Přehled utkání v týdnu od 27.5. do 2.6.2019

Přehled utkání všech týmů MFK Frýdek-Místek v týdnu od 27. května do 2. června 2019.

MUŽI

Viktoria Otrokovice - muži 2:4 (1:2) - branky FM: Varadi 3 (1x z pk), Vašíček

DOROST

starší dorost U19 - FK Blansko 0:3 (0:1)
Sestava FM: J. Málek - Procházka, L. Maceček, Šostý, Kudláček (46. Koval) - Pavela, Packo (46. M. Míček), Psota, Chýlek (79. Bányácski) - D. Maceček, Křenek. Trenéři: Roman Vojvodík a Radomír Dian.
Výsledek je pro nás krutý, ale můžeme si zato sami. Soupeři jsme nabídli góly prakticky sami, naprosto lehkomyslně. Rozhodla také kvalita v zakončení, vypracovali jsme si řadu dobrých možností, žádnou z nich jsme však neproměnili. Soupeř měl větší hlad po gólech.

mladší dorost U17 - FK Blansko 3:0 (2:0)branky FM: Zrůnek 3
Sestava FM: Hatoň - Hammer (68. Račev), M. Merta, Mokroš, Brojač, J. Mikulenka, Packo (50. Hodula), Zrůnek, Nytra, Siedlok (50. Šeba), Cempírek. Trenéři: Karel Orel a Miroslav Onufer.
Tak jako minulý týden, tak i dnes, jsme předvedli mdlý, nevýrazný výkon, bez většího nasazení a herní aktivity. Blansko je beznadějně poslední, obdrželo více jak 150 branek a při vší úctě k němu, my se svým nasazením a přístupem protrápíme k výhře 3:0, a kdy mimo jiné si ještě soupeř vypracuje tři velké šance. Neskutečně mě to štve. Bohužel, kluci jsou nyní v takovém vývojovém věku, že si myslí že už všechno umí, že všechno půjde lehce a nemusí makat na maximum. Jakýkoliv pokyn či radu jakoby vůbec nevnímali, a to už vůbec nemluvím o tréninkové morálce a přístupu k tréninkovému procesu. Neustále je upozorňujeme, že návyky z tréninku se přenášejí do zápasů, že tak jak trénuji, tak potom vypadá můj herní projev, že pokud nepracuji v tréninku naplno, tak logicky ani v zápase nemůžu hrát s maximálním nasazení. Tady by si většina z nich měla sáhnout do svědomí a zamyslet se nad tím. Je to všechno o jejich hlavách. Čím dřív to pochopí, a jestli vůbec budou mít vůli to pochopit, tím dřív to bude mít pozitivní vliv na jejich budoucí fotbalovou kariéru.

starší dorost U18 - Viktoria Přerov 1:3 (1:2) - branka FM: Strouhal
Sestava FM: Prokel (46. Rusek) - Hammer (80. Mokroš), Šostý, Bányácski, Procházka (46. Pavela) - Želazko (59. Koval), Strouhal, Psota, Bača, M. Míček - Chýlek. Trenéři: Lukáš Čerňák a Petr Schmidt.
O zápasu rozhodl konec prvního poločasu,kdy Přerov proměnil po naší nedisciplínovanosti obě penalty a otočil stav zápasu.Přerov působil velice kompaktně v defenzivě,veškeré naše ofenzivní snahy končily před šestnáckou Přerova. Musím pogratulovat soupeři k vítězství,po právu mu patří druhé místo v tabulce.

