FK Hodonín - FK Frýdek-Místek 0:1

Čtyři kola před koncem Moravskoslezské fotbalové ligy se jeví, že se o přímý postup do druhé nejvyšší soutěže poperou mužstva Petřkovic, Kroměříže, Líšně, Frýdku-Místku a své poslední slovo určitě ještě neřekli ani fotbalisté Vyškova, kteří jsou momentálně se čtyřbodovou ztrátou v tabulce pátí.
25.kolo (18.5.2019) | Hodonín
FK Hodonín - FK Frýdek-Místek
0:1


Komentář

Fotbalisté Frýdku-Místku vyrukovali na Hodonín s pozměněnou sestavou, kdy místo střelce Vašíčka, nastoupil na podhrotu Mozol „Chtěli jsme tu hrát jinak, než v předchozích zápasech, i proto jsme změnili rozestavení,“ osvětlil krátce hlavní kouč Lipiny Jan Žižka.

Sotva utkání začalo, dali domácí borci v červených dresech jasně najevo, že to tady Valcíři nebudou mít jednoduché. Obránce Kyselka totiž už po pár vteřinách hry vyfasoval za faul na Varadiho žlutou kartu.

I když si oba celky nějaké náznaky šancí během úvodní pětačtyřicetiminutovky vypracovaly, do černého se ani jeden z nich netrefil. „Byli jsme aktivní a silní na míči, ale podle mě jsme tu finální fázi řešili zbytečně zbrkle,“ viděl hlavní příčinu bezbrankového stavu po prvním poločase Žižka.

Ten do druhé půle poslal právě vytáhlého útočníka Václava Vašíčka, který byl nakonec ústřední postavou sobotního zápasu. „Váša šel na hřiště s tím, že má utkání rozhodnout. A to se mu nakonec i podařilo,“ usmíval se po utkání hostující trenér.

To běžela 62. minuta, kdy se k odraženému míči dostal na polovině soupeře Hýbl a po jeho přihrávce se přesně k tyči trefil Vašíček – 0:1.

Pro pořádek ještě musíme zmínit jednu situaci, která gólu o pár minut dříve předcházela. Když v 51. minutě předvedli Valcíři pohlednou kombinační akci, kdy Duda uvolnil na pravé straně hřiště Varadiho, ten poslal míč do šestnáctky soupeře, ale Mozol z úhlu pálil pouze do brankáře Petráše.

Těsný stav 1:0 nakonec vydržel až do závěrečného hvizdu rozhodčího Párala. Pro Valcíře to bylo pošesté, kdy jsme dokázali v jarních odvetách svého soupeře porazit tímto těsným stavem. „Nevím, asi je to tak trochu i v hlavách těch hráčů. Je totiž škoda, že ty závěry zápasů nedokážeme uhrát lépe. Domácí se snažili o srovnání, tím se nám tam otevíraly prostory, ten druhý, uklidňující, gól jsme ale dát nedokázali,“ mrzelo trenéra Žižku.

Pohled na tabulku slibuje ještě velmi dramatickou podívanou. Čtyři kola před koncem soutěže je totiž tabulka na prvních místech hodně vyrovnaná. „My se musíme stále koukat jen na sebe,“ zdůrazňuje Žižka. „Máme podle mě velmi těžké vylosování. Pokud však dokážeme ty zápasy zvládnout a uhrajeme potřebný počet bodů, tak by nás pak vytoužený postup minout nemusel,“ přeje si frýdecko-místecký stratég.

Pro brankáře Zdeňka Kofroně je vychytaná nula jeho "jubilejní" desátou v dresu frýdecko-místeckých Valcířů. Naopak útočník Václav Vašíček vstřelil v našem drese již pátou branku, čímž se společně s Tomaszem Gomolou stává druhým nejlepším střelcem Lipiny v této sezoně (vede naprosto s přehledem šestnáctigólový Adam Varadi).

V dalším kole MSFL se bude hrát ve frýdeckých Stovkách, a to v sobotu 25. května od 17 hodin, kdy k nám dorazí celek FC Odra Petřkovice.

Ohlasy trenérů

Pavol Švantner (trenér Hodonína): V první půli jsme s favorizovaným soupeřem drželi krok. Bohužel ty možnosti, které jsme si vytvořili, tak jsme neproměnili. No a takový soupeř to pak dokáže potrestat. Zápas rozhodla kvalita, hlavně v pokutovém území. Když nedáte branku, nemůžete vyhrát.



Jan Žižka (trenér Frýdku-Místku): Strašně moc bych chtěl za dnešní utkání klukům poděkovat. Makali a doslova si tu výhru tady vybojovali. Velké díky patří rovněž i našim fanouškům, kteří za námi znovu dorazili. Bylo je slyšet, atmosféra byla opravdu suprovní.


Fotogalerie