Dvanáctka sbírala na Ondrášovka Cupu cenné zkušenosti

O uplynulém víkendu se frýdecko-místecká U12 zúčastnila finálového turnaje Ondrášovka Cup, což se dá považovat za neoficiální Mistrovství České republiky této věkové kategorie. Závěrečný turnaj se konal v Šumperku.

Zahrát si ve finálovém turnaji, to znamenalo pro mladé Valcíři nejprve úspěšně zvládnout kvalifikační boje. To se vloni na podzim týmu podařilo, a tak se svěřenci trenérů Martina Rojíčka a Františka Hlavatíka mohli vydat sbírat cenné zkušenosti do Šumperku, kde se závěrečný turnaj pod dohledem exreprezentantů Marka Heinze a Tomáše Ujfalušiho, konal.

Valcířům příliš los základní skupiny nepřál. Soupeři zvučných jmen, zkrátka úvodní hrací den frýdecko-místeckým žáčkům nevyšel. "První den jsme prohráli všechna svá utkání, a to nás odsoudilo k bojům v Bronzové skupině," prozradil trenér týmu Martin Rojíček. "V ní jsme kromě úvodní porážky s Jihlavou (0:1) pak dokázali ve zbývajících pěti zápasech vždy zvítězit. Ve skupině jsme skončili druzí a celkově tedy osmnáctí," dodal Rojíček, který následně zhodnotil celé vystoupení mladých Valcířů.

"Zápasy v základní skupině nebyly z naší strany povedené, hráli jsme ustrašeně, bez důrazu a na míči jsme byli pomalí. Za celý den jsme se nemohlidostat do tempa a všechny sobotní zápasy jsme tak prohráli. V neděli jsme si před zápasy určili, co musíme změnit, a kde přidat. Kluci se výrazně zlepšili o po úvodní porážce již neinkasovali žádnou branku. Směrem dopředu si vytvořili spoustu šancí a vyhráli všechny zbývající utkání. Na turnaji snad nehrálo slabé družstvo. Kvalita prvních dvanácti celků byla značná! I proto jsme moc rádi, že jsme se na Ondrášovku probojovali a měli možnost s těmito celky hrát. Kluci za nedělní výkony zaslouží velkou pochvalu. Děkujeme rovněž rodičům za dopravu a hlasité povzbuzování během našich utkání," poděkoval jménem obou trenérů Martin Rojíček.

Výsledky MFK FM v základní skupině: - SK Sigma Olomouc 1:5 (branka FM: Volný z pk), - FK Ústí n. L. 0:1, - FC Fastav Zlín 0:3, - Junior Chomutov 1:3 (Tvarůžka), - AC Sparta Praha 0:5.
Výsledky FM v bronzové skupině: - FC Vysočina Jihlava 0:1, - FC Sparta Brno 3:0 (Moravec 2, Bojda), - MFK Vítkovice 2:0 (Moravec, Volný), - SK Kladno 1:0 (Meca), - FC MAS Táborsko 1:0 (Tvarůžka), - MFK Vyškov 1:0 (Meca).

CELKOVÉ POŘADÍ ONDRÁŠOVKA CUPU 2019 (kategorie U12)
1. SK Slavia Praha, 2. AC Sparta Praha, 3. Slezský FC Opava, 4. FK Dukla Praha, 5. FC Zlín, 6. FK Pardubice, 7. SKP České Budějovice, 8. FK Mladá Boleslav, 9. FK Šumperk, 10. SK Sigma Olomouc MŽ, 11. FC Hradec Králové, 12. FC Slovácko, 13. FK Ústí nad Labem, 14. Football Talent Academy s.r.o., 15. RMSK "Cidlina" Nový Bydžov, 16. SK Sparta Kolín, 17. MFK Vítkovice, 18. MFK Frýdek-Místek, 19. FKM Vysočina Jihlava, 20. FC Sparta Brno, 21. Junior Chomutov, 22. FC MAS Táborsko, 23. SK Kladno, 24. MFK Vyškov.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B