Přehled utkání v týdnu od 13.5. do 19.5.2019

Přehled utkání všech týmů MFK Frýdek-Místek v týdnu od 13. do 19. května 2019.

MUŽI

FK Hodonín - muži 0:1 (0:0) - branka FM: Vašíček

DOROST

FK Fotbal Třinec B - starší dorost U18 0:1 (0:0) - branka FM: L. Maceček
Sestava FM: J. Málek - Hammer, L. Maceček, Šostý, Koval - Bača, Bányácski, J. Mikulenka, Psota (86. M. Míček) - Chýlek (73. Strouhal), D. Maceček (90. Cempírek). Trenéři: Lukáš Čerňák a Radomír Dian.
Dobře zvladnutý zápas z naší strany, kdy jsme v první půli byli lepší na míči a Třinec hrozil jen rychlým přechodem po stranách. Nedokázali naše dobře rozvinuté akce dotáhnout do konce. Ve druhém poločase jsme byli opět aktivní, šli jsme si trpělivě za vítězstvím. Sice během naší hluché desetiminutovky si Třinec vypracoval dvě šance, nakonec jsme ale udeříli na konci zápasu ze standardní situace my a mohli se se radovat ze zisku tří bodu. Kluci podali zodpovědný výkon a šlo poznat, že kluci měli větší vůli a zvítězit než soupeř.

FK Fotbal Třinec B - mladší dorost U16 2:0 (1:0)
Sestava FM: Müller - Račev (41. Kulhánek), Büchi, Březina, Střižík - Rimmel (41. Jurga), Cempírek, Klimeš, Hrabec (68. Plucnara) - Brojač, Siedlok (68. Kavka). Trenéři: Kamil Raška a Milan Šponer.
Vyrovnané utkání, ve kterém rozhodly některé naše individuální chyby a větší kvalita soupeře v koncovce.

FC FASTAV Zlín B - starší dorost U19 1:0 (0:0)
Sestava FM: Prokel - D. Maceček, Šostý, Strouhal, Pavela, Bányácski, Koval, Želazko (82. M. Míček), Procházka, Packo (63. Psota), Chýlek. Trenéři: Radomír Dian a Petr Schmidt.
Po čtyřech vítězných utkáních jsme zajížděli na půdu Zlína a samozřejmě chtěli uspěšnou sérii prodloužit, což se proti dobře kombinujícímu soupeři nepovedlo. O osudu utkání nakonec rozhodl jediný gól. V 62. minutě překonal naši defenzivu Kořenek.

FC FASTAV Zlín B - mladší dorost U17 1:2 (1:1) -  branky FM: Siedlok, Zrůnek
Rusek - Hammer, M. Merta, Mokroš, J. Mikulenka, Kopčo, Zrůnek, Kolář, Siedlok (79. Nytraú, Brojač (63. Hodula), Cempírek. Trenéři: Karel Orel a Miroslav Onufer.
Po domácím debaklu se Slováckem jsme jeli do Zlína napravit si reputaci. Ze začátku utkání se nám tocelkem dařilo, hráli jsme aktivně a šli jsme zaslouženě do vedení. Jenže bohužel, jako i v některých minulých zápasech, jsme polevili, soupeř to vycítil, zvýšil aktivitu a najednou byl ve většině herních činností lepší, důraznější a což vyústilo k vyrovnání. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že tímhle přístupem, nasazením a herním projevem nemáme šanci na vítězství v utkání. Jsem rád, že kluci to vzali za správný konec, jejich touha s tím něco udělat po celý druhý poločas byla patrná, vytvořili jsme si několik dobrých příležitostí a v závěru utkání jsme zaslouženě vstřelili vítěznou branku.

ŽÁCI

starší žáci U15 - 1. FC Slovácko 1:0 (1:0) branka FM: 11. M. Mikulenka (Maléř)
Sestava FM: Dragon - Šponer, Ševčík, Bartek, Vykopal - Sušeň (48. Barčák), Pešek, Kaňák (36. Králík), Maléř (68. Folta) - M. Mikulenka, Stareček (65. F. Kowalczyk). Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.
V dnešním zápase bychom chtěli kluky pochválit za bojovnost a nasazení. Hráli jsme proti velmi kvalitnímu soupeři ze Slovácka. Hosté měli větší držení míče po celé utkání, ale naši kluci příkladnou bojovností nepouštěli soupeře do zakončení. Nám se podařilo vytvořit pár vyložených šancí, jenže jako již poněkolikáté jsme s nimi lehkovážně naložili a museli čekat až rozhodčí pískne konec zápasu. Ještě musíme zmínit jednu kaňku v tomto vítězném utkání, kdy se nám zranil Vojta Kaňák a všichni mu přejeme brzký návrat do tréninků a zápasů.

