vydřely v dobách, kdy pak Krištof ani nevěděl, že existuje ve Frýdku-Místku fotbal.

Nebudu dál pro dobro klubu a lidí, kteří ho milují, věnovali mu vše, pokračovat. Zapsaný spolek do dnešního dne neobdržel žádnou nabídku ke spolupráci, a to je zásadní mrzutost.

Vážený pane, žádám Vás v zájmu klubu, jeho jména, aby jste své osobní pocity řešili kdekoli, klidně i veřejně, jen ne na oficiálních stránkách klubu, neb toto je totální hanebnost.

Děkuji
Radim Mamula 
předseda MFK Frýdek-Místek, z.s.