mladší dorost U16 - Viktoria Přerov 2:0 (1:0) - branky FM: 39. Kavka (Šeba), 75. Kavka (Müller)
Sestava FM: Müller - Vyvial, Büchi (57. Račev), Střižík, Březina - Kulhánek (60. Rimmel), Klimeš, Hrabec (65. Plucnara), Jurga - Kavka, Šeba. Trenéři: Kamil Raška a Milan Šponer.
Proti druhému celku tabulky jsme především v první půli předvedli snad nejlepší výkon sezony. Od úvodního hvizdu jsme si vytvářeli kombinační hrou dobré brankové příležitosti, z nichž některé doslova volaly po gólu. Dočkali jsme se však až v poslední minutě druhého poločasu, kdy Jurga fantasticky uvolnil rozběhnutého Šebu, který nezištně vybidnul dnes již zřejmě bývalého brankáře Kavku. Po přestávce se kvalitní soupeř začal více prosazovat v osobních soubojích, získal územní převahu a my jsme museli čekat na příležitost, která přišla v až závěru utkán&iacut e;, kdy se po dlouhém výkopu Müllera prosadil opět Adam Kavka. Pochválit musíme tentokrát celý tým!

ŽÁCI

FC Vsetín - mladší žáci U13 2:4 (0:2, 2:1, 0:1) - branky FM: Foldyna, Roman, Vrobel, J. Míček
Sestava FM: Šimeček, Maruchnič - Vrobel, Teichmann, Roman, Deingruber, Tománek, Táborský, Karas, Nalewajka, Foldyna, Michalík, J. Míček, Stryja, Šmondrk, Kabát. Trenéři: Robert Schedling a Ján Balko.
Utkání mělo tempo od samého úvodu až do konečného hvizdu. My jsme na Valašsku totálně selhali v zakončení. Soupeř po celý zápas propadal a nám se mnohokrát otevírala okénka k zakončení. Těch šancí na vstřelení gólu bylo nespočet a je škoda, že jsme tady vstřelili pouhé čtyři góly. Kluky je třeba pochválit, to zahazování šancí jim chuť do hry naštěstí nevzalo, naopak se s tím dokázali výborně srovnat. Za svou aktivitu si mladí Valcíři zasloužili zvítězit. Zejména s hrou Foldyny měli domácí obrovské problémy. Neděláváme to, ale tentokráte musíme smeknout před rozhodčím Volkem, který pískal výborně a hlavně na něm nebylo zřejmé, že má pískání žáčků za trest.

FC Vsetín - mladší žáci U12 5:9 (1:3, 1:3, 3:3) - branky FM: Molitor 3, Prepsl 2, Majer, Volný, Meca, Haslhofer
Sestava FM: Strmiska, Cáder - Hlavatík, T. Rek, Gongol, Rodek, Majer, Prepsl, Meca, Tvarůžka, Volný, Pečiva, Haslhofer, J. Žáček, Bojda, Molitor, Kakara. Trenéři: Martin Rojíček a František Hlavatík.
Ve Vsetíně jsme odehráli velmi kvalitní utkání. Obě mužstva se snažila hrát kombinačně a k vidění bylo velké množství kvalitně řešených situací. Ve druhé části hry jsme měli přidat více branek, protože šancí jsme si vytvořili požehnaně. Hrál se fotbal nahoru dolů. Myslím, že si každý přišel na své. Chlapce chce za tento výkon pochválit. Takhle bychom se chtěli prezentovat.

mladší žáci U13 - FK Fotbal Třinec 8:0 (2:0, 0:0, 6:0) - branky FM: Foldyna 6, Rašovský, J. Míček
Sestava FM: Šimeček, Maruchnič - Vrobel, Teichmann, Roman, Matula, Tománek, Rašovský, Karas, Nalewajka, Foldyna, Michalík, J. Míček, Styja, Šmondrk, Táborský. Trenéři: Robert Schedling, Petr Vokoun a Ján Balko.
Pokud jsme se v minulých zápasech potýkali se střeleckou produktivitou, tak tentokráte jsme si vše vynahradili. A když se k tomu přidala kvalitní defenzíva a bojovnost, zrodilo se toto překvapivě vysoké vítězství. Zápas nám vyšel, jelikož takto jsme kluky ještě snad neviděli zahrát. Mají velkou pochvalu.