starší žáci U14 - 1. FC Slovácko 2:5 (0:5) - branky FM: Kováč z pk, Hlosta
Sestava FM: Řeha - Kunčík (49. Pikonský), Cudzik, V. Míček, Jedlička - Křížek (55. Pastucha), Hlosta, Kuboš (36. D. Němec), Švrček - Rašovský (36. Žiga), Kováč. Trenéři: Radek Šmíd a David Stachovec.
Do zápasu jsme vlétli ve velkém stylu, důrazně, rychle a vytvořili jsme si hned ze začátku pár šancí, ale to co nás trápí je zakončení, které je pro nás stále trnem v patě. Po nevyužitých akcích jsme bohužel inkasovali po chybách v obraně a soupeř nás tímto dostal do úzkých a v prvním poločase jsme se bohužel nebyli schopni z tlaku soupeře dostat. Podle toho se také první poločas odvíjel. V druhém poločase jsme už byli lepším mužstvem, důraznější, rychlejší, podařilo se nám vstřelit dvě branky, nepouštěli jsme soupeře k žádným vyloženým šancím, ale bohužel se fotbal hraje na dva poločasy a soupeř byl v tom prvním lepší a zaslouženě vyhrál. Pro nás ponaučení, že se musí hrát celých sedmdesát minut, a ne jen určitou část.

FC Viktoria Přerov - mladší žáci U13 2:6 (1:0, 1:4, 0:2) - branky FM: Michalík 2, Šmondrk, J. Míček, Foldyna, Šimeček
Sestava FM: Strack - Táborský, Vrobel, Tománek, Karas, Šmondrk, J. Míček, Stryja, Foldyna, Matula, Roman, Michalík, Nalewajka, Šimeček, Maruchnič. Trenéři. Robert Schedling a Petr Vokoun.

FC Viktoria Přerov - mladší žáci U12 5:8 (0:2, 2:3, 3:3) - branky FM: Meca 3, Molitor 3, Moravec, Tvarůžka
Sestava FM: Cáder, Strmiska - Hlavatík, T. Rek, Rodek, Volný, Hrůzek, Molitor, Meca, Tvarůžka, Pečiva, Haslhofer, Prepsl, Nešetřil, Uhlař, Kakara, Majer Moravec, Bojda. Trenéři: Martin Rojíček a František Hlavatík.
Utkání, které se nám nepovedlo. Byli jsme nedůrazní v našem obraném pásmu, vepředu jsme neproměnili ani ty nejvyloženější šance a tím jsme si utkání zbytečně zkomplikovali. Do dalších utkání se musíme hodně zlepšit. Víme, že umíme předvést mnohem lepší výkon.

mladší žáci U12 - finálový turnaj Ondrášovka Cup (18. místo)
Výsledky FM v základní skupině: - SK Sigma Olomouc 1:5 (branka FM: Volný z pk), - FK Ústí n. L. 0:1, - FC Fastav Zlín 0:3, - Junior Chomutov 1:3 (Tvarůžka), - AC Sparta Praha 0:5.
Výsledky FM v bronzové skupině: - FC Vysočina Jihlava 0:1, - FC Sparta Brno 3:0 (Moravec 2, Bojda), - MFK Vítkovice 2:0 (Moravec, Volný), - SK Kladno 1:0 (Meca), - FC MAS Táborsko 1:0 (Tvarůžka), - MFK Vyškov 1:0 (Meca).

Lokomotiva Petrovice - starší žáci Future U15 - zápas zrušen, Petrovice se odhlásily ze soutěže

Lokomotiva Petrovice - mladší žáci Future U13 - zápas zrušen, Petrovice se odhlásily ze soutěže

FK Hodonín - starší žáci U15 1:4 (0:2) - branky FM: 13. M. Mikulenka 0:1, 14. Králík 0:2 (M. Mikulenka), 37. Králík 0:3 (Maléř), 58. 1:3, 64. M. Mikulenka 1:4 (F. Kowalczyk)
Sestava FM: Dragon (47. Pracuch) - Šponer, Ševčík, Bartek, Vykopal - Barčák (36. P. Němec), Pešek (36. L. Rek), M. Mikulenka, Maléř (67. A. Kowalczyk) - Stareček (58. F. Kowalczyk), Králík (53. Sušeň). Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.
Zápas v Hodoníně jsme chtěli vyhrát, kluci taky k tomuto zápasu přistoupili zodpovědně a bylo k vidění hodně pěkných fotbalových akcí. Hra měla spád a musíme ocenit i domácí, kteří se přičinili svým výkonem. Šance se střídaly na obou stranách a naši kluci jich proměnili více a po zásluze zvítězili.

FK Hodonín - starší žáci U14 4:2 (1:1) branky FM: Cudzik, Švrček

PŘÍPRAVKA

1. BFK Frýdlant n. O. - ročník 2010 (úterý 14. 5. - hř. Frýdlant n. O., 16.00 h)

1. BFK Frýdlant n. O. - ročník 2011 (úterý 14. 5. - hř. Frýdlant n. O., 16.00 h)

Smilovice - ročník 2008 (úterý 14. 5. - hř. Smilovice, 16.30 h) okres

ročník 2010 - FC Baník Ostrava (středa 15. 5. - hř. Lískovec, 17.00 h) PU

ročník 2008 - turnaj ve Frýdku-Místku (sobota 18. 5. - hř. Stovky, 9.00 h)

OSTATNÍ

turnaj McDonald´s Cup - 1. a 3. třídy (úterý 14. 5. - hř. UT Stovky, 8.00 h)

turnaj McDonald´s Cup - 4. a 5. třídy (středa 15. 5. - hř. UT Stovky, 8.00 h)