FK Hodonín - FK Frýdek-Místek 1:1

Frýdeckomístečtí po čtyřech venkovních prohrách vezou bod z Hodonína. První půle žádnou branku nepřinesla, ovšem velice blízko gólu byl před přestávkou Kovařík. Ve druhé půli poslal domácí do vedení Holek, ale v 79. minutě dokázal srovnat Massaniec. Válcovny tak zůstávají na 9. pozici.
11.kolo (15.10.2022) | U Červených domků
FK Hodonín - FK Frýdek-Místek
1:1


Komentář

Na skvělou jarní jízdu v minulé sezóně zatím frýdeckomístečtí hráči nedokázali navázat. Po prohraném derby s rezervou Baníkem Ostrava a následné remíze s Frýdlantem chtěla Lipina získat tři body na půdě Hodonína, který postoupil z divize D. Do sestavy se po krátkodobém zranění vrátil také jeden z hlavních tahounů Válcoven Patrik Rubý.

Domácí se jako první dostali k nějaké vážnější střele na bránu, o kterou se v 18. minutě postaral David Helísek, ale Michael Gergala si s jeho pokusem na přední tyč poradil. O sedm minut později měl Hodonín obrovskou šanci na vedení, neboť se k odraženému míči uvnitř vápna dostal Libor Bobčík, ale jeho rána orazítkovala horní tyč válcovenské svatyně. Po půl hodině zápasu se ke střele dostal také Patrik Švantner, ale Gergela byl znovu připraven.

Následně zkoušel Patrik Rubý překvapit brankáře přízemní střelou z dálky, ale minul domácí svatyni. V nastavení první půle získal balón Michal Velner, který jej posunul na levou stranu Dominiku Konečnému, jenž našel na hranici malého vápna Mariána Kovaříka, ale nejlepší střelec Lipiny v obrovské příležitosti trestuhodně přestřelil bránu Martina Petráše. První poločas tak branku nepřinesl.

Do druhé části zápasu vstoupil Frýdek-Místek aktivně, ale pokus Massaniece zpoza vápna nebyl nebezpečný. V 58. minutě právě válcovenský stoper nezachytil přihrávku Bobčíka na Tomáše Langera, který uvnitř šestnáctky hledal před bránou Martina Holka, jenž hlavou zakončil za brankovou čáru, kde balón sice odkopl Jakub Blejchař, ale pozdě - 1:0. Posléze se v další akci dostal do zakončení Bobčík, ale jeho pokus na dlouhou nohu letěl vedle.

V 75. minutě to Rubý opět zkusil z dálky, ale tentokrát jeho zakončení letělo pouze nad svatyni Hodonína. O čtyři minuty později si rohový kop vzal na starost právě Patrik Rubý a svým centrem našel hlavu Jakuba Massaniece, jenž zakončil do levé části brány - 1:1. Před koncem se Tibor Jáger dostal ke střele z hranice vápna, ale Gergela jeho plavající pokus dokázal vyrazit. Utkání tak skončilo remízou 1:1 a obě mužstva si rozdělila po bodu.

Ohlasy trenérů


Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Dnešní bod musíme brát všemi deseti, protože náš výkon nebyl dobrý. Absolutně nám chybí touha a herní odvaha."


×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B