FK Frýdek-Místek - SK Hanácká Slavia Kroměříž 2:4

8.kolo (18.9.2021) | Stovky
FK Frýdek-Místek - SK Hanácká Slavia Kroměříž
2:4


Komentář

Vstup do utkání proti faforizovanému a hlavnímu aspirantovi na postup do 2.ligy nám vyšel parádně.

Už ve třetí minutě zahrával Hykel rohový kop, na který si naskočil Blejchař a hlavičkou vsítil náš vedoucí gól. V aktivní hře jsme pokračovali dál a výsledkem toho byla krásná kombinační akce, kdy Manzia výborně našel finální přihrávkou do pokutového území nabíhajícího Raaba a ten se střelou na zadní tyč nemýlil a vedli jsme 2:0. Bohužel pro nás Kroměříž asi za pět minut snížila po zahrávání

rohového kopu, kdy jsme byli nedůrazní v bránění na zadní tyči.

Do druhého poločasu jsme šli s odhodláním pokračovat v aktivní hře. Hned na začátku byl v náběhu a předskočením bránícího hráče Kroměříže před bránou zcela zřetelně faulován nabíhající Kučera, ovšem rozhodčí k údivu všech nepochopitelně mlčel ! Možná to byl rozhodující moment směrem k dalšímu vývoji utkání.

Bohužel v 63.min. obdržel 2 ŽK a následně červenou Blejchař a zbytek utkání jsme dohrávali v oslabení.

Kroměříž převzala iniciativu, stupňovala tlak a v 72.min. po centru z levé strany na přední tyč vyrovnala na 2:2. Ještě v 74. min. výborně hrající staronová posila Tomáš Hykel se prodral do šestnáctky a křižnou střílenou přihrávkou přes malé vápno vybízel nabíhající spoluhráče ke skórování, ovšem ani Tamajka, Kovařík a Vengřinek na míč nedosáhli.

Bohužel ani ten, v té době kýžený bod, se nám nepodařilo udržet a Kroměříž v 89 a 91 min zvrátila utkání na svou stranu.

Ohlasy trenérů

"Dnes, proti velkému favoritovi, nemůžu hráčům moc co vytknout. Hráli jsme s max. nasazením, poctivě, organizovaní a aktivně v koncovce, kdy jsme vstřelili dvě branky. Zápas rozhodly dva momenty. Neodpískaná zcela jasná penalta v náš prospěch za stavu 2:1 a následné vyloučení Blejchaře po 2 ŽK. Do té doby jsme hráli velmi dobře" zhodnotil trenér Karel Orel



×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B