mladší žáci U12 - FK Fotbal Třinec 5:4 (1:3, 2:1, 2:0) - branky FM: Moravec 2, Haslhofer, Prepsl, Tvarůžka
Sestava FM: Cáder, Strmiska - Haslhofer, Hlavatík, Volný, Tvarůžka, Gongol, Moravec,Prepsl, Meca, Pečiva, Majer, T. Rek, J. Žáček, Nešetřil, Bojda. Trenéři: Martin Rojíček a František Hlavatík.
V dnešním derby proti Třinci jsme odehráli dobré utkání, i když jsme dvě třetiny s houževnatým soupeřem prohrávali a museli skóre dotahovat. Naši hráči hráli na těžkém podmáčeném terénu kombinační fotbal a postupně si vytvářeli dostatek šancí a utkání otočili v náš prospěch. Kluci zaslouží velkou pochvalu, že i přes nepříznivý vývoj chtěli utkání strhnout na svou stranu!

starší žáci U15 - FC Zbrojovka Brno 4:0 (1:0)branky FM: M. Málek 2, Stareček, M. Mikulenka
Sestava FM: Dragon - Šponer, Ševčík, Bartek, Vykopal (65. L. Rek) - Sušeň (42. Barčák), Veselý, M. Mikulenka, Maléř (65. A. Kowalczyk) - M. Málek (57. F. Kowalczyk), Králík (45. Stareček). Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.
Velice kvalitní soupeř z Brna potvrzoval v prvním poločase svou kvalitu, přesto to byli naši kluci, kteří šli do vedení a je jen škoda nevyužití ještě dvou šanci, kdy jsme pokaždé nastřelili tyč. Ve druhém poločase soupeř už tak aktivní nebyl, kluci si začali více věřit a odměnou jim byly další krásné góly v síti Brna. Za výkon v tomto těžkém utkání chceme všechny kluky pochválit.

starší žáci U14 - FC Zbrojovka Brno 1:2 (0:1) branka FM: O. Švrček
Sestava FM: Dudek - Kunčík, V. Míček, Cudzik, Jedlička - Kováč (36. Švrček), Hlosta, Křížek, Kuboš (57. Pikonský) - Rašovský (51. Žiga), D. Němec (47. Ježík). Trenéři: Radek Šmíd a David Stachovec.
Vyrovnané utkání, kde jsme nebyli horším týmem. Mrzí ještě více fakt, že jsme sami mohli rozhodnout utkání pět minut před koncem, ale bohužel platí fotbalové pořekadlo nedáš, dostaneš. Hosté vlastně ihned z protiútoku rozhodli. Jedeme dál, a bereme si z každého utkání dobré momenty, ale i ty nepovedené.

FC Zbrojovka Brno - starší žáci U15 2:2 (1:1) - branky FM: M. Mikulenka 2 (1x z pk)
Sestava FM: Folta - Vykopal (29. A. Kowalczyk), Ševčík, Bartek, Šponer - Barčák (36. Sušeň), Veselý (50. F. Kowalczyk), M. Mikulenka, Maléř - M. Málek (69. Dragon), Stareček (40. Králík). Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.
Během třech dnů druhé utkání proti Zbrojovce Brno se hrálo opět ve vysokém tempu. Před samotným utkáním nám chyběli zranění Kocián, Kaňák a Pešek, samotné zápas zase kvůli zranění nedohráli Vykopal s Veselým. Proto jsme museli během střídání ve druhem poločase využít i brankáře Jirky Dragona v útoku. Dnes musíme sportovně přiznat, že bod z Brna má pro nás cenu vítězství.

FC Zbrojovka Brno - starší žáci U14 6:0 (2:0)
Sestava FM: Pracuch - Kunčík (55. Pikonský), V. Míček, Cudzik, Jedlička - Kuboš (52. Ježík), Hlosta, Křížek, Švrček (36. Kováč) - Rašovský (57. Žiga), D. Němec (36. F. Kowalczyk). Trenéři: Radek Šmíd a David Stachovec.
Bohužel nenavázali jsme na předchozí utkání s timto soupeřem, což je škoda, protože s takovými soupeři nemůže nastoupit nesoustředění.

1. HFK Olomouc - mladší žáci U13 0:18 (0:6, 0:4, 0:8) - branky FM: Foldyna 4, Michalik 3, Šimeček 3, J. Míček 2, Teichmann 2, Táborský, Kabát, Roman, Tománek
Sestava FM: Strack, Šimeček - Vrobel, Tománek, Karas, Teichmann, Kabát, J. Míček, Roman, Grygar, Foldyna, Šmondrk, Deingruber, Táborský, Matula, Michalik. Trenéři: Robert Schedling, Petr Vokoun a Ján Balko.
Náročný týden, během něhož museli kluci odehrát čtyři utkání, máme úspěšně za sebou. Hranice jsme zdolali 16:1, Vsetín 4:2, Třinec 8:0. Zápas na Hané se hrál na hlavním hřišti, za což domácí chválíme a děkujeme jim. V tom obrovském vedru jsme měli oproti domácím velkou výhodu, že jsme mohli pravidelně střídat dvě sedmičky. Projevila se tak nejen fotbalová kvalita, ale následně i ta fyzická. Klukům děkujeme, že k zápasu přistoupili maximálně zodpovědně. Teď se odreagujeme na turnaji v Prostějově, kde se moc těšíme. Pak nás už čeká poslední ligové utkání doma s Hlučínem, kde zakončíme naší dvouletou společnou cestu. Za dnešek kluci velká pochvala!!!

1. HFK Olomouc - mladší žáci U12 3:6 (1:1, 0:3, 2:2) - branky FM: Prepsl, Bojda 2, J. Žáček, Pečiva
Sestava FM: Cáder, Strmiska - T. Rek, Gongol, Majer, Hlavatík, Pečiva, Volný, Meca, Tvarůžka, Haslhofer, Prepsl, Nešetřil, J. Žáček, Bojda, Moravec. Trenéři: Martin Rojíček a František Hlavatík.
V Olomouci jsme odehráli čtvrté utkání v osmi dnech. Opět jsme čelili velmi kvalitnímu týmu. Na hřišti jsme předvedli zodpovědný výkon a i přesto, že jsme prohrávali, dokázali jsme utkání otočit a zápas dotáhnout do vítězného konce. Určitě jsme měli přidat více branek, protože šancí jsme si vytvořili dostatek, a to i ložených. Nutno podotknout, že i soupeř měl své příležitosti. Chlapcům děkujeme za to, jak zvládli poslední dny. V tomto nabitém programu nezaváhali a připsali si čtyři vítězství. Jen tak dále kluci.

starší žáci Future U15 - Slavia Orlová 7:1 (2:0) - branky FM: Žiga 4, Zezula, Šimíček, Barčák
Sestava FM: Pracuch - P. Němec, Pastucha, Šimíček, Zezula, Pikonský, Žiga, L. Rek, Barčák, Stryja, Ježík, A. Kowalczyk, F. Kowalczyk. Trenér: Adam Filip.

mladší žáci Future U13 - Slavia Orlová 11:2 (8:1) - branky FM: Michna 4, Kakara 2, Rodek 2, Galásek, Uhlář
Sestava FM: Hejda - Michna, Janík, Galásek, Kakara, Krasula, Hrůzek, Rodek, Uhlář, Závodný, Stryja. Trenér: Adam Filip.

PŘÍPRAVKA

ročník 2008 - FK Fotbal Třinec (pondělí 27. 5. - hř. Lískovec, 17.00 h) PU

ročník 2009 - FK Fotbal Třinec (pondělí 27. 5. - hř. Lískovec, 17.00 h) PU

ročník 2009 - Smilovice (úterý 28. 5. - hř. ??, 16.30 h) okres

Metylovice - ročník 2011 (úterý 28. 5. - hř. Metylovice, 16.00 h) okres

ročník 2010 - Baník Ostrava (středa 29. 5. - hř. Stovky, 17.00 h) PU

ročník 2010 - Sedliště (čtvrtek 30. 5. - hř. ???, 16.00 h) okres