Výběr MSK U13 skončil ve finále třetí

Čtyři hráči naši ligové U13ky (Jakub Michalík, Šimon Šimeček, Jáchym Foldyna a Ondřej Táborský) si zahráli v týmu Moravskoslezského kraje ve finálovém turnaji krajských výběrů U13, který se odehrál v minulém týdnu ve Velkých Losinách.

Po úspěchu krajského výběru MSK v kategorii U14, který finálový turnaj v Plzni jasně ovládl, se do závěrečného klání probojovali také i mladí fotbalisté MSK věkové kategorie U13. Ti se zúčastnili finálového klání ve dnech 5. - 6. června na hřišti ve Velkých Losinách.  

Mezikrajskou soutěž kategorie U13 vyhrál pro ročník 2018/19 tým Pražského fotbalového svazu. Na dalších třech místech se umístily týmy Jihomoravského KFS, Moravskoslezského KFS a Středočeského KFS. Vítězný tým ovládl všechny tři zápasy po výsledcích 10:1, 6:4 a 9:2. S devíti body a pětadvaceti vstřelenými góly tak nedal soupeřům šanci.

Nicolas Piralič a Daniel Kyzlink z pražského výběru získali ocenění pro nejlepšího hráče a nejlepšího střelce. Nejlepší brankářem se stal Erik Bulín z Jihomoravského KFS.

Oddíl MFK Frýdek-Místek měl i tentokráte v krajském výběru MSK své zastoupení, když se do závěrečné nominace probojovala čtveřice mladších žáků Jakub Michalík, Šimon Šimeček, Jáchym Foldyna a Ondřej Táborský

VÝSLEDKY
Středočeský KFS - Pražský FS 2:9
Moravskoslezský KFS - Jihomoravský KFS 3:5 - branky: Graf 2, Kysilko - Bimka 2, Viktorin, Naprelac, Haranz
Pražský FS - Moravskoslezský KFS 6:4
- branky: Zamazal 2, Rus, Boguaj, Tošnar, Demmer - Táborský 2, Endrych, Graf
Jihomoravský KFS - Středočeský KFS 2:2
Jihomoravský KFS - Pražský FS 1:10
Středočeský KFS - Moravskoslezský KFS 2:6
- branky: Hybler, Paták - Foldyna 2, Filipský, Endrych, Graf, Pilař