U13 se vyhoupla na čelo! daří se i U12

F r ý d e k-M í s t e k - Soutěže SpSM skupiny sever, ve kterých bojují naši mladší žáci, pomalu spějí do svého finále. A program to byl i kvůli odloženému utkání náročný. Dvě utkání ve třech dnech ale Valcíři zvládli na jedničku. U13 navíc zvládla středeční duel o první příčku s Třincem. Třinec má sice dvě utkání k dobru, ale na Frýdek-Místek ztrátu šesti bodů a horší vzájemné zápasy.

29.k. SpSM-Sever | U13: FC Vsetín - MFK Frýdek-Místek 2:4 (0:2, 2:1, 0:1)
Branky: 46. Helis, 58. Mikláš - 12. Foldyna, 30. Roman, 60. Vrobel, 65. J. Míček. Rozhodčí: Volek. ŽK: Bez karet. Diváci: 38.

Sestava Vsetína: Hyžák, Nogol - Hudcovský, Sommer, Cabras, A. Dobeš, Filgas, Konečný, Leckéši, Koňařík, Švagera, Vráblík, Šafařík, Helis, Mikláš, Zbranek. Trenér: Radim Dobeš.
Sestava FM: Šimeček, Maruchnič - Vrobel, Teichmann, Roman, Deingruber, Tománek, Táborský, Karas, Nalewajka, Foldyna, Michalík, J. Míček, Stryja, Šmondrk, Kabát. Trenéři: Robert Schedling a Ján Balko.

Robert Schedling (trenér Frýdku-Místku): Utkání mělo tempo od samého úvodu až do konečného hvizdu. My jsme na Valašsku totálně selhali v zakončení. Soupeř po celý zápas propadal a nám se mnohokrát otevírala okénka k zakončení. Těch šancí na vstřelení gólu bylo nespočet a je škoda, že jsme tady vstřelili pouhé čtyři góly. Kluky je třeba pochválit, to zahazování šancí jim chuť do hry naštěstí nevzalo, naopak se s tím dokázali výborně srovnat. Za svou aktivitu si mladí Valcíři zasloužili zvítězit. Zejména s hrou Foldyny měli domácí obrovské problémy. Neděláváme to, ale tentokráte musíme smeknout před rozhodčím Volkem, který pískal výborně a hlavně na něm nebylo zřejmé, že má pískání žáčků za trest.

21.k. SpSM-Sever | U13: MFK Frýdek-Místek - FK Fotbal Třinec 8:0 (2:0, 0:0, 6:0)
Branky: 8., 11., 68., 70., 73. a 78. Foldyna, 80. Rašovský, 87. J. Míček. Rozhodčí: Závodný. ŽK: Bez karet. Diváci: 40.

Sestava FM: Šimeček, Maruchnič - Vrobel, Teichmann, Roman, Matula, Tománek, Rašovský, Karas, Nalewajka, Foldyna, Michalík, J. Míček, Styja, Šmondrk, Táborský. Trenéři: Robert Schedling, Petr Vokoun a Ján Balko.
Sestava Třince: Schovanec, Broda - Staszko, Trombik, Jopek, Krzyžanek, Ballon, Gaszek, F. Čmiel, P. Čmiel, Horniak, Folvarčný, Babilon, Nguyen. Trenéři: Petr Hrazdílek a Miroslav Macura.

Robert Schedling (trenér Frýdku-Místku): Pokud jsme se v minulých zápasech potýkali se střeleckou produktivitou, tak tentokráte jsme si vše vynahradili. A když se k tomu přidala kvalitní defenzíva a bojovnost, zrodilo se toto překvapivě vysoké vítězství. Zápas nám vyšel, jelikož takto jsme kluky ještě snad neviděli zahrát. Mají velkou pochvalu.


29.k. SpSM-Sever | U12: FC Vsetín - MFK Frýdek-Místek 5:9 (1:3, 1:3, 3:3)
Branky: 4. Palát, 58. Juřínek, 72. Mičian, 88. Filák, 90. Králík - 4., 18. a 56. Molitor, 19. a 35. Prepsl, 45. Majer, 63. Volný, 80. Haslhofer, 89. Meca. Rozhodčí: Skalický. ŽK: Bez karet. Diváci: 35.

Sestava Vsetína: Šíma - Filák, Kročil, Jašek, Juřínek, Palát, Kalabus, Králík, Zicha, Mičian, Kopřiva, Drábek, Koňařík. Trenér: Tomáš Drábek.
Sestava FM: Cáder, Strmiska - T. Rek, Gongol, Haslhofer, Kakara, Rodek, Volný, Hlavatík, Pečiva, Molitor, Bojda, Tvarůžka, J. Žáček, Majer, Meca, Prepsl, Uhlář. Trenéři: Martin Rojíček a František Hlavatík.

František Hlavatík (trenér Frýdku-Místku): Ve Vsetíně jsme odehráli velmi kvalitní utkání. Obě mužstva se snažila hrát kombinačně a k vidění bylo velké množství kvalitně řešených situací. Ve druhé části hry jsme měli přidat více branek, protože šancí jsme si vytvořili požehnaně. Hrál se fotbal nahoru dolů. Myslím, že si každý přišel na své. Chlapce chce za tento výkon pochválit. Takhle bychom se chtěli prezentovat.

21.k. SpSM-Sever | U12: MFK Frýdek-Místek - FK Fotbal Třinec 5:4 (1:3, 2:1, 2:0)
Branky: 8., 11., 68., 70., 73. a 78. Foldyna, 80. Rašovský, 87. J. Míček. Rozhodčí: Závodný. ŽK: Bez karet. Diváci: 40.

Sestava FM: Cáder, Strmiska - Haslhofer, Hlavatík, Volný, Tvarůžka, Gongol, Moravec,Prepsl, Meca, Pečiva, Majer, T. Rek, J. Žáček, Nešetřil, Bojda. Trenéři: Martin Rojíček a František Hlavatík.
Sestava Třince: Kajzar - T. Konderla, Gomola, Sikora, J. Konderla, Gordan, Cymorek, Hlawiczka, Gaurová, Pilch, Legerský, Klimek, Pyszko. Trenéři: Jan Syrový a Jiří Roček.

Martin Rojíček (trenér Frýdku-Místku): V dnešním derby proti Třinci jsme odehráli dobré utkání, i když jsme dvě třetiny s houževnatým soupeřem prohrávali a museli skóre dotahovat. Naši hráči hráli na těžkém podmáčeném terénu kombinační fotbal a postupně si vytvářeli dostatek šancí a utkání otočili v náš prospěch. Kluci zaslouží velkou pochvalu, že i přes nepříznivý vývoj chtěli utkání strhnout na svou stranu!


×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B