SK Sigma Olomouc B - FK Frýdek-Místek 7:0

6.kolo (4.9.2021) | Olomouc
SK Sigma Olomouc B - FK Frýdek-Místek
7:0


Komentář

Hanáci vstoupili do utkání skvěle. Spáčil vybídl ve 4. minutě Matouška ke skórování, olomoucké křídlo v dobré pozici s přehledem prostřelilo brankáře Květoně.

Druhý gól přidali olomoučtí fotbalisté zanedlouho. Po levém křídle se krásně uvolnil Michal Galus a výstavním centrem nabil Jakubovi Matouškovi, jenž se do sítě Frýdku tentokrát trefil hlavou.

A další branka přišla pět minut poté. Odražený míč se na hranici šestnáctky dostal ke Štěpánovi Langerovi, jehož následná střela skončila v síti – 3:0 pro Olomouc.

Jasnou převahu Sigmy v prvním poločase naši fotbalisté potvrdili čtvrtou brankou ve 32. minutě. Jejím autorem byl podruhé v utkání Štěpán Langer, který před frýdeckou bránou zůstal osamocen a po přihrávce Piňi mířil přesně.

Frýdečtí neměli v prvním poločase ze hry téměř nic, k ohrožení olomoucké brány se nedostali ani jednou. Sigma v první půli dominovala a čtyřbrankový náskok si držela zaslouženě.

Druhý poločas přinesl podobný obraz hry jako v tom prvním. Olomoučtí fotbalisté si drželi tempo hry a lépe kombinovali, výrazné šance si však nevypracovávali. V 63. minutě se jim to přeci jen podařilo, a to opět v podobě Jakuba Matouška, který nádhernou ranou z kraje pokutového území poslal míč za záda brankáře Frýdku.

Gólové hody na hřišti číslo 2 v areálu Androva stadion však nekončily. V 77. minutě se po závaru před bránou hostů dostal do šance Vít Beneš. Ten měl dost času na zpracování míče i na střelu, která mu náramně sedla. Míč se od tyče odrazil do sítě a zkušený stoper tak oslavil návrat na trávníky gólem.

Posledním střelcem v dnešním utkání se stal Patrik Slaměna. Olomoucký záložník si převzal výbornou kolmou přihrávku a tváří tvář brankáři Květoňovi si počínal jako zkušený mazák, brankáři udělal kličku a s přehledem zavěsil míč do odkryté brány.

SK Sigma Olomouc B – FK Frýdek-Místek 7:0 (4:0)

Branky: 4., 13. a 70. Matoušek, 18. a 32. Langer, 77. Beneš, 84. Slaměna.

Zdroj - https://www.sigmafotbal.cz/aktuality/2021-04-09-sedm-golu-a-povedeny-vykon-becko-deklasovalo-frydek-mistek

Ohlasy trenérů

Hodnocení trenéra Chromého: „Při sestavování dnešní základní jedenáctky jsme měli paradoxně problémy s postem útočníka. Jan Fiala je a Jegor Golenkov jsou zranění. Nakonec se této role ujal Ricardo Piňa, který sice postavou není typem útočníka, který by svou výškou dohrával centry. Ale zhostil se toho velmi dobře a velkou oporu měl v rychlých křídlech Grečmalovi a Matouškovi, které doplňovali Slaměna a Langer. Navíc nás vzadu jistili zkušený brankář Stejskal a také Vít Beneš, kteří hru dobře četli a řídili. Mladí hráči kolem nich pak hráli v klidu a podávali dobrý výkon. Utkání se dnes střelecky povedlo Matouškovi a Langerovi, ale i ostatní hráči podali nadprůměrný výkon. Dnes to pro nás bylo zasloužené vítězství.“



Komentář trenéra Karla Orla: "Utkání se mi nehodnotí snadno. Dneska to nešlo snad nikomu a prohráli jsme po marném výkonu vysoko. Sigmě to tam dnes padalo. Bohužel, ani jinak výtečný Pepa Květoň svou formu nechal doma. Jsme zklamaní a na zápas je třeba brzy zapomenout. Prostě i takové výsledky ve fotbale jsou a dnes jsme se červenali všichni. Nyní se musíme připravit co nejlépe na silnou Kroměříž. Do zápasu snad již budou moci zasáhnout Viengřinek a Barkov, jejichž absence byla znát. V týdnu také musíme řešit další posily. Konkrétní jména nemohu říct, ale máme vytipovány 3-4 hráče. Nyní záleží, zda se s nimi a jejich kluby dohodneme".


×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek