FK Frýdek-Místek - TJ Valašské Meziříčí 3:2

F r ý d e k-M í s t e k - Dramatický průběh nabídlo domácí utkání staršího dorostu proti zachraňujícímu se Valašskému Meziříčí. Valcíři šli v utkání dvakrát do vedení, soupeři se ale vždy podařilo srovnat. Reagovat nedokázali až na gól Ondřeje Chýlka ze 81. minuty. Lipina tak doma nepoznala hořkost porážky už třikrát v řadě a v tabulce je na páté pozici.
26.kolo (25.5.2019) | Stovky
FK Frýdek-Místek - TJ Valašské Meziříčí
3:2


Komentář

Proti Valmezu dal trenér Vojvodík i vzhledem k tomu, že v neděli čeká zápas ještě U18 šanci hráčům širšího kádru. Po zranění se poprvé do brány postavil Daniel Majer. Úvod utkání patřil nám. Už v 5. minutě otevřel skóre Matěj Křenek, který mohl přidat později i druhý gól, zastavilo jej však břevno. Do nadějné pozice se dostal i Koval, jeho střela však mířila přesně do míst, kde stál brankář Fröchlich.

Valmez se v úvodních minutách k šancím příliš nedostával, byť se snažil tlačit do ofenzivy. V 19. minutě se mu však povedlo vyrovnat. Centr z pravé strany přelétl všechny včetně gólmana a míč přistál přímo na hlavu Jana Petrů. Do konce poločasu už oba brankáři nemuseli řešit nic ošemetného, do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

I začátek druhého dějství měl lepší náš tým, byť kombinačně to drhlo, což byla "daň" se více změn v sestavě. Blýskalo se ale na obou stranách. V 50. minutě se po rohu ideálně netrefil Bača, na druhé straně to stejné potkalo soupeře. V daleko jasnější šanci přestřelil bránu Kristýn. Tutovku jsme si vypracovali v 64. minutě i my. David servíroval na malé vápno bráchovi Luďkovi Macečkovi, tomu však míč nesedl. Nebyl však všem dnům konec.

V 65. minutě ukázkově vyslal do šance střídajícího Chýlka Bača. Gólman byl překonán, míč se však prokutálel těsně vedle tyče. Nemuseli jsme však smutnit. Následné duo rohových kopů znamenalo opětovné vedení. Tentokrát už Luděk Maceček rozvlnil hlavou síť a znovu potvrdil, že na jaře má fantastickou, nejen střeleckou formu.

Po této to zdánlivě vypadalo, že o vítězi je rozhodnuto. Hosté však ukázali bojovného ducha a dokázali se z útlumu vymanit. V 77. minutě parádní trefou vyrovnal Petr Daniš a Valmez začal mocně pokukovat po vedení. Kýženého gólu se dočkal, ještě před tím se však pískal faul na našeho gólmana. O to větší ranou pro soupeře bylo, když se v 81. minutě prosadil Ondřej Chýlek a potřetí a defenitivně nás poslal do vedení. Skóre ve zbývajících minutách již neměnilo, byť jsem při hře Valmezu Vabank měli několik dobrých příležitostí. 

Ohlasy trenérů

Roman Vojvodík (trenér Frýdek-Místek): Cíl pro víkend byl jasný, uspět s U19 i U18, která hraje v neděli. I proto, a také kvůli náročnosti závěru sezóny, dostali proti Valmezu větší šanci hráči širšího kádru. V kombinaci nám to tak trochu vázlo, i přesto musím klukům poděkovat, že zápas zvládli. Věděli jsme, že Valmez bude nepříjemným soupeřem a hraje doslova o každý záchranářský bod. To se také potvrdilo, hosté kousali prakticky do konce utkání. Škoda, že jsme se v průběhu neuklidnili nějakou brankou, po které bychom odskočili o dva góly, šance jsme na to měli. Hned v úvodu utkání jsme mohli jít do dvoubrankového, ba tříbrankového, vedení, takhle to byla drama až do konečného hvizdu. Velmi mě těší, že se nám nyní doma daří, třetí výhra v řadě. V průběhu sezony se nám totiž v domácím prostředí tolik nevedlo a stálo nás to cenné body.