FK Frýdek-Místek - 1. SK Prostějov 1:0

F r ý d e k-M í s t e k - K poslednímu utkání sezóny nastoupili Valcíři na hlavním hřišti proti Prostějovu. A zápas ve velkém vedru zvládli. V druhém dějství se trefil David Maceček a jeho gól byl nakonec i vítězným. Aktuálně je Frýdek-Místek na páté pozici díky lepším vzájemným zápasům se Slováckem, přeskočit nás mohou pouze Vítkovice.
29.kolo (15.6.2019) | Stovky
FK Frýdek-Místek - 1. SK Prostějov
1:0


Komentář

Poslední zápas sezóny staršího dorostu se odehrál v tropickém počasí. Pokud hráli v tomto ročníku Valcíři ve Stovkách na hlavním hřišti, vždy zvítězili. Toto pravidlo platilo i proti Prostějovu, který mohl hrát bez většího tlaku, jelikož se v předposledním zápase definitivně zachránil.

Svěřenci trenéřa Vojvodíka přenechali v první půli iniciativu soupeři a v úmorném vedru spořili síly. Přesto jsme se do prvních šancí dostali my, už v úvodu se v dobré pozici objevil David Maceček, ale míč mu nesedl ideálně a z příhravky na Křenka, tak nic nebylo. Stejný hráč se dostal po rohovém kopu k hlavičce. Ta však mířila přesně do míst, kde stál připravený brankář Peka.

Hosté se dostali v první půli do jediné velmi dobré šance. Sedláček si dobře navedl míč na střed hřiště, zpoza vápna však zacílil vedle brány. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Druhé dějství jsme začali být akvitnější a začali využívat docházejících sil Prostějova. ve 49. minutě ale vystrašil hostující kapitán Zatloukal Málka dalekonosnou střelou, ten si však poradil a vytáhl míč nad břevno. Pak už však zčali hrozit Valcíři. Střídající Chýlek s Psotou notně oživili hru a právě poslední jmenovaný byl "namočený" při všem důležitém. Jeho gólová nabídka na zadní tyč ještě nebyla využita, v 63. minutě už se ale blýskalo. Frýdecko-místecký záložník ideálně vyslal do šance Křenka. Ten sice napálil tyč, z čehož však těžil dorážející David Maceček, který tak protrhl jarní střeleckou smůlu a radost měl opravdu velkou.

Prostějov se posléze snažil o vyrovnání. Sedláček si ovšem nejprve vylamálal zuby na Málkovi a v obrovské šanci pak přestřelil bránu. Definitivní pojistku na naše vedení mohl dát Packo, Peka jej však vychytal a Šostý už skluzem nestihl míč umístit do sítě.

Ohlasy trenérů

Roman Vojvodík (trenér Frýdku-Místku): Zápas byl velmi náročný, bylo opravdu velké vedro. Bylo jasné, že síly budou rychle ubývat. Na tom jsme také postavily taktiku. V první půli jsme šetřili síly a nechali iniciativu soupeři. V druhém poločase jsme pak zvýšili aktivitu a dokázali vstřelit rozhodující gól. Kluky za výkon chválím, neměli to v těchto tropech jednoduché.