Přehled utkání v týdnu od 20.5. do 26.5.2019

Přehled utkání všech týmů MFK Frýdek-Místek v týdnu od 20. do 26. května 2019.

MUŽI

muži - FC Odra Petřkovice 2:0 (2:0) - branky FM: Literák, Vašíček

DOROST

starší dorost U19 - TJ Valašské Meziříčí 3:2 (1:1)branky FM: Křenek, L. Maceček, Chýlek
Sestava FM: D. Majer - Koval, L. Maceček, Šostý (56. Chýlek), V. Procházka (72. Pětroš) - Pavela, Strouhal, Packo (46. Bača), Želazko (63. Psota) - Křenek (56. Bányácski), D. Maceček. Trenéři: Roman Vojvodík a Radomír Dian.
Cíl pro víkend byl jasný, uspět s U19 i U18, která hraje v neděli. I proto, a také kvůli náročnosti závěru sezóny, dostali proti Valmezu větší šanci hráči širšího kádru. V kombinaci nám to tak trochu vázlo, i přesto musím klukům poděkovat, že zápas zvládli. Věděli jsme, že Valmez bude nepříjemným soupeřem a hraje doslova o každý záchranářský bod. To se také potvrdilo, hosté kousali prakticky do konce utkání. Škoda, že jsme se v průběhu neuklidnili nějakou brankou, po které bychom odskočili o dva góly, šance jsme na to měli. Hned v úvodu utkání jsme mohli jít do dvoubrankového, ba tříbrankového, vedení, takhle to byla drama až do konečného hvizdu. Velmi mě těší, že se nám nyní doma daří, třetí výhra v řadě. V průběhu sezony se nám totiž v domácím prostředí tolik nevedlo a stálo nás to cenné body.

mladší dorost U17 - TJ Valašské Meziříčí 4:2 (1:1)branky FM: J. Mikulenka 2, Siedlok, Cempírek
Sestava FM: Moják - Hammer, M. Merta, Mokroš, Brojač (62. Kavka), J. Mikulenka, Hodula, Zrůnek, Kolář, Siedlok, Cempírek. Trenér: Karel Orel.
Utkání se nám herně vůbec nepovedlo a kromě upachtěného a ubojovaného vítězství si z něj nic pozitivního vzít nemůžeme. Valmez přijel pozorně a poctivě bránit a spoléhal na rychlé brejkové situace. To se mu celý zápas dařilo, absolutně jsme nebyli schopni na tenhle styl kreativně zareagovat, vymyslet ať už kombinačně, nebo individuálně situace k ohrožení soupeřovy branky. Kromě první branky jsme ostatní dali po standartních situacích nebo po závarech v pokutovém území a doslova dotlačení míče za brankovou čáru.

starší dorost U18 - SK Hranice 3:1 (2:1)branky FM: Psota z pk., Bányácski, Chýlek
Sestava FM: J. Málek - Hammer, Bányácski (85. Pavela), Šostý, V. Procházka - M. Míček, Psota, Packo, Bača (75. Strouhal) - Křenek (83. Pětroš), Chýlek. Trenéři: Lukáš Čerňák a Petr Schmidt.
Hodnocení je samozřejmě kladné, třetí výhra v řadě opět s kvalitním mužstvem. Hodně nám pomohl rychlý gól. Hranice sice vyrovnaly, ale my udeřili ze standartní situace a vzali jsme si náskok zpět. Ve druhém poločase jsme si vedení pohlídali a přidali třetí branku. Musíme pochválit kluky, jak přistupují k utkáním po náročném programu, který máme a samozřejmě i po herní a výsledkové stránce.

mladší dorost U16 - SK Hranice 6:0 (2:0) branky FM: 2. Šeba (Kulhánek), 22. vlastní (Šeba), 44. Šeba (Kavka), 51. Šeba (Kavka), 68. Kavka (Plucnara), 80. Plucnara (Kavka)
Sestava FM: Müller - Vyvial, Büchi, Střižík, Březina - Kulhánek (54. Rimmel), Klimeš, Hrabec, Jurga - Kavka, Šeba (54. Plucnara). Trenéři: Kamil Raška a Milan Šponer.
V domácím utkání jsme předvedli parádní kombinační výkon, ve kterém jsme soupeře k ničemu nepustili, takže je ptřeba pochválit celý tým a obzvlášť pak nové, produktivní, útočné duo Šeba - Kavka.

ŽÁCI

starší žáci U15 - FC Zbrojovka Brno - zápas byl odložen na čtvrtek 30. 5.

starší žáci U14 - FC Zbrojovka Brno - zápas byl odložen na čtvrtek 30. 5.

FC Vsetín - mladší žáci U13 - zápas byl odložen na pondělí 27. 5.

FC Vsetín - mladší žáci U12 - zápas byl odložen na pondělí 27. 5.

mladší žáci U13 - SK Hranice 16:1 (11:0) - branky FM: Nalewajka 5, J. Míček 3, Michalík 2, Foldyna 2, Rašovský 2, Táborský, Matula z pk
Sestava FM: Maruchnič, Šimeček - Karas, Vrobel, Táborský, Teichmann, Grygar, Tománek, Šmondrk, J. Míček, Stryja, Roman, Michalík, Nalewajka, Rašovský, Foldyna, Matula. Trenéři: Robert Schedling, Petr Vokoun a Ján Balko.
Zápas jsme rozhodli prakticky již po devíti minutách hry, kdy jsme vedli nad soupeřem o pět branek. Dali jsme sice hodně gólů, přesto musíme nadále pracovat na kvalitnějším zakončení. Na druhou stranu jsme ušetřili pár sil, které budeme potřebovat v pondělí ve Vsetíně a pak ve středu doma proti vedoucímu Třinci.

mladší žáci U12 - SK Hranice 16:1 (8:0, 4:0, 4:1) - branky FM: Meca 4, Molitor 4, J. Žáček 2, Volný 2, Pečiva, Majer, Bojda, Tvarůžka
Sestava FM: Strmiska, Cáder - Hlavatík, T. Rek, Hrůzek, Haslhofer, J. Žáček, Majer, Nešetřil, Volný, Meca, Tvarůžka, Pečiva, Bojda, Molitor. Trenéři: Martin Rojíček a František Hlavatík.
Do utkání jsme výborně vstoupili. Podařilo se nám hned v prvním střídaní vstřelit tři branky, což klukům velice pomohlo. V dalším průběhu hry jsme hráli s chutí a dále navyšovali skore. Chlapci zaslouží pochvalu za dobře zvládnuté utkání.

TJ Petřvald - mladší žáci Future U13 0:1 (0:0) - branka FM: Gongol
Sestava FM: Strack - Kabát, Matula, Deingruber, Grygar, Gongol, Hrůzek, Kakara, Nešetřil, Závodný, Uhlář, Rodek. Trenér: Adam Filip.

TJ Petřvald - starší žáci Future U15 0:7 (0:1) - branky FM: F. Kowalczyk 3, Deingruber, Pastucha, Grygar, P. Němec
Sestava FM: Pracuch - Kabát, Matula, Deingruber, Grygar, Ježík, Pastucha, Šimíček, Zezula, A. Kowalczyk, F. Kowalczyk, P. Němec, L. Rek. Trenér: Adam Filip.

PŘÍPRAVKA

ročník 2010 - Staré Město (úterý 21. 5. - 16.00 h, hř. ??)

Staré Město - ročník 2011 (úterý 21. 5. - 16.00 h, hř. Staré Město) okres

Hukvaldy - ročník 2008 (středa 22. 5. - 17.00 h, hř. Hukvaldy) okres

Lískovec - ročník 2009 (čtvrtek 23. 5. - 16.00 h, hř. Lískovec) okres

ročník 2011 - FC Baník Ostrava (pátek 24. 5. - 17.00 h, hř. Lískovec) PU

FK Fotbal Třinec - ročník 2010 (sobota 25. 5. - 9.00 h, hř. Třinec) PU

SK Nošovice - ročník 2011 (sobota 25. 5. - 9.00 h, hř. Nošovice) okres 3